Suksesshistorie i Hellas

Inge Landsverk hadde lenge hatt lyst til å flykte fra det kalde været i Norge og dra til varmere breddegrader, og da han traff greske Katerina Chanou falt brikkene på plass.

Nå bor paret sammen i Athen, og herfra driver de trykkeriet Landsverk. Den gangen de traff hverandre hadde de ingen tanker på å jobbe sammen, men ifølge Inge, som allerede hadde et digitalt storformattrykkeri i Norge, føltes det lurt å starte opp med flaggproduksjon i Hellas.

– Vi importerte da fra Polen, men innså at vi skulle kunne lage flaggene våre billigere og med bedre kvalitet om vi startet produksjonen her, sier Inge.

I dag har de materiale fra Scandraft i Sverige, og lager flaggene selv i sine lokaler i Athen, med maskiner fra Kina som Inge selv kan utføre service på, ettersom han har arbeidet med dem tidligere.

Flaggene sendes deretter med UPS over natten fra Athen til Oslo, og de tunge stativene fra et lokale i Gøteborg.

– Fordelene med å jobbe på denne måten er mange. Vi kan konkurrere med Polen nå, med høyere kvalitet på materialet og lavere priser ettersom våre maskiner er billigere – men har de samme typene printhoder som de andre maskinene på markedet. Det betyr at om man kan maskinene slik jeg kan, så blir det samme resultat som fra de dyrere maskinene fra Europa, mener Inge.

Han forteller også om Hellas som marked, både for å selge til og produsere i.

– Krisen har jo gjort at det er lettere å finne lokaler her enn i mange andre land. Dessuten er både leie og lønninger lavere. Det er også stort fokus på utendørs annonsering her, noe som passer vår produksjon.

Landsverk selger kun til forhandlere, og Inge mener at dette er en av grunnene til at det går så bra for dem.

– Om vi skulle begynne å selge mot sluttkunder så skulle formodentlig våre nåværende forhandlerkunder bli nervøse. Men om vi går ut med at vi kun selger til forhandlere, kan de være sikre på at vi ikke kommer til å prøve å overta deres kunder.

Landsverk har blant annet lagd flagg til Sign&Prints messer i Norge og i Sverige, men det de produserer mest er strandflagg. Når jeg snakket med ham i mars skulle flagg-sesongen akkurat til å starte, og den pleier å vare frem til september.

Flaggene produseres i Athen og sendes til Gøteborg.

– Strandflagg er selvsagt mer vriene enn vanlige flagg. Vi lager våre med strikk på en måte jeg ikke har sett andre gjøre tidligere. her i Athen trykker, kutter og syr vi flaggene, før de sendes til Gøteborg.

Når jeg besøker firmaet har de ennå ikke fått sin siste investering, et automatisert skjærebord som skal effektivisere prosessen og gjøre det mulig for foretaket å produsere enda flere produkter. I september er planen å flytte fra de to lokalene de har i dag til et lokale på 1500 kvadratmeter. I samme åndedrag skal de også begi seg ut på de svenske og danske markedene  – i dag retter de seg først og fremst til det norske.

Utover flagg begynner foretaket å utvikle flere produkter, som tubehalstørklær og vester. Etter den første epostutsendelsen hadde de fått inn en ordre allerede etter 30 minutter, og etterspørselen bare fortsetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: