Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak feirer 50-årsjubileum og viste for første gang frem inkjet-teknikken Ultrastream på anlegget i Dayton, Ohio.

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offset-trykk med tanke på bildekvalitet og industriell produktivitet.

Ultrastream er Kodaks fjerde generasjon av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. I forhold til forgjengeren, Stream-serien, er bildekvaliteten forbedret til 600 ganger 1800 punkter per tomme. Årsaken er mindre blekkdråper og enda bedre presisjon i plasseringen av disse. Dråpestørrelsen har de fått net til akkurat under fire picoliter. Det kan sammenliknes med deres Prosper-serie som ligger på rett under 10 picoliter i dråpestørrelse.

Ultrastream har 2560 lineært posisjonerte munnstykker. Som før fortsetter Kodak med det samme vannbaserte blekket som i Stream- serien.

Produksjon av magasin, kataloger, signage og display, brosjyrer, etiketter, bølgepapp og kartong er markeder Kodak satser på med Ultrastream.

– Det er et komplett trykkesystem som kvalitetsmessig kommer til å åpne inkjetproduksjonen til også å kunne omfatte emballasje, sivilgrafisk produksjon, etiketter og dekor, sier Denofsky og legger til at utviklingen av Ultrastream går som planlagt før den første lanseringen på markedet, som er satt til i 2019.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *