Svenske PrimoTek går for Colorado

Den svenske forhandleren PrimoTek utvider sitt produktutvalg og ekspanderer med storformat fra Canon. Det første produktet PrimoTek kommer til å selge er Océ Colorado 1640 som nylig ble lansert på Fespa.

– Vår forretningsidé har hele tiden vært å forse våre kunder med innovative løsninger og kompetanse i den hensikt å utvikle deres forretningsvirksomhet. Canons nye tilskudd Océ Colorado 1640 passer godt inn i vår forretningsidé, sier Carl Rise som er administrerende direktør og medgrunnlegger på PrimoTek.

– Vi ser virkelig frem til å sammen med Canon tilby markedet dette produktet.

I Norge var LOS Digital as de første til å signere Océ Colorado 1640. Maskinen, som er det første produktet basert på Canons UVgel-teknologi, var midtpunktet på Canons stand på FESPA 2017, der skriveren ble presentert offentlig for første gang i Europa.

Etterspørselen etter den nye 64-tommers rullbaserte skriveren er allerede stigende, med hele 30 forhåndsbestillinger i EMEA-regionen – allerede før Fespa. Den første bunken av bestillinger har i hovedsak kommet inn via Canon Europas organisasjoner for direkte salg og fra etablerte leverandører innen storformatutskrift. De første kundene som går til innkjøp av Océ Colorado, er i stor grad veletablerte skilt- og displayprodusenter og mange har allerede flatbedskrivere i Océ Arizona-serien.

–Vi er ekstremt spent på Canon UVgel-teknologiens innvirkning i skilt- og grafikksektoren, og vi gleder oss over den overveldende responsen fra markedet. Produktiviteten, kvaliteten, mediefleksibiliteten og de lave driftskostnadene til Océ Colorado 1640, har vist seg å være svært interessante for skilt- og grafikkprodusenter. Utskriftsleverandørene som umiddelbart har valgt å investere i den nye teknologien, er overbevist om funksjonaliteten til Océ Colorado 1640 og fordelene Canons UVgel vil tilføre virksomheten, sier Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon, om responsen på Océ Colorado.

–De få utskriftsleverandørene i Europa som allerede har sett Canons UVgel-teknologi i bruk før FESPA 2017, hvorav mange jobber med interiørdekor, har vært mektig imponert over utskriftskvaliteten og ser klare muligheter for Océ Colorado-skriveren innen en rekke ulike produksjonsområder.

Océ Colorado 1640 var i salg i EMEA-regionen fra 8. mai 2017. Mediefleksibiliteten er en av nøkkelfunksjonene med UVgel-teknologien, og Océ Supplies Knowledge Centre har allerede testet over 100 mediekategorier som støttes og gir tilgang til en rekke ulike bruksområder.

Océ Colorado 1640 vil også bli solgt gjennom et utvidet forhandlernettverk, med nye samarbeidspartnere plukket ut av Canon. Disse har verdifull ekspertise de kan videreføre til kunder som bruker rullbaserte teknologier. Over 50 forhandlere har allerede inngått avtale om levering og produktstøtte av den nye teknologien, og Canon forventer at FESPA 2017 blir en viktig arena for rekruttering av flere forhandlere. Målet er å utvide forhandlernettverket i EMEA-regionen med minst 70 forhandlere.

–Akkurat som de første direktekundene, ser forhandlerne at den unike UVgel-teknologien løser noen av de mest frustrerende kompromissene som utskriftsleverandører, som hovedsakelig jobber med lateksbaserte og eco-solvent teknologier, opplever i produksjonen, fortsetter Pierre-Olivier Esteban, European Marketing Director, Wide Format.

–Canons eksisterende kanalpartnere innen storformatteknologi har vært ivrige etter å utvide porteføljen med Océ Colorado. Vi har også lykkes med en rask utvidelse av nettverket, og skaffet oss nye forhandlere med gode meritter innen salg av rullbaserte produkter fra andre produsenter. De nye samarbeidspartnerne ønsker å jobbe med Canon som et ledende merke innen bildeteknologi og har tro på Canons salg- og serviceorganisasjon.

Det er høye forventninger til produktivitet i den grafiske bransjen, og Canon styrker derfor sin servicestyrte tilnærming gjennom spesialiserte salgs- og rådgivningsteam. Skriveren er utrustet med klasseledende serviceteknologi, inkludert diagnostiseringssystem, ekstern tilgang til enheten og interaksjonsanalyse. Disse teknologiske funksjonene understøttes av førsteklasses kundeservice fra Canon og deres samarbeidspartnere, slik at utskriftsleverandørenes forventninger til kvalitet, hastighet, oppetid, skalerbarhet, pålitelighet og forutsigbare kostnader ivaretas.

–Med Océ Colorado 1640 viderefører Canon den samarbeidsorienterte tilnærmingen til partnerne, slik at alle har tilgang til de samme verktøyene, informasjonen og serviceprosedyrene som har gjort Canon til målestokken for kundeservice i storformatsegmentet. Med Océ Colorado 1640 kan forhandlerne tilby kundene det beste innen pålitelighet, samtidig som de optimaliserer sine egne serviceorganisasjoner og styrker kunderelasjonene, avslutter Esteban.

Dobbeltvinnende produktdesign

Océ Colorado-skriverens innovative konsept har sikret skriveren to prestisjefylte bransjedesignpriser – iF Design Award 2017 og Red Dot Award 2017. Disse prisene er en anerkjennelse av skriverens banebrytende design og funksjonalitet, som optimaliserer ytelsen og brukeropplevelsen.

IF Award organiseres av iF International Forum Design GmbH, som har base i Hannover, og er blant de mest prestisjefylte og største designkonkurransene i verden med over 5500 bidrag fra over 2500 deltakere i 59 land. Den internasjonalt anerkjente Red Dot-kåringen fikk også inn mer enn 5500 bidrag som testes og vurderes av en jury som består av 40 uavhengige designere, designprofessorer og fagjournalister.

–Det er tildelt 56 iF-utmerkelser til Océ-produkter fra 1974 til 2017, noe som viser en sterk vilje til hele tiden å forbedre kvaliteten, til nytte for alle relevante målgrupper. Utskriftsteknologien og markedene har gjennomgått store endringer de siste årene, noe som har gjort diversifisering helt nødvendig. Design og teknologi må brukes på best mulig måte for å møte utfordringene, og samtidig øke kundeverdiene. Canon har alltid vært blant endringslederne, og Océ-merket representerer tillit og pålitelighet. Designkompetanse kan betraktes som en ressurs for markedssuksess, sier Ralph Wiegmann, CEO iF International Forum Design GmbH, Hannover.

–Red Dot-vinnerne følger den rette designstrategien. De har innsett at god design og økonomisk suksess går hånd i hånd. Utmerkelsen fra den kravstore Red Dot-juryen er et bevis på høy designkvalitet og en indikasjon på en vellykket designpolicy, sier Professor Dr. Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot Award.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Trykt i Norge

Det nye kvalitetsstempelet “Trykt i Norge” signaliserer at produktet er kortreist og…

BKE Grafisk i Otta fornøyd med LaserTrykk

BKE Grafisk er på andre året whitelabelpartner hos LaserTrykk.no. De mener at dette har gitt deres kunder i både privat og offentlig sektor rimeligere trykksaker og markedsføringsmateriale av høy kvalitet. Kundene befinner seg i et stort geografisk område som omfatter Gudbrandsdalen, Trøndelag og Nord-Norge, og den integrerte logistikkløsningen skaper stor verdi for BKE Grafisk, hevder de. […]

Publisert av: 

Interiørdekor fra Canon

Foto: Annci Gustavsson

Det er saffranuker på Bistro Casper i Stockholm. I restauranten, som drives av Babak Kharazmi, møtes du av sterke farger i innredningen – men slik så det ikke ut for bare en uke siden. Bistro Casper har blitt omdesignet a la Canon, med trykte akrylbilder, tapetsert fondvegg, nyinnkledt bar og grafikk helt opp på dørene. Prosjektet ble startet […]

Publisert av: 

Compress UV LED printer til Evje og Lunner

Stein Raaness AS melder at Reklamehuset Tretex på Lunner har kjøpt UV LED printer, modellen som ble valgt heter Compress iUV-1200s. Reklamehuset Tretex er et rendyrket firma for profilering, skilting og produksjon og dekor av reklamerelaterte produkter. I de senere årene har det vært en vridning mot mer CNC-relatert produksjon, laserskjæring og spesialproduksjon. Skilt & […]

Publisert av: 

Nytt system for å printe rett på veggen

Luth & Co presenterer WallPen E1. Systemet printer bilder og grafikk både innendørs og utendørs med en fantastisk høyoppløst kvalitet direkte fra USB. Kan printe direkte på gips, tapet, tre, mur, maling, stein, plastikk, glass, fliser og persienner, med mye mer. Wallpen® er et mobilt printesystem som printer direkte på vegger og vertikale overflater med en […]

Publisert av: 

Ny rekord for blekkstrålekonferanse

Med 525 deltakere fra 23 land, et utvidet opplæringstilbud og utstilling har The Inkjet Conference (TheIJC) bekreftet sin status som verdens største arrangement spesielt for digitaltrykkere, altså de som jobber i blekkstråleverden. Organisatorene planlegger allerede dagsorden for TheIJC USA (12-13. april 2018 i Chicago) og den femte (og dermed jubileums-) utgaven av TheIJC i Düsseldorf 15-17. oktober […]

Publisert av: 

Ny arbeidsflyt-løsning

Nå kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet,- alt etter din bedrifts behov. Med den modulbaserte løsningen kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet tilpasset din virksomhets behov. Løsningen Accurio Pro Flux inneholder forbedret funksjonalitet for alle ledd i arbeidsflyten. Fra bestilling & ordre, rapportering, print-administrasjon til utskytning og ferdigstilling. Løsningen er tett […]

Publisert av: 

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon. – De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes. Styrket produksjon Bodoni Gruppen […]

Publisert av: 

Ny kompakt printerserie fra Ricoh

Ricohs nye kompakte inkjet printserie har fått navnet Ricoh Pro™ V20000. Den skal ifølge presseskrivet være meget brukervennlig, og den finnes i flere hastigheter og både som svarthvitt- og fargeprint. Ricoh Pro™ V20000 er en svarthvitt-løsning, som kjører 75 m per minutt i 600 x 600 dpi. Ricoh Pro™ V20100 er også en svarthvitt-løsning, men […]

Publisert av: 

Papir mer pålitelig

Det er kanskje ikke så rart, i en verden som nå preges av at ganske mye “fake news” (årets nyord) florerer i de digitale media. For det utrente øye er det ikke alltid lett å skjelne mellom faktiske nyheter fra pålitelige kilder og propaganda eller rett og slett løgnaktige påstander fra media som enten lever […]

Publisert av: 

Omvisning i forbindelse med Sign, Print & Pack 2018

Denne uken var det orienteringsmøte i forbindelse med planleggingen av neste års begivenhet: Sign, Print & Pack 2018, som går av stabelen på X Meeting Point 19.-20. september 2018. Messegeneral Peter Ollén kalte inn utstillere og potensielle utstillere til et orienteringsmøte på åstedet. Det har foregått og foregår en storstilt ombygging og oppussing av det som tidligere […]

Publisert av: