Adobe Slate – ny gratis app for digital publisering

adobe_slateAdobe Slate er en ny gratis-app for iPad som gjør det enkelt og raskt å designe og publisere innhold som kombinerer tekst og bilder på en profesjonell måte. Alt innhold opprettet i Adobe Slate vil fungere på tvers av smarttelefoner, nettbrett og PCer, melder Adobe.

Adobe Slate gjør det mulig å lage profesjonelt innhold, enten det er en traust rapport eller et tradisjonelt nyhetsbrev. Det er enkelt og raskt å gjøre om tekst og bilder til snertne publikasjoner eller en visuell historiefortelling som fungerer på både smarttelefon, nettbrett og PC.

Profesjonelt verktøy for den venlige brukeren
Med Slate blir Adobes kreative programvare for profesjonelle tilgjengelig for alle, med riktige verktøy for kreativ utfoldelse og produksjon av innhold som skiller seg ut. Adobe Slate retter seg mot alt fra studenter og lærere til store virksomheter og kommunikasjonsavdelinger som ønsker å gjøre noe ekstra ut av kommunikasjonen.

– I vår digitale hverdag ønsker både virksomheter og privatkunder å skape engasjerende innhold. Til nå har det vært vanskelig å få de riktige verktøyene til å gjøre dette på den enkel måte som ikke krever profesjonell fagkompetanse. Dette vil forhåpentligvis endre seg med Slate, som lar alle nyte utnytte fordelene fra vår ekspertise innen kreativ programvare, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Adobe Slate tilbyr ulike tidsskriftlignende layouter, fonter, farger og grafikk å velge mellom, og tilpasser automatisk innholdet for alle typer enheter. Innhold kan også lett deles med linker via SMS og email, implementeres på hjemmesider og blogger, eller legges ut på sosiale medier.

Adobe Slate bygger på suksessen fra Adobe Voice, en app for å lage animerte videoer som ble kåret til en av de beste nye appene i 2014 av Apple App Store. I likhet med Voice har Slate en rekke ulike temaer som med et enkelt klikk kan sette ‘stemningen’, og brukergrensesnittet gjør det enkelt å legge til tekst, bilder og animasjoner for å skape en engasjerende og spennende leseopplevelse.

Hovedfunksjoner i Adobe Slate:

  • Profesjonelt designede temaer som tillater valg av ulike fonter, farger og grafikk
  • Fotolayout og forsider som fremhever bilder slik at de blir sentrale i historiefortellingen
  • Tilpasningsdyktig design som fungerer på alle typer enheter, fra smarttelefon og nettbrett til store dataskjermer
  • Mulighet for å sette inn ‘Call to Action’-knapper som oppfordrer til handling, som f.eks. “Les mer”, “Påmelding”, “Delta” osv. og med lenker til andre nettsteder
  • Delingsmuligheter med enkel link via SMS, email, sosiale medier, hjemmesider og blogger

Nye oppdateringer til Adobe Voice
Oppdateringene i Adobe Voice muliggjør større visuell variasjon og inkluderer nye funksjoner, som forbedret ‘text overlay’, ny ‘motion graphics’, redefinert skriftoppsett og kategoriserte videoeksempler. Det er også mulig for brukerne å se hvor mange ganger videoene har blitt sett eller likt.

Les mer om Adobe Slate og Adobe Voice her eller den engelske pressemeldingen i sin helhet her – laget med Slate.

Under kan du også se forskjellige små videosnutter om Slate:

Se eksempler på Slate-produsert innhold her:

Pris og tilgjengelighet
Adobe Slate for iPad kan lastes ned gratis fra App Store. Appen krever iPad 2 eller senere og iOS 8.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Billes fikk fart på produksjonen

Billes Trykkeri i Gøteborg forsterket med den digitale storformatprinteren Inca digital Onset X2. Etter fem måneders drift ser de en markant produksjonsøkning og kjører nå stadig flere signage-jobber digitalt. Gøteborgstrykkeriet Billes begynner å se effekten av investeringen i storformatprinteren Inca Digital Onset X2 fra Fujifilm. Trykkeriet kjører både offsettrykk og digitaltrykk, det sistnevnte oppgis idag […]

Publisert av: 

De slipper “grønt” fargesortiment

Den tyske trykkfargeprodusenten Hubergroup lanserer miljømerkede farger for offsettrykk. Det nye sortimentet fra Hubergroup er tilpasset konvensjonelt offsettrykk. Det er blant annet basert på fornybare vegetabiliske oljer og er koboltfritt. Det har dessuten fått miljøstandarden “cradle to cradle” (vogge til vogge) der forutsetningen er, for produkter som får inneha merkingen, at de kan gjenvinnes og at […]

Publisert av: 

Nytt kundefokus i Europa

Konica Minolta legger inn et høyere gir i Europa og lanserer et forretningsområde med fokus på å levere produkter og løsninger til kunder i siviltrykk og industrielt trykk. Konica Minolta satser på å bli enda mer kundeorientert og legger større fokus på markedsføring, programvare og crossmedia-tjenester for å muliggjøre vind i seilene for nye trykksaksapplikasjoner. […]

Publisert av: 

Dramatisk utvikling for norske aviser

Medietilsynet slår fast i en ny rapport at til tross for at avisene kuttet over 750 millioner kroner i kostnader, ble lønnsomheten til avisene svekket fra 2015 til 2016. Driftsinntektene falt med over 950 millioner kroner, noe som førte til en nedgang i avisenes samlede driftsresultat med over 190 millioner kroner. Driftsresultatet før produksjonstilskudd endte […]

Publisert av: 

Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offset-trykk med tanke på bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generasjon av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. I forhold til forgjengeren, Stream-serien, er […]

Publisert av: 

Kodaks satsning på emballasjetrykk

Sapphire Evo er Kodaks nye flaggskip mot emballasjeindustrien. En digital trykkpresse som med høy hastighet kan kjøre på flere forskjellige substrater, blant annet papir og forskjellige plasttyper. Vi var tilstede på Kodaks anlegg i Dayton Ohio, der trykkpressen Sapphire Evo Press ble vist frem. En digital trykkpresse med vannbasert blekk og totalt sju farger som […]

Publisert av: 

Dansk produsent av in-mould etiketter mangedobler kapasiteten.

Jyllinge, Danmark: ScanMould ble i 2015 skilt ut fra søsterselskapet ScanKet for å starte opp produksjon av in-mould etiketter til det skandinaviske markedet og har siden da etablert seg som et alternativ til de sydeuropeiske selskapene som ellers har dominert dette voksende markedet i en årrekke. Men hva er in-mould etiketter? In-mould er betegnelsen på en […]

Publisert av: 

Chris Jordan om blekktrykkets fremtid

Chris Jordan jobber som konsulent innen trykk med å gi strategiske råd om hvordan man maksimerer sitt salg, både for leverandører og trykksaksprodusenter. Med 45 års arbeid, blant annet hos leverandører som Heidelberg og Efi, har han en bred kunnskapsbank å øse av. Dette er et referat fra foredraget han holdt på Grafkom I/O tidligere […]

Publisert av: 

Kodak klare for ny generasjon

Kodak feirer 50 år med vannbasert blekkteknologi. Etter litt nøling, føler de seg nå trygge på å beholde sine raske skrivehoder Prospor. De tar et stort sprang inn i emballasjeområdet for å sikre fremtiden, og samtidig ligger Ultrastreamline på lur – fjerde generasjon av inkjetteknologi. Det ble spekulert mye sist år om Eastman Kodak Company […]

Publisert av: 

Mal som Munch – med Photoshop!

Norsk kulturarv digitaliseres: Mal som Edvard Munch – med kunstnerens “egne” pensler! Med hjelp fra Munchmuseets konservatorer har Adobe digitalisert Edvard Munchs 100 år gamle pensler. Dermed kan hvem som helst bruke mesterens verktøy i arbeidet med egne kreative arbeider og kunstverk. Dette skjer som en del av prosjektet ‘The Hidden Treasures of Creativity’ og skal […]

Publisert av: