Resertifisert offsettrykk i Molde

Etter å ha vært PSO-sertifisert i fire år, ble EKH Grafisk i Molde resertifisert for annen gang. Sertifiseringsteamet fra Fargelaboratoriet på Gjøvik og det sveitsiske forskningsinstituttet UGRA, gjennomgikk hele arbeidsflyten i trykkeriet for å finne ut om den fremdeles tilfredsstilte kravene fra de elleve ISO-standardene som inngår i «Prosess-standard offset».

– I store trekk var auditen som første gang, forteller produksjonsleder og kvalitetsansvarlig Tomas Amsrud hos EKH. – Dokumentasjonen var sendt inn og godkjent på forhånd. Utvalgte personer ble intervjuet og prosesser, teknisk utstyr og måleinstrumenter ble evaluert i forhold til bedriftens dokumentasjon og standardenes krav. Under revisjonen ble en omfattende testform trykt i offset, og det ble laget prøvetrykk av den samme formen. Trykkprøvene ble siden analysert ved fargelaboratoriet på Gjøvik. Tilbakemeldingene var positive: Testen ble bestått med klar margin, sier Tomas Amsrud.

– I løpet av de fire årene som er gått siden vi ble sertifisert har vi sørget for å holde kvalitetssystemet oppdatert og forbedret mange av rutinene. Vi var derfor rimelig sikre på at vi ville bestå testen også denne gangen, sier Amsrud. – Det viktigst er imidlertid at fargene stemmer i den daglige produksjonen og at prøvetrykk og opplagstrykk er identiske. Det er der vi får gevinsten av PSO-systemet.

 

Foto: Berit Breistrand

Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.

Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh viser løsninger for markedsmuligheter på Fespa 2017

På Fespa i Hamburg 8–12 mai kommer Ricohs fokus til å være på å hjelpe trykkerier å identifisere nye markedsmuligheter med sin brede portefølje av kreative løsninger. De kommer til å vise sitt utvalg innen storformat, eksponering og flatbed-enheter samt en programvaresuite med spesfikt tilpassede løsninger. DTG-skrivere (direct-to-garment) som trykker rett på klær kommer også […]

Publisert av: 

Antalis offisiell distributør av Arjowiggins

Siden 1. januar 2017 er Antalis den offisielle distributøren av Arjowiggins Creative Papers i de nordiske landene. Arjowiggins Creative Papers inkluderer varemerkene Conqueror, Curious Collection, Keaykolour, Rives samt Pop’Set, som Antalis nå lanserer på markedet. Pop’Set har ifølge Antalis et omfattende utvalg av innfargede, tonede designpapir i intensive, levende nyanser som kompletteres av en serie […]

Publisert av: 

Flere blekknyheter i Marabus stand på Fespa

Marabus slagord for årets Fespa er “Trykkefrihet er å kunne trykke på hva som helst”, og der kommer de til å presentere en rekke nye blekk for silke-, digital- og tampotrykk og også for flytende laminater for grafiske og industrielle applikasjoner. I hall B7, stand C60 kommer Marabu til å vise både eksisterende og nye løsninger, blant annet fremskritt […]

Publisert av: 

Ny generasjon A3 kontorskriver fra Epson

Epson lanserer nå sin neste generasjon blekkskrivere for bedrifter: WorkForce Enterprise. WF-C20590 er en A3-fargeskriver for kontorer har kapasitet til 100 fargeutskrifter i minuttet. Prisen er som en laserkopimaskin, men miljøfordelene er lavt strømforbruk og mindre bruk av rekvisita. I samme forbindelse lanseres også modellen WorkForce Enterprise WF-C17590, en versjon for 75 fargeutskrifter i minuttet. Begge […]

Publisert av: 

Lexmark utvider garantien

Lexmark kunngjorde 22.mars introduksjonen av en ny 4-års garanti for sine skrivere i Norge. Den nye ordningen er rettet mot små og mellomstore bedrifter og er tilgjengelig ved nytt kjøp av utvalgte farge og sort-hvitt skrivere og multifunksjonsmaskiner fra Lexmark. 24 timers online support Den nye fire-års garantien inkluderer 24-timers online support og tilgang til teknisk […]

Publisert av: 

Onlinetrykkeriet print24 presenterer sine populære toppselgere

Onlinetrykkeriet print24 er stolt over å presentere sine rimelige toppselgere. Disse populære trykkeriproduktene er ideelle for effektiv reklame for din egen bedrift – enten i egen butikk eller på arrangementer. print24 byr på høyverdige produkter i vanlig toppkvalitet til toppriser! Med plakater og postere vekker du potensielle kunders oppmerksomhet og bekjentgjør for eksempel arrangementer. For […]

Publisert av: 

Print videre fra der du kræsjet

En ny programvarefunksjon fra swissQprint hjelper kundene med å unngå materialsløsing og ekstraarbeid. Etter en kræsj sørger programvareoppdateringen for at produksjonen kan fortsette på nøyaktig samme sted, uten å etterlate banding eller synlige spor. Den bevegelige printsleden på swissQprint UV printeren stopper øyeblikkelig når den kommer i kontakt med en person eller et objekt. Det […]

Publisert av: 

Raskere uv-led fra Efi

Efi lanserer to nye rullbaserte uv-led-blekkskrivere, som skal være de hurtigste i produktklassen. Efi Vutek 5r og 3r er ifølge Efi de mest teknisk avanserte rullbaserte led-skriverne på markedet, og skal gi høyeste bildekvalitet til de høyest rankede hastighetene. Dessuten finnes det flere funksjoner som skal øke effektiviteten i produksjonsprosessen. Oppløsningen skal være opp til […]

Publisert av: