Resertifisert offsettrykk i Molde

Etter å ha vært PSO-sertifisert i fire år, ble EKH Grafisk i Molde resertifisert for annen gang. Sertifiseringsteamet fra Fargelaboratoriet på Gjøvik og det sveitsiske forskningsinstituttet UGRA, gjennomgikk hele arbeidsflyten i trykkeriet for å finne ut om den fremdeles tilfredsstilte kravene fra de elleve ISO-standardene som inngår i «Prosess-standard offset».

– I store trekk var auditen som første gang, forteller produksjonsleder og kvalitetsansvarlig Tomas Amsrud hos EKH. – Dokumentasjonen var sendt inn og godkjent på forhånd. Utvalgte personer ble intervjuet og prosesser, teknisk utstyr og måleinstrumenter ble evaluert i forhold til bedriftens dokumentasjon og standardenes krav. Under revisjonen ble en omfattende testform trykt i offset, og det ble laget prøvetrykk av den samme formen. Trykkprøvene ble siden analysert ved fargelaboratoriet på Gjøvik. Tilbakemeldingene var positive: Testen ble bestått med klar margin, sier Tomas Amsrud.

– I løpet av de fire årene som er gått siden vi ble sertifisert har vi sørget for å holde kvalitetssystemet oppdatert og forbedret mange av rutinene. Vi var derfor rimelig sikre på at vi ville bestå testen også denne gangen, sier Amsrud. – Det viktigst er imidlertid at fargene stemmer i den daglige produksjonen og at prøvetrykk og opplagstrykk er identiske. Det er der vi får gevinsten av PSO-systemet.

 

Foto: Berit Breistrand

Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.

Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dramatisk utvikling for norske aviser

Medietilsynet slår fast i en ny rapport at til tross for at avisene kuttet over 750 millioner kroner i kostnader, ble lønnsomheten til avisene svekket fra 2015 til 2016. Driftsinntektene falt med over 950 millioner kroner, noe som førte til en nedgang i avisenes samlede driftsresultat med over 190 millioner kroner. Driftsresultatet før produksjonstilskudd endte […]

Publisert av: 

Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offset-trykk med tanke på bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generasjon av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. I forhold til forgjengeren, Stream-serien, er […]

Publisert av: 

Kodaks satsning på emballasjetrykk

Sapphire Evo er Kodaks nye flaggskip mot emballasjeindustrien. En digital trykkpresse som med høy hastighet kan kjøre på flere forskjellige substrater, blant annet papir og forskjellige plasttyper. Vi var tilstede på Kodaks anlegg i Dayton Ohio, der trykkpressen Sapphire Evo Press ble vist frem. En digital trykkpresse med vannbasert blekk og totalt sju farger som […]

Publisert av: 

Dansk produsent av in-mould etiketter mangedobler kapasiteten.

Jyllinge, Danmark: ScanMould ble i 2015 skilt ut fra søsterselskapet ScanKet for å starte opp produksjon av in-mould etiketter til det skandinaviske markedet og har siden da etablert seg som et alternativ til de sydeuropeiske selskapene som ellers har dominert dette voksende markedet i en årrekke. Men hva er in-mould etiketter? In-mould er betegnelsen på en […]

Publisert av: 

Chris Jordan om blekktrykkets fremtid

Chris Jordan jobber som konsulent innen trykk med å gi strategiske råd om hvordan man maksimerer sitt salg, både for leverandører og trykksaksprodusenter. Med 45 års arbeid, blant annet hos leverandører som Heidelberg og Efi, har han en bred kunnskapsbank å øse av. Dette er et referat fra foredraget han holdt på Grafkom I/O tidligere […]

Publisert av: 

Kodak klare for ny generasjon

Kodak feirer 50 år med vannbasert blekkteknologi. Etter litt nøling, føler de seg nå trygge på å beholde sine raske skrivehoder Prospor. De tar et stort sprang inn i emballasjeområdet for å sikre fremtiden, og samtidig ligger Ultrastreamline på lur – fjerde generasjon av inkjetteknologi. Det ble spekulert mye sist år om Eastman Kodak Company […]

Publisert av: 

Mal som Munch – med Photoshop!

Norsk kulturarv digitaliseres: Mal som Edvard Munch – med kunstnerens “egne” pensler! Med hjelp fra Munchmuseets konservatorer har Adobe digitalisert Edvard Munchs 100 år gamle pensler. Dermed kan hvem som helst bruke mesterens verktøy i arbeidet med egne kreative arbeider og kunstverk. Dette skjer som en del av prosjektet ‘The Hidden Treasures of Creativity’ og skal […]

Publisert av: 

Polaris i medvind

Polaris Media tredoblet resultatet sitt til 22 millioner kroner i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. – I første kvartal 2017 fortsetter den positive utviklingen fra fjerde kvartal, og konsernet kan vise til betydelig resultatfremgang som følge av god vekst innen abonnementsinntektene og trykkinntektene, noe bedre utvikling innen annonseinntektene, og god […]

Publisert av: 

Roland med innebygd primer

Nå kan du få en printer med innebygget primer i form av Roland LEF-200 og LEF-300 UV-printere. Med Rolands UV-blekk kan du fra før av printe på et vell av forskjellige overflater og materialer, men spesielle metallplater og glass kan være et problem. Med den innebyggede primeren hefter blekket også til disse overflatene. Ellers kan […]

Publisert av: