Kodak klare for ny generasjon

Finanssjef David Bullwinkle og operativ sjef Randy Vandagriff i Kodaks forretningsområde Enterprise Inkjet Systems.

Kodak feirer 50 år med vannbasert blekkteknologi. Etter litt nøling, føler de seg nå trygge på å beholde sine raske skrivehoder Prospor. De tar et stort sprang inn i emballasjeområdet for å sikre fremtiden, og samtidig ligger Ultrastreamline på lur – fjerde generasjon av inkjetteknologi.

Det ble spekulert mye sist år om Eastman Kodak Company og deres Prospor skrivehoder ville skifte hender. Men Kodak satte foten ned i april og tok beslutningen om å beholde skrivehodeteknologien. Hvordan har det så gått på dette området etterpå?Forretningsområdets Enterprise Inkjet Division (EISD) som inkluderer Kodak Versamark og Kodak Prosper hadde en omsetning i første kvartal i år på 37 millioner amerikanske dollar. Dette er en økning på ni prosent sammenlignet med fjoråret.

– I løpet av første kvartal 2017 så fortsatte Prospor å levere bedre resultater med en økning i omsetningen på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Randy Vandagriff, operativ sjef for forretningsområdet forklarer hvordan de legger opp strategien neste år.

 

– Vår strategi er avhengig av vår fortsatte tilstedeværelse og ytelse fra vår Stream portefølje som inkluderer d 64 Prosper trykkpresser og 1320 Prosperhoder som allerede er installert i dag. Vi tar også vår erfaring og utnytter den til å gå et skritt videre med Ultrastream – Kodaks fjerde generasjon kontinuerlige vannbaserte blekkteknologi, sier Randy Vandagriff og påpeker:

– Ultrastream hever nivået på inkjet.

Randy Vandagriff säger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan. Fokus ligger på att kunna producera inom magasin/kataloger, förpackningar, inredning och etiketter. Klivet in på förpackningsområdet är tydligt utan att för den delen lämna den grafiska industrin därhän.

Randy Vandagriff sier at utviklingen av Ultrastream går i henhold til planen. Fokuset ligger på å være i stand til å produsere blader/kataloger, emballasje, innredning og etiketter. Steget inn i emballasjesektoren er tydelig uten for den del å forlate den grafiske.

– Tekniken utnyttjar många av Stream-innovationerna för att försäkra alla att vi upprätthåller värdet av vår unika kontinuerliga inkjet-teknik, säger han och tillägger att det blir svårt för tillverkare att vända bort blicken med tanke på den flexibilitet de kommer erbjuda. Vidare är tanken att Prosper-serien med tryckpressar ska fortsätta säljas samtidigt som det ska erbjudas uppgraderingar till Ultrastream i framtiden för kunder som berörs.

– Teknologien utnytter mange av Streams nyvinninger for å forsikre alle om at vi opprettholder verdien av vår unike kontinuerlige blekkteknologi, sier han, og legger til at det vil være vanskelig for produsentene å vende blikkene bort, med tanke på den fleksibiliteten de kommer til  å tilby. Videre er tanken at Prosper-serien med trykkpresser vil fortsette å bli solgt, samtidig som vi vil tilby oppgraderinger til Ultra Stream i fremtiden for de kunder som er berørt.

Når forventes det første produktet i Ultrastream-serien å være ute på markedet?

– Vi forventer å se det første produktet i 2019. Når den eksakte lanseringen skjer vil bli bestemt av våre produksjonspartnere, når de er klare til å ta skrittet fullt ut på markedet, sier Randy Vandagriff.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *