Svensk selskap selger HPs 3d-printere i Norden

HP og 3D Center melder at de har etablert et langsiktig partnerskap for salg av Multi Jet Fusion (MJF), HPs produkter innenfor additiv fremstilling (3d-printing). Avtalen omfatter salg av komplette systemer av 3D-printere med tilbehør, service og support samt forbruksvarer.

HP Multi Jet Fusion er en teknologi som gjør mulig å 3D-printe sterke, nylonbaserte (PA12) detaljer i høy kvalitet med vesentlig høyere produktivitet enn annen eksisterende teknologi. MJF beskrives som en unik teknologi på flere områder, med store fordeler når det gjelder hastighet, kvalitet, produktivitet, økonomi, stabilitet og miljø. Ulf Qviberg leder 3D Center, han forteller til 3dpnorge at de arbeider med å finne en samarbeidspartner i det norske markedet, slik at de kan ha salgs- og servicefunksjoner lokalt når de nå også går inn i det norske markedet.

– Det er en prosess der vi har kommet ganske langt, og vi regner med å ha en norsk samarbeidspartner på plass i nær fremtid, sier han. Qviberg mener markeder som bilindustrien, aerospace samt olje- og gassindustrien er de mest interessante markedene for HPs MJF-teknologi i Norge. – Selvsagt i tillegg til servicebyråer, men det kan virke som det er færre servicebyråer i Norge enn i de andre nordiske landene, sier lederen av 3D Center, som kjenner seg trygg på at HPs MJF-teknologi vil ha et forsprang på konkurrentene i lang tid.

Ulf Qviberg, administrerende direktør i 3D Center

– Det er en uovertruffen teknologi, med opptil ti ganger så høy hastighet og halve produksjonskostnadene, sammenlignet med alternativene. Teknologien med MJF og spesielt materialet PA12 er så effektiv at den har kapasitet til å erstatte tradisjonell formsprøyteproduksjon i volumer helt opp til 10.000 per år. Det er ingen tvil om at HPs teknologi her representerer et solid skritt fremover for 3D-print-utviklingen, faktisk med potensial til å være avgjørende for en fjerde industrirevolusjon. Derfor gleder vi oss stort til å delta i et langsiktig partnerskap med HP på dette området, sier Ulf Qviberg, administrerende direktør i 3D Center.

Multi Jet Fusion er altså en teknologi for å raskt kunne fremstille sterke detaljer i en stabil prosess, med lavere kostnader enn tidligere. Qviberg tror dette vil endre industriens spilleregler i form av at det åpnes for betydelig kortere ledetider. – Lanseringen av MJF er et stort fremskritt i utviklingen av 3D-printing, hvor man kan endre produksjonsflyten radikalt sammenlignet med tradisjonell produksjon, sier han. Hva med materialer, så langt finnes PA12 kun i sort farge? – Skal man erstatte formsprøyting, må det finnes flere materialer enn PA12. HP sier de skal komme med 2-3 nye materialer i kvartalet, så det blir flere muligheter, svarer Ulf Qviberg.

3D Center tilbyr en stor portefølje av profesjonelle 3D-printere, med de fleste teknologier som er tilgjengelig i dag. Selskapet tilbyr både produkter og rådgivning knyttet til additiv fremstilling og 3D-print, blant annet med kunder innenfor produksjon av kjøretøy, plastprodusenter, maskinutviklere. Selskapet tilbyr 3D-printere for profesjonell bruk, leie, opplæring og service.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: