Suksesshistorie i Hellas

Inge Landsverk hadde lenge hatt lyst til å flykte fra det kalde været i Norge og dra til varmere breddegrader, og da han traff greske Katerina Chanou falt brikkene på plass.

Nå bor paret sammen i Athen, og herfra driver de trykkeriet Landsverk. Den gangen de traff hverandre hadde de ingen tanker på å jobbe sammen, men ifølge Inge, som allerede hadde et digitalt storformattrykkeri i Norge, føltes det lurt å starte opp med flaggproduksjon i Hellas.

– Vi importerte da fra Polen, men innså at vi skulle kunne lage flaggene våre billigere og med bedre kvalitet om vi startet produksjonen her, sier Inge.

I dag har de materiale fra Scandraft i Sverige, og lager flaggene selv i sine lokaler i Athen, med maskiner fra Kina som Inge selv kan utføre service på, ettersom han har arbeidet med dem tidligere.

Flaggene sendes deretter med UPS over natten fra Athen til Oslo, og de tunge stativene fra et lokale i Gøteborg.

– Fordelene med å jobbe på denne måten er mange. Vi kan konkurrere med Polen nå, med høyere kvalitet på materialet og lavere priser ettersom våre maskiner er billigere – men har de samme typene printhoder som de andre maskinene på markedet. Det betyr at om man kan maskinene slik jeg kan, så blir det samme resultat som fra de dyrere maskinene fra Europa, mener Inge.

Han forteller også om Hellas som marked, både for å selge til og produsere i.

– Krisen har jo gjort at det er lettere å finne lokaler her enn i mange andre land. Dessuten er både leie og lønninger lavere. Det er også stort fokus på utendørs annonsering her, noe som passer vår produksjon.

Landsverk selger kun til forhandlere, og Inge mener at dette er en av grunnene til at det går så bra for dem.

– Om vi skulle begynne å selge mot sluttkunder så skulle formodentlig våre nåværende forhandlerkunder bli nervøse. Men om vi går ut med at vi kun selger til forhandlere, kan de være sikre på at vi ikke kommer til å prøve å overta deres kunder.

Landsverk har blant annet lagd flagg til Sign&Prints messer i Norge og i Sverige, men det de produserer mest er strandflagg. Når jeg snakket med ham i mars skulle flagg-sesongen akkurat til å starte, og den pleier å vare frem til september.

Flaggene produseres i Athen og sendes til Gøteborg.

– Strandflagg er selvsagt mer vriene enn vanlige flagg. Vi lager våre med strikk på en måte jeg ikke har sett andre gjøre tidligere. her i Athen trykker, kutter og syr vi flaggene, før de sendes til Gøteborg.

Når jeg besøker firmaet har de ennå ikke fått sin siste investering, et automatisert skjærebord som skal effektivisere prosessen og gjøre det mulig for foretaket å produsere enda flere produkter. I september er planen å flytte fra de to lokalene de har i dag til et lokale på 1500 kvadratmeter. I samme åndedrag skal de også begi seg ut på de svenske og danske markedene  – i dag retter de seg først og fremst til det norske.

Utover flagg begynner foretaket å utvikle flere produkter, som tubehalstørklær og vester. Etter den første epostutsendelsen hadde de fått inn en ordre allerede etter 30 minutter, og etterspørselen bare fortsetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Trykt i Norge

Det nye kvalitetsstempelet “Trykt i Norge” signaliserer at produktet er kortreist og…

Raskere Pagewide XL-serie lanseres

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut […]

Publisert av: 

BKE Grafisk i Otta fornøyd med LaserTrykk

BKE Grafisk er på andre året whitelabelpartner hos LaserTrykk.no. De mener at dette har gitt deres kunder i både privat og offentlig sektor rimeligere trykksaker og markedsføringsmateriale av høy kvalitet. Kundene befinner seg i et stort geografisk område som omfatter Gudbrandsdalen, Trøndelag og Nord-Norge, og den integrerte logistikkløsningen skaper stor verdi for BKE Grafisk, hevder de. […]

Publisert av: 

Interiørdekor fra Canon

Foto: Annci Gustavsson

Det er saffranuker på Bistro Casper i Stockholm. I restauranten, som drives av Babak Kharazmi, møtes du av sterke farger i innredningen – men slik så det ikke ut for bare en uke siden. Bistro Casper har blitt omdesignet a la Canon, med trykte akrylbilder, tapetsert fondvegg, nyinnkledt bar og grafikk helt opp på dørene. Prosjektet ble startet […]

Publisert av: 

Compress UV LED printer til Evje og Lunner

Stein Raaness AS melder at Reklamehuset Tretex på Lunner har kjøpt UV LED printer, modellen som ble valgt heter Compress iUV-1200s. Reklamehuset Tretex er et rendyrket firma for profilering, skilting og produksjon og dekor av reklamerelaterte produkter. I de senere årene har det vært en vridning mot mer CNC-relatert produksjon, laserskjæring og spesialproduksjon. Skilt & […]

Publisert av: 

Nytt system for å printe rett på veggen

Luth & Co presenterer WallPen E1. Systemet printer bilder og grafikk både innendørs og utendørs med en fantastisk høyoppløst kvalitet direkte fra USB. Kan printe direkte på gips, tapet, tre, mur, maling, stein, plastikk, glass, fliser og persienner, med mye mer. Wallpen® er et mobilt printesystem som printer direkte på vegger og vertikale overflater med en […]

Publisert av: 

Ny rekord for blekkstrålekonferanse

Med 525 deltakere fra 23 land, et utvidet opplæringstilbud og utstilling har The Inkjet Conference (TheIJC) bekreftet sin status som verdens største arrangement spesielt for digitaltrykkere, altså de som jobber i blekkstråleverden. Organisatorene planlegger allerede dagsorden for TheIJC USA (12-13. april 2018 i Chicago) og den femte (og dermed jubileums-) utgaven av TheIJC i Düsseldorf 15-17. oktober […]

Publisert av: 

Ny arbeidsflyt-løsning

Nå kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet,- alt etter din bedrifts behov. Med den modulbaserte løsningen kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet tilpasset din virksomhets behov. Løsningen Accurio Pro Flux inneholder forbedret funksjonalitet for alle ledd i arbeidsflyten. Fra bestilling & ordre, rapportering, print-administrasjon til utskytning og ferdigstilling. Løsningen er tett […]

Publisert av: 

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon. – De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes. Styrket produksjon Bodoni Gruppen […]

Publisert av: 

Ny kompakt printerserie fra Ricoh

Ricohs nye kompakte inkjet printserie har fått navnet Ricoh Pro™ V20000. Den skal ifølge presseskrivet være meget brukervennlig, og den finnes i flere hastigheter og både som svarthvitt- og fargeprint. Ricoh Pro™ V20000 er en svarthvitt-løsning, som kjører 75 m per minutt i 600 x 600 dpi. Ricoh Pro™ V20100 er også en svarthvitt-løsning, men […]

Publisert av: 

Papir mer pålitelig

Det er kanskje ikke så rart, i en verden som nå preges av at ganske mye “fake news” (årets nyord) florerer i de digitale media. For det utrente øye er det ikke alltid lett å skjelne mellom faktiske nyheter fra pålitelige kilder og propaganda eller rett og slett løgnaktige påstander fra media som enten lever […]

Publisert av: