Kodak klare for ny generasjon

Finanssjef David Bullwinkle og operativ sjef Randy Vandagriff i Kodaks forretningsområde Enterprise Inkjet Systems.

Kodak feirer 50 år med vannbasert blekkteknologi. Etter litt nøling, føler de seg nå trygge på å beholde sine raske skrivehoder Prospor. De tar et stort sprang inn i emballasjeområdet for å sikre fremtiden, og samtidig ligger Ultrastreamline på lur – fjerde generasjon av inkjetteknologi.

Det ble spekulert mye sist år om Eastman Kodak Company og deres Prospor skrivehoder ville skifte hender. Men Kodak satte foten ned i april og tok beslutningen om å beholde skrivehodeteknologien. Hvordan har det så gått på dette området etterpå?Forretningsområdets Enterprise Inkjet Division (EISD) som inkluderer Kodak Versamark og Kodak Prosper hadde en omsetning i første kvartal i år på 37 millioner amerikanske dollar. Dette er en økning på ni prosent sammenlignet med fjoråret.

– I løpet av første kvartal 2017 så fortsatte Prospor å levere bedre resultater med en økning i omsetningen på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Randy Vandagriff, operativ sjef for forretningsområdet forklarer hvordan de legger opp strategien neste år.

 

– Vår strategi er avhengig av vår fortsatte tilstedeværelse og ytelse fra vår Stream portefølje som inkluderer d 64 Prosper trykkpresser og 1320 Prosperhoder som allerede er installert i dag. Vi tar også vår erfaring og utnytter den til å gå et skritt videre med Ultrastream – Kodaks fjerde generasjon kontinuerlige vannbaserte blekkteknologi, sier Randy Vandagriff og påpeker:

– Ultrastream hever nivået på inkjet.

Randy Vandagriff säger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan. Fokus ligger på att kunna producera inom magasin/kataloger, förpackningar, inredning och etiketter. Klivet in på förpackningsområdet är tydligt utan att för den delen lämna den grafiska industrin därhän.

Randy Vandagriff sier at utviklingen av Ultrastream går i henhold til planen. Fokuset ligger på å være i stand til å produsere blader/kataloger, emballasje, innredning og etiketter. Steget inn i emballasjesektoren er tydelig uten for den del å forlate den grafiske.

– Tekniken utnyttjar många av Stream-innovationerna för att försäkra alla att vi upprätthåller värdet av vår unika kontinuerliga inkjet-teknik, säger han och tillägger att det blir svårt för tillverkare att vända bort blicken med tanke på den flexibilitet de kommer erbjuda. Vidare är tanken att Prosper-serien med tryckpressar ska fortsätta säljas samtidigt som det ska erbjudas uppgraderingar till Ultrastream i framtiden för kunder som berörs.

– Teknologien utnytter mange av Streams nyvinninger for å forsikre alle om at vi opprettholder verdien av vår unike kontinuerlige blekkteknologi, sier han, og legger til at det vil være vanskelig for produsentene å vende blikkene bort, med tanke på den fleksibiliteten de kommer til  å tilby. Videre er tanken at Prosper-serien med trykkpresser vil fortsette å bli solgt, samtidig som vi vil tilby oppgraderinger til Ultra Stream i fremtiden for de kunder som er berørt.

Når forventes det første produktet i Ultrastream-serien å være ute på markedet?

– Vi forventer å se det første produktet i 2019. Når den eksakte lanseringen skjer vil bli bestemt av våre produksjonspartnere, når de er klare til å ta skrittet fullt ut på markedet, sier Randy Vandagriff.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: