Svensk selskap selger HPs 3d-printere i Norden

HP og 3D Center melder at de har etablert et langsiktig partnerskap for salg av Multi Jet Fusion (MJF), HPs produkter innenfor additiv fremstilling (3d-printing). Avtalen omfatter salg av komplette systemer av 3D-printere med tilbehør, service og support samt forbruksvarer.

HP Multi Jet Fusion er en teknologi som gjør mulig å 3D-printe sterke, nylonbaserte (PA12) detaljer i høy kvalitet med vesentlig høyere produktivitet enn annen eksisterende teknologi. MJF beskrives som en unik teknologi på flere områder, med store fordeler når det gjelder hastighet, kvalitet, produktivitet, økonomi, stabilitet og miljø. Ulf Qviberg leder 3D Center, han forteller til 3dpnorge at de arbeider med å finne en samarbeidspartner i det norske markedet, slik at de kan ha salgs- og servicefunksjoner lokalt når de nå også går inn i det norske markedet.

– Det er en prosess der vi har kommet ganske langt, og vi regner med å ha en norsk samarbeidspartner på plass i nær fremtid, sier han. Qviberg mener markeder som bilindustrien, aerospace samt olje- og gassindustrien er de mest interessante markedene for HPs MJF-teknologi i Norge. – Selvsagt i tillegg til servicebyråer, men det kan virke som det er færre servicebyråer i Norge enn i de andre nordiske landene, sier lederen av 3D Center, som kjenner seg trygg på at HPs MJF-teknologi vil ha et forsprang på konkurrentene i lang tid.

Ulf Qviberg, administrerende direktør i 3D Center

– Det er en uovertruffen teknologi, med opptil ti ganger så høy hastighet og halve produksjonskostnadene, sammenlignet med alternativene. Teknologien med MJF og spesielt materialet PA12 er så effektiv at den har kapasitet til å erstatte tradisjonell formsprøyteproduksjon i volumer helt opp til 10.000 per år. Det er ingen tvil om at HPs teknologi her representerer et solid skritt fremover for 3D-print-utviklingen, faktisk med potensial til å være avgjørende for en fjerde industrirevolusjon. Derfor gleder vi oss stort til å delta i et langsiktig partnerskap med HP på dette området, sier Ulf Qviberg, administrerende direktør i 3D Center.

Multi Jet Fusion er altså en teknologi for å raskt kunne fremstille sterke detaljer i en stabil prosess, med lavere kostnader enn tidligere. Qviberg tror dette vil endre industriens spilleregler i form av at det åpnes for betydelig kortere ledetider. – Lanseringen av MJF er et stort fremskritt i utviklingen av 3D-printing, hvor man kan endre produksjonsflyten radikalt sammenlignet med tradisjonell produksjon, sier han. Hva med materialer, så langt finnes PA12 kun i sort farge? – Skal man erstatte formsprøyting, må det finnes flere materialer enn PA12. HP sier de skal komme med 2-3 nye materialer i kvartalet, så det blir flere muligheter, svarer Ulf Qviberg.

3D Center tilbyr en stor portefølje av profesjonelle 3D-printere, med de fleste teknologier som er tilgjengelig i dag. Selskapet tilbyr både produkter og rådgivning knyttet til additiv fremstilling og 3D-print, blant annet med kunder innenfor produksjon av kjøretøy, plastprodusenter, maskinutviklere. Selskapet tilbyr 3D-printere for profesjonell bruk, leie, opplæring og service.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Trykt i Norge

Det nye kvalitetsstempelet “Trykt i Norge” signaliserer at produktet er kortreist og…

Raskere Pagewide XL-serie lanseres

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut […]

Publisert av: 

BKE Grafisk i Otta fornøyd med LaserTrykk

BKE Grafisk er på andre året whitelabelpartner hos LaserTrykk.no. De mener at dette har gitt deres kunder i både privat og offentlig sektor rimeligere trykksaker og markedsføringsmateriale av høy kvalitet. Kundene befinner seg i et stort geografisk område som omfatter Gudbrandsdalen, Trøndelag og Nord-Norge, og den integrerte logistikkløsningen skaper stor verdi for BKE Grafisk, hevder de. […]

Publisert av: 

Interiørdekor fra Canon

Foto: Annci Gustavsson

Det er saffranuker på Bistro Casper i Stockholm. I restauranten, som drives av Babak Kharazmi, møtes du av sterke farger i innredningen – men slik så det ikke ut for bare en uke siden. Bistro Casper har blitt omdesignet a la Canon, med trykte akrylbilder, tapetsert fondvegg, nyinnkledt bar og grafikk helt opp på dørene. Prosjektet ble startet […]

Publisert av: 

Compress UV LED printer til Evje og Lunner

Stein Raaness AS melder at Reklamehuset Tretex på Lunner har kjøpt UV LED printer, modellen som ble valgt heter Compress iUV-1200s. Reklamehuset Tretex er et rendyrket firma for profilering, skilting og produksjon og dekor av reklamerelaterte produkter. I de senere årene har det vært en vridning mot mer CNC-relatert produksjon, laserskjæring og spesialproduksjon. Skilt & […]

Publisert av: 

Nytt system for å printe rett på veggen

Luth & Co presenterer WallPen E1. Systemet printer bilder og grafikk både innendørs og utendørs med en fantastisk høyoppløst kvalitet direkte fra USB. Kan printe direkte på gips, tapet, tre, mur, maling, stein, plastikk, glass, fliser og persienner, med mye mer. Wallpen® er et mobilt printesystem som printer direkte på vegger og vertikale overflater med en […]

Publisert av: 

Ny rekord for blekkstrålekonferanse

Med 525 deltakere fra 23 land, et utvidet opplæringstilbud og utstilling har The Inkjet Conference (TheIJC) bekreftet sin status som verdens største arrangement spesielt for digitaltrykkere, altså de som jobber i blekkstråleverden. Organisatorene planlegger allerede dagsorden for TheIJC USA (12-13. april 2018 i Chicago) og den femte (og dermed jubileums-) utgaven av TheIJC i Düsseldorf 15-17. oktober […]

Publisert av: 

Ny arbeidsflyt-løsning

Nå kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet,- alt etter din bedrifts behov. Med den modulbaserte løsningen kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet tilpasset din virksomhets behov. Løsningen Accurio Pro Flux inneholder forbedret funksjonalitet for alle ledd i arbeidsflyten. Fra bestilling & ordre, rapportering, print-administrasjon til utskytning og ferdigstilling. Løsningen er tett […]

Publisert av: 

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon. – De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes. Styrket produksjon Bodoni Gruppen […]

Publisert av: 

Ny kompakt printerserie fra Ricoh

Ricohs nye kompakte inkjet printserie har fått navnet Ricoh Pro™ V20000. Den skal ifølge presseskrivet være meget brukervennlig, og den finnes i flere hastigheter og både som svarthvitt- og fargeprint. Ricoh Pro™ V20000 er en svarthvitt-løsning, som kjører 75 m per minutt i 600 x 600 dpi. Ricoh Pro™ V20100 er også en svarthvitt-løsning, men […]

Publisert av: 

Papir mer pålitelig

Det er kanskje ikke så rart, i en verden som nå preges av at ganske mye “fake news” (årets nyord) florerer i de digitale media. For det utrente øye er det ikke alltid lett å skjelne mellom faktiske nyheter fra pålitelige kilder og propaganda eller rett og slett løgnaktige påstander fra media som enten lever […]

Publisert av: