Svenske PrimoTek går for Colorado

Den svenske forhandleren PrimoTek utvider sitt produktutvalg og ekspanderer med storformat fra Canon. Det første produktet PrimoTek kommer til å selge er Océ Colorado 1640 som nylig ble lansert på Fespa.

– Vår forretningsidé har hele tiden vært å forse våre kunder med innovative løsninger og kompetanse i den hensikt å utvikle deres forretningsvirksomhet. Canons nye tilskudd Océ Colorado 1640 passer godt inn i vår forretningsidé, sier Carl Rise som er administrerende direktør og medgrunnlegger på PrimoTek.

– Vi ser virkelig frem til å sammen med Canon tilby markedet dette produktet.

I Norge var LOS Digital as de første til å signere Océ Colorado 1640. Maskinen, som er det første produktet basert på Canons UVgel-teknologi, var midtpunktet på Canons stand på FESPA 2017, der skriveren ble presentert offentlig for første gang i Europa.

Etterspørselen etter den nye 64-tommers rullbaserte skriveren er allerede stigende, med hele 30 forhåndsbestillinger i EMEA-regionen – allerede før Fespa. Den første bunken av bestillinger har i hovedsak kommet inn via Canon Europas organisasjoner for direkte salg og fra etablerte leverandører innen storformatutskrift. De første kundene som går til innkjøp av Océ Colorado, er i stor grad veletablerte skilt- og displayprodusenter og mange har allerede flatbedskrivere i Océ Arizona-serien.

–Vi er ekstremt spent på Canon UVgel-teknologiens innvirkning i skilt- og grafikksektoren, og vi gleder oss over den overveldende responsen fra markedet. Produktiviteten, kvaliteten, mediefleksibiliteten og de lave driftskostnadene til Océ Colorado 1640, har vist seg å være svært interessante for skilt- og grafikkprodusenter. Utskriftsleverandørene som umiddelbart har valgt å investere i den nye teknologien, er overbevist om funksjonaliteten til Océ Colorado 1640 og fordelene Canons UVgel vil tilføre virksomheten, sier Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon, om responsen på Océ Colorado.

–De få utskriftsleverandørene i Europa som allerede har sett Canons UVgel-teknologi i bruk før FESPA 2017, hvorav mange jobber med interiørdekor, har vært mektig imponert over utskriftskvaliteten og ser klare muligheter for Océ Colorado-skriveren innen en rekke ulike produksjonsområder.

Océ Colorado 1640 var i salg i EMEA-regionen fra 8. mai 2017. Mediefleksibiliteten er en av nøkkelfunksjonene med UVgel-teknologien, og Océ Supplies Knowledge Centre har allerede testet over 100 mediekategorier som støttes og gir tilgang til en rekke ulike bruksområder.

Océ Colorado 1640 vil også bli solgt gjennom et utvidet forhandlernettverk, med nye samarbeidspartnere plukket ut av Canon. Disse har verdifull ekspertise de kan videreføre til kunder som bruker rullbaserte teknologier. Over 50 forhandlere har allerede inngått avtale om levering og produktstøtte av den nye teknologien, og Canon forventer at FESPA 2017 blir en viktig arena for rekruttering av flere forhandlere. Målet er å utvide forhandlernettverket i EMEA-regionen med minst 70 forhandlere.

–Akkurat som de første direktekundene, ser forhandlerne at den unike UVgel-teknologien løser noen av de mest frustrerende kompromissene som utskriftsleverandører, som hovedsakelig jobber med lateksbaserte og eco-solvent teknologier, opplever i produksjonen, fortsetter Pierre-Olivier Esteban, European Marketing Director, Wide Format.

–Canons eksisterende kanalpartnere innen storformatteknologi har vært ivrige etter å utvide porteføljen med Océ Colorado. Vi har også lykkes med en rask utvidelse av nettverket, og skaffet oss nye forhandlere med gode meritter innen salg av rullbaserte produkter fra andre produsenter. De nye samarbeidspartnerne ønsker å jobbe med Canon som et ledende merke innen bildeteknologi og har tro på Canons salg- og serviceorganisasjon.

Det er høye forventninger til produktivitet i den grafiske bransjen, og Canon styrker derfor sin servicestyrte tilnærming gjennom spesialiserte salgs- og rådgivningsteam. Skriveren er utrustet med klasseledende serviceteknologi, inkludert diagnostiseringssystem, ekstern tilgang til enheten og interaksjonsanalyse. Disse teknologiske funksjonene understøttes av førsteklasses kundeservice fra Canon og deres samarbeidspartnere, slik at utskriftsleverandørenes forventninger til kvalitet, hastighet, oppetid, skalerbarhet, pålitelighet og forutsigbare kostnader ivaretas.

–Med Océ Colorado 1640 viderefører Canon den samarbeidsorienterte tilnærmingen til partnerne, slik at alle har tilgang til de samme verktøyene, informasjonen og serviceprosedyrene som har gjort Canon til målestokken for kundeservice i storformatsegmentet. Med Océ Colorado 1640 kan forhandlerne tilby kundene det beste innen pålitelighet, samtidig som de optimaliserer sine egne serviceorganisasjoner og styrker kunderelasjonene, avslutter Esteban.

Dobbeltvinnende produktdesign

Océ Colorado-skriverens innovative konsept har sikret skriveren to prestisjefylte bransjedesignpriser – iF Design Award 2017 og Red Dot Award 2017. Disse prisene er en anerkjennelse av skriverens banebrytende design og funksjonalitet, som optimaliserer ytelsen og brukeropplevelsen.

IF Award organiseres av iF International Forum Design GmbH, som har base i Hannover, og er blant de mest prestisjefylte og største designkonkurransene i verden med over 5500 bidrag fra over 2500 deltakere i 59 land. Den internasjonalt anerkjente Red Dot-kåringen fikk også inn mer enn 5500 bidrag som testes og vurderes av en jury som består av 40 uavhengige designere, designprofessorer og fagjournalister.

–Det er tildelt 56 iF-utmerkelser til Océ-produkter fra 1974 til 2017, noe som viser en sterk vilje til hele tiden å forbedre kvaliteten, til nytte for alle relevante målgrupper. Utskriftsteknologien og markedene har gjennomgått store endringer de siste årene, noe som har gjort diversifisering helt nødvendig. Design og teknologi må brukes på best mulig måte for å møte utfordringene, og samtidig øke kundeverdiene. Canon har alltid vært blant endringslederne, og Océ-merket representerer tillit og pålitelighet. Designkompetanse kan betraktes som en ressurs for markedssuksess, sier Ralph Wiegmann, CEO iF International Forum Design GmbH, Hannover.

–Red Dot-vinnerne følger den rette designstrategien. De har innsett at god design og økonomisk suksess går hånd i hånd. Utmerkelsen fra den kravstore Red Dot-juryen er et bevis på høy designkvalitet og en indikasjon på en vellykket designpolicy, sier Professor Dr. Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot Award.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: