Svenske PrimoTek går for Colorado

Den svenske forhandleren PrimoTek utvider sitt produktutvalg og ekspanderer med storformat fra Canon. Det første produktet PrimoTek kommer til å selge er Océ Colorado 1640 som nylig ble lansert på Fespa.

– Vår forretningsidé har hele tiden vært å forse våre kunder med innovative løsninger og kompetanse i den hensikt å utvikle deres forretningsvirksomhet. Canons nye tilskudd Océ Colorado 1640 passer godt inn i vår forretningsidé, sier Carl Rise som er administrerende direktør og medgrunnlegger på PrimoTek.

– Vi ser virkelig frem til å sammen med Canon tilby markedet dette produktet.

I Norge var LOS Digital as de første til å signere Océ Colorado 1640. Maskinen, som er det første produktet basert på Canons UVgel-teknologi, var midtpunktet på Canons stand på FESPA 2017, der skriveren ble presentert offentlig for første gang i Europa.

Etterspørselen etter den nye 64-tommers rullbaserte skriveren er allerede stigende, med hele 30 forhåndsbestillinger i EMEA-regionen – allerede før Fespa. Den første bunken av bestillinger har i hovedsak kommet inn via Canon Europas organisasjoner for direkte salg og fra etablerte leverandører innen storformatutskrift. De første kundene som går til innkjøp av Océ Colorado, er i stor grad veletablerte skilt- og displayprodusenter og mange har allerede flatbedskrivere i Océ Arizona-serien.

–Vi er ekstremt spent på Canon UVgel-teknologiens innvirkning i skilt- og grafikksektoren, og vi gleder oss over den overveldende responsen fra markedet. Produktiviteten, kvaliteten, mediefleksibiliteten og de lave driftskostnadene til Océ Colorado 1640, har vist seg å være svært interessante for skilt- og grafikkprodusenter. Utskriftsleverandørene som umiddelbart har valgt å investere i den nye teknologien, er overbevist om funksjonaliteten til Océ Colorado 1640 og fordelene Canons UVgel vil tilføre virksomheten, sier Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon, om responsen på Océ Colorado.

–De få utskriftsleverandørene i Europa som allerede har sett Canons UVgel-teknologi i bruk før FESPA 2017, hvorav mange jobber med interiørdekor, har vært mektig imponert over utskriftskvaliteten og ser klare muligheter for Océ Colorado-skriveren innen en rekke ulike produksjonsområder.

Océ Colorado 1640 var i salg i EMEA-regionen fra 8. mai 2017. Mediefleksibiliteten er en av nøkkelfunksjonene med UVgel-teknologien, og Océ Supplies Knowledge Centre har allerede testet over 100 mediekategorier som støttes og gir tilgang til en rekke ulike bruksområder.

Océ Colorado 1640 vil også bli solgt gjennom et utvidet forhandlernettverk, med nye samarbeidspartnere plukket ut av Canon. Disse har verdifull ekspertise de kan videreføre til kunder som bruker rullbaserte teknologier. Over 50 forhandlere har allerede inngått avtale om levering og produktstøtte av den nye teknologien, og Canon forventer at FESPA 2017 blir en viktig arena for rekruttering av flere forhandlere. Målet er å utvide forhandlernettverket i EMEA-regionen med minst 70 forhandlere.

–Akkurat som de første direktekundene, ser forhandlerne at den unike UVgel-teknologien løser noen av de mest frustrerende kompromissene som utskriftsleverandører, som hovedsakelig jobber med lateksbaserte og eco-solvent teknologier, opplever i produksjonen, fortsetter Pierre-Olivier Esteban, European Marketing Director, Wide Format.

–Canons eksisterende kanalpartnere innen storformatteknologi har vært ivrige etter å utvide porteføljen med Océ Colorado. Vi har også lykkes med en rask utvidelse av nettverket, og skaffet oss nye forhandlere med gode meritter innen salg av rullbaserte produkter fra andre produsenter. De nye samarbeidspartnerne ønsker å jobbe med Canon som et ledende merke innen bildeteknologi og har tro på Canons salg- og serviceorganisasjon.

Det er høye forventninger til produktivitet i den grafiske bransjen, og Canon styrker derfor sin servicestyrte tilnærming gjennom spesialiserte salgs- og rådgivningsteam. Skriveren er utrustet med klasseledende serviceteknologi, inkludert diagnostiseringssystem, ekstern tilgang til enheten og interaksjonsanalyse. Disse teknologiske funksjonene understøttes av førsteklasses kundeservice fra Canon og deres samarbeidspartnere, slik at utskriftsleverandørenes forventninger til kvalitet, hastighet, oppetid, skalerbarhet, pålitelighet og forutsigbare kostnader ivaretas.

–Med Océ Colorado 1640 viderefører Canon den samarbeidsorienterte tilnærmingen til partnerne, slik at alle har tilgang til de samme verktøyene, informasjonen og serviceprosedyrene som har gjort Canon til målestokken for kundeservice i storformatsegmentet. Med Océ Colorado 1640 kan forhandlerne tilby kundene det beste innen pålitelighet, samtidig som de optimaliserer sine egne serviceorganisasjoner og styrker kunderelasjonene, avslutter Esteban.

Dobbeltvinnende produktdesign

Océ Colorado-skriverens innovative konsept har sikret skriveren to prestisjefylte bransjedesignpriser – iF Design Award 2017 og Red Dot Award 2017. Disse prisene er en anerkjennelse av skriverens banebrytende design og funksjonalitet, som optimaliserer ytelsen og brukeropplevelsen.

IF Award organiseres av iF International Forum Design GmbH, som har base i Hannover, og er blant de mest prestisjefylte og største designkonkurransene i verden med over 5500 bidrag fra over 2500 deltakere i 59 land. Den internasjonalt anerkjente Red Dot-kåringen fikk også inn mer enn 5500 bidrag som testes og vurderes av en jury som består av 40 uavhengige designere, designprofessorer og fagjournalister.

–Det er tildelt 56 iF-utmerkelser til Océ-produkter fra 1974 til 2017, noe som viser en sterk vilje til hele tiden å forbedre kvaliteten, til nytte for alle relevante målgrupper. Utskriftsteknologien og markedene har gjennomgått store endringer de siste årene, noe som har gjort diversifisering helt nødvendig. Design og teknologi må brukes på best mulig måte for å møte utfordringene, og samtidig øke kundeverdiene. Canon har alltid vært blant endringslederne, og Océ-merket representerer tillit og pålitelighet. Designkompetanse kan betraktes som en ressurs for markedssuksess, sier Ralph Wiegmann, CEO iF International Forum Design GmbH, Hannover.

–Red Dot-vinnerne følger den rette designstrategien. De har innsett at god design og økonomisk suksess går hånd i hånd. Utmerkelsen fra den kravstore Red Dot-juryen er et bevis på høy designkvalitet og en indikasjon på en vellykket designpolicy, sier Professor Dr. Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot Award.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stabil grafisk omsetning

I 2016 omsatte grafisk bransje i Norge for 9,86 milliarder kroner. Det er en liten nedgang fra året før. Omsetningen har holdt seg stabil de siste tre årene, sa bransjesjef Magnus Thorkildsen på årsmøtet i Grafisk bransjeforening Midt-Norge, melder foreningen. Bransjesjefen meddelte også at det stadig var økning når det gjelder import av trykksaker fra […]

Publisert av: 

Nye sedler fra Norges Bank

Sedlene trykkes av Oberthur Fiduciaire i Frankrike. Papiret til 100- og 200-kroneseddelen lages i Tyskland. Kombinasjonen av det tilbakeskuende, ikoniske forsidemotivet og det moderne, abstrakte pikselmønsteret på sedlenes bakside, er noe helt nytt i internasjonal seddeldesign. FORSIDENE: ET LETT GJENKJENNELIG HOVEDMOTIV Hver valør har et lett gjenkjennelig hovedmotiv på forsiden. Motivene er basert på et […]

Publisert av: 

Svensk selskap selger HPs 3d-printere i Norden

HP og 3D Center melder at de har etablert et langsiktig partnerskap for salg av Multi Jet Fusion (MJF), HPs produkter innenfor additiv fremstilling (3d-printing). Avtalen omfatter salg av komplette systemer av 3D-printere med tilbehør, service og support samt forbruksvarer. HP Multi Jet Fusion er en teknologi som gjør mulig å 3D-printe sterke, nylonbaserte (PA12) […]

Publisert av: 

Profil & Dekor handlet Colorado

Canon Norge kan fortelle at Profil & Dekor har signert kontrakt på en Océ Colorado 1640. – Med tanke på teknologien som Canon har utviklet med denne maskinen var valget veldig enkelt. Kombinert med lave driftskostnader og meget høy printkvalitet utmerket denne maskinen seg, sier Espen Haglund, daglig leder i Profil & Dekor. Haglund trekker frem […]

Publisert av: 

Nytt skriverhode fra Xaar

Xaar har kunngjort lanseringen av sitt nye skrivehode, Xaar 1003 AMx, som finner sted på Display Week utstillingen, 23. – 25. mai i Los Angeles, USA.  Samtidig presenteres skriverhodene Xaar 1003 AMp (for meget små dråper på 1-3 pL)) og Xaar 1201 (Thin Film Piezo Silicon MEMS som avgir dråper på 2.5 pL). Xaar 1003 AMx produserer presise og […]

Publisert av: 

Lunar – papir inspirert av måneskinn

I disse dager lanserer Papyrus en helt ny lekker papirkvalitet fra papirprodusenten Favini, kjent for sine papirserier med kreativt effektpapir. Lunar består av to kvaliteter som begge har en meget delikat, mikropreget overflate; Mini og Nexus. Begge overflatene finnes i syv avbalanserte fargenyanser som er inspirert av måneskinnets sarte stråler og strekker seg fra glødende […]

Publisert av: 

Test: Ricoh Pro C5200S

Det danske nettstedet Print og Medier har testet Ricohs nye Pro C5200S, som er arvtageren til den meget populære Pro C5100S – kanskje den mest solgte Ricoh-printeren overhodet. Det er printerens allsidighet som er styrken, mener Print og Medier. Den kan produsere samme kvalitet som større produksjonsmaskiner og stort sett på de samme mediene. Printeren egner […]

Publisert av: 

Krigsminner på Carl Berner

Canon har nok en gang drevet produksjon i sitt imageFACTORY lokale på Holmlia, og denne gangen er det store prints i en fotoutstilling som man har jobbet med. Den 8. mai åpnet fotoutstillingen “Flukt” i parken “Dette er et fint sted” på Carl Berner i Oslo. I utstillingen møter vi menneskene som flyktet i krigens […]

Publisert av: 

Mimaki fornøyd med Fespa 2017

Japanske Mimaki høstet to priser under Fespa 2017 og avsluttet messen med å selge en av messens printere, direkte-til-tekstil printeren Tiger 1800B.  På årets utgave Fespa satset Mimaki Europe stort og spredte seg over to stands med til sammen 534 kvadratmeter til rådighet, dette er mer enn noen gang tidligere, og Mimaki mente selv at dette […]

Publisert av: 

Svenske PrimoTek går for Colorado

Den svenske forhandleren PrimoTek utvider sitt produktutvalg og ekspanderer med storformat fra Canon. Det første produktet PrimoTek kommer til å selge er Océ Colorado 1640 som nylig ble lansert på Fespa. – Vår forretningsidé har hele tiden vært å forse våre kunder med innovative løsninger og kompetanse i den hensikt å utvikle deres forretningsvirksomhet. Canons […]

Publisert av: