Kodak klare for ny generasjon

Finanssjef David Bullwinkle og operativ sjef Randy Vandagriff i Kodaks forretningsområde Enterprise Inkjet Systems.

Kodak feirer 50 år med vannbasert blekkteknologi. Etter litt nøling, føler de seg nå trygge på å beholde sine raske skrivehoder Prospor. De tar et stort sprang inn i emballasjeområdet for å sikre fremtiden, og samtidig ligger Ultrastreamline på lur – fjerde generasjon av inkjetteknologi.

Det ble spekulert mye sist år om Eastman Kodak Company og deres Prospor skrivehoder ville skifte hender. Men Kodak satte foten ned i april og tok beslutningen om å beholde skrivehodeteknologien. Hvordan har det så gått på dette området etterpå?Forretningsområdets Enterprise Inkjet Division (EISD) som inkluderer Kodak Versamark og Kodak Prosper hadde en omsetning i første kvartal i år på 37 millioner amerikanske dollar. Dette er en økning på ni prosent sammenlignet med fjoråret.

– I løpet av første kvartal 2017 så fortsatte Prospor å levere bedre resultater med en økning i omsetningen på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Randy Vandagriff, operativ sjef for forretningsområdet forklarer hvordan de legger opp strategien neste år.

 

– Vår strategi er avhengig av vår fortsatte tilstedeværelse og ytelse fra vår Stream portefølje som inkluderer d 64 Prosper trykkpresser og 1320 Prosperhoder som allerede er installert i dag. Vi tar også vår erfaring og utnytter den til å gå et skritt videre med Ultrastream – Kodaks fjerde generasjon kontinuerlige vannbaserte blekkteknologi, sier Randy Vandagriff og påpeker:

– Ultrastream hever nivået på inkjet.

Randy Vandagriff säger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan. Fokus ligger på att kunna producera inom magasin/kataloger, förpackningar, inredning och etiketter. Klivet in på förpackningsområdet är tydligt utan att för den delen lämna den grafiska industrin därhän.

Randy Vandagriff sier at utviklingen av Ultrastream går i henhold til planen. Fokuset ligger på å være i stand til å produsere blader/kataloger, emballasje, innredning og etiketter. Steget inn i emballasjesektoren er tydelig uten for den del å forlate den grafiske.

– Tekniken utnyttjar många av Stream-innovationerna för att försäkra alla att vi upprätthåller värdet av vår unika kontinuerliga inkjet-teknik, säger han och tillägger att det blir svårt för tillverkare att vända bort blicken med tanke på den flexibilitet de kommer erbjuda. Vidare är tanken att Prosper-serien med tryckpressar ska fortsätta säljas samtidigt som det ska erbjudas uppgraderingar till Ultrastream i framtiden för kunder som berörs.

– Teknologien utnytter mange av Streams nyvinninger for å forsikre alle om at vi opprettholder verdien av vår unike kontinuerlige blekkteknologi, sier han, og legger til at det vil være vanskelig for produsentene å vende blikkene bort, med tanke på den fleksibiliteten de kommer til  å tilby. Videre er tanken at Prosper-serien med trykkpresser vil fortsette å bli solgt, samtidig som vi vil tilby oppgraderinger til Ultra Stream i fremtiden for de kunder som er berørt.

Når forventes det første produktet i Ultrastream-serien å være ute på markedet?

– Vi forventer å se det første produktet i 2019. Når den eksakte lanseringen skjer vil bli bestemt av våre produksjonspartnere, når de er klare til å ta skrittet fullt ut på markedet, sier Randy Vandagriff.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Trykt i Norge

Det nye kvalitetsstempelet “Trykt i Norge” signaliserer at produktet er kortreist og…

Raskere Pagewide XL-serie lanseres

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut […]

Publisert av: 

BKE Grafisk i Otta fornøyd med LaserTrykk

BKE Grafisk er på andre året whitelabelpartner hos LaserTrykk.no. De mener at dette har gitt deres kunder i både privat og offentlig sektor rimeligere trykksaker og markedsføringsmateriale av høy kvalitet. Kundene befinner seg i et stort geografisk område som omfatter Gudbrandsdalen, Trøndelag og Nord-Norge, og den integrerte logistikkløsningen skaper stor verdi for BKE Grafisk, hevder de. […]

Publisert av: 

Interiørdekor fra Canon

Foto: Annci Gustavsson

Det er saffranuker på Bistro Casper i Stockholm. I restauranten, som drives av Babak Kharazmi, møtes du av sterke farger i innredningen – men slik så det ikke ut for bare en uke siden. Bistro Casper har blitt omdesignet a la Canon, med trykte akrylbilder, tapetsert fondvegg, nyinnkledt bar og grafikk helt opp på dørene. Prosjektet ble startet […]

Publisert av: 

Compress UV LED printer til Evje og Lunner

Stein Raaness AS melder at Reklamehuset Tretex på Lunner har kjøpt UV LED printer, modellen som ble valgt heter Compress iUV-1200s. Reklamehuset Tretex er et rendyrket firma for profilering, skilting og produksjon og dekor av reklamerelaterte produkter. I de senere årene har det vært en vridning mot mer CNC-relatert produksjon, laserskjæring og spesialproduksjon. Skilt & […]

Publisert av: 

Nytt system for å printe rett på veggen

Luth & Co presenterer WallPen E1. Systemet printer bilder og grafikk både innendørs og utendørs med en fantastisk høyoppløst kvalitet direkte fra USB. Kan printe direkte på gips, tapet, tre, mur, maling, stein, plastikk, glass, fliser og persienner, med mye mer. Wallpen® er et mobilt printesystem som printer direkte på vegger og vertikale overflater med en […]

Publisert av: 

Ny rekord for blekkstrålekonferanse

Med 525 deltakere fra 23 land, et utvidet opplæringstilbud og utstilling har The Inkjet Conference (TheIJC) bekreftet sin status som verdens største arrangement spesielt for digitaltrykkere, altså de som jobber i blekkstråleverden. Organisatorene planlegger allerede dagsorden for TheIJC USA (12-13. april 2018 i Chicago) og den femte (og dermed jubileums-) utgaven av TheIJC i Düsseldorf 15-17. oktober […]

Publisert av: 

Ny arbeidsflyt-løsning

Nå kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet,- alt etter din bedrifts behov. Med den modulbaserte løsningen kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet tilpasset din virksomhets behov. Løsningen Accurio Pro Flux inneholder forbedret funksjonalitet for alle ledd i arbeidsflyten. Fra bestilling & ordre, rapportering, print-administrasjon til utskytning og ferdigstilling. Løsningen er tett […]

Publisert av: 

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon. – De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes. Styrket produksjon Bodoni Gruppen […]

Publisert av: 

Ny kompakt printerserie fra Ricoh

Ricohs nye kompakte inkjet printserie har fått navnet Ricoh Pro™ V20000. Den skal ifølge presseskrivet være meget brukervennlig, og den finnes i flere hastigheter og både som svarthvitt- og fargeprint. Ricoh Pro™ V20000 er en svarthvitt-løsning, som kjører 75 m per minutt i 600 x 600 dpi. Ricoh Pro™ V20100 er også en svarthvitt-løsning, men […]

Publisert av: 

Papir mer pålitelig

Det er kanskje ikke så rart, i en verden som nå preges av at ganske mye “fake news” (årets nyord) florerer i de digitale media. For det utrente øye er det ikke alltid lett å skjelne mellom faktiske nyheter fra pålitelige kilder og propaganda eller rett og slett løgnaktige påstander fra media som enten lever […]

Publisert av: