Molvik Grafisk trykker Sykkel-VM til hjertet

– Det er svært positivt at Sykkel-VM satser på miljø, sier Jørgen Molvik ved Molvik Grafisk, etter at de vant anbudet om alt papirtrykk til Sykkel-VM. Her sammen med daglig leder Knut Molvik (t.h.) Foto: Øyvind Toft/Molvik Grafisk

Det tradisjonsrike Bergenstrykkeriet Molvik Grafisk holder til i store og moderne lokaler i Hardangerveien 74 like ved Nesttun. Herfra skal de levere alt av trykksaker til Sykkel-VM, fra flyers og menyer til programhefter.

Alle trykksakene Molvik skal levere til sykkel-VM vil være Svanemerket. Trykkpressen de bruker er en av verdens mest miljøvennlige, med lite svinn og svært lave utslippsverdier.
– Jeg synes det er helt knall at Sykkel-VM tenker miljø og bruker lokale krefter, sier Jørgen Molvik.

Som offisiell trykksakleverandør til sykkel-VM må Molvik Grafisk også være forberedt på å levere timeferske trykksaker dersom det skjer endringer. Jørgen Molvik ser ikke på dette som noe problem.

– Vi skal klare å levere på timen. Dette handler om måten vi jobber på. Produksjonsmåten vår er kostnadseffektiv, og vi er vant til å forholde oss til korte frister uten at dette går ut over kvaliteten på produktene.

Det siste mener han er spesielt viktig.
– Bergen har fått denne enestående muligheten til å arrangere Sykkel-VM. Det trykte programmet blir en viktig del av denne historien. Vi i Molvik vil derfor gjøre vårt ytterste for at dette skal fremstå på beste måte.

– Du brenner veldig for dette. Sykler du selv?
– Jeg har syklet Haugastøl-Voss årlig. Nå er det dessverre tre år siden sist, men jeg gjør det gjerne igjen. Sykling er en fin sport der du får bruke hele kroppen.

Nylig var han tilbake på sykkelryggen, men da på noe så originalt som en ponnisykkel. Dette er et relativt nytt produkt, og egentlig ment som en leke for barn.

– Jeg tror jeg må være den i verden som har syklet lengst på en mekanisk ponnisykkel, sier han, og forteller at han, etter å ha tapt et veddemål med Adams matkasse, tok seg frem på en ponnisykkel like fra Molvik i Hardangerveien til Adams matkasses kontor i Sandviken.
– Det er en strekning på mer en to mil. Jeg måtte ligge mange timer i terapibasseng dagen etter for å myke opp igjen leddene, ler han.

Lett beskjemmet innrømmer Jørgen Molvik gjerne at denne «sykkelturen» absolutt ikke var hans mest stolte øyeblikk, verdensrekorden til tross. Derimot er han svært fornøyd med å ha vunnet anbudet på trykksaker til Sykkel-VM.

– Molvik var best både på kvalitet, fleksibilitet og miljø. Vår intensjon er å alltid være best i klassen, noe vi nå altså nok en gang har vist at vi er, slår han fast, med typisk bergensk beskjedenhet.

– Dessuten synes jeg at det er kjempegøy at Bergen fikk dette arrangementet, og jeg kommer til å følge det tett som publikum. Alle her hos Molvik heier på Sykkel-VM.

Sykkel-VM arrangeres 16. – 24. september.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Trykt i Norge

Det nye kvalitetsstempelet “Trykt i Norge” signaliserer at produktet er kortreist og…

Raskere Pagewide XL-serie lanseres

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut […]

Publisert av: 

BKE Grafisk i Otta fornøyd med LaserTrykk

BKE Grafisk er på andre året whitelabelpartner hos LaserTrykk.no. De mener at dette har gitt deres kunder i både privat og offentlig sektor rimeligere trykksaker og markedsføringsmateriale av høy kvalitet. Kundene befinner seg i et stort geografisk område som omfatter Gudbrandsdalen, Trøndelag og Nord-Norge, og den integrerte logistikkløsningen skaper stor verdi for BKE Grafisk, hevder de. […]

Publisert av: 

Interiørdekor fra Canon

Foto: Annci Gustavsson

Det er saffranuker på Bistro Casper i Stockholm. I restauranten, som drives av Babak Kharazmi, møtes du av sterke farger i innredningen – men slik så det ikke ut for bare en uke siden. Bistro Casper har blitt omdesignet a la Canon, med trykte akrylbilder, tapetsert fondvegg, nyinnkledt bar og grafikk helt opp på dørene. Prosjektet ble startet […]

Publisert av: 

Compress UV LED printer til Evje og Lunner

Stein Raaness AS melder at Reklamehuset Tretex på Lunner har kjøpt UV LED printer, modellen som ble valgt heter Compress iUV-1200s. Reklamehuset Tretex er et rendyrket firma for profilering, skilting og produksjon og dekor av reklamerelaterte produkter. I de senere årene har det vært en vridning mot mer CNC-relatert produksjon, laserskjæring og spesialproduksjon. Skilt & […]

Publisert av: 

Nytt system for å printe rett på veggen

Luth & Co presenterer WallPen E1. Systemet printer bilder og grafikk både innendørs og utendørs med en fantastisk høyoppløst kvalitet direkte fra USB. Kan printe direkte på gips, tapet, tre, mur, maling, stein, plastikk, glass, fliser og persienner, med mye mer. Wallpen® er et mobilt printesystem som printer direkte på vegger og vertikale overflater med en […]

Publisert av: 

Ny rekord for blekkstrålekonferanse

Med 525 deltakere fra 23 land, et utvidet opplæringstilbud og utstilling har The Inkjet Conference (TheIJC) bekreftet sin status som verdens største arrangement spesielt for digitaltrykkere, altså de som jobber i blekkstråleverden. Organisatorene planlegger allerede dagsorden for TheIJC USA (12-13. april 2018 i Chicago) og den femte (og dermed jubileums-) utgaven av TheIJC i Düsseldorf 15-17. oktober […]

Publisert av: 

Ny arbeidsflyt-løsning

Nå kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet,- alt etter din bedrifts behov. Med den modulbaserte løsningen kan du gradvis ta i bruk ny funksjonalitet tilpasset din virksomhets behov. Løsningen Accurio Pro Flux inneholder forbedret funksjonalitet for alle ledd i arbeidsflyten. Fra bestilling & ordre, rapportering, print-administrasjon til utskytning og ferdigstilling. Løsningen er tett […]

Publisert av: 

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon. – De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes. Styrket produksjon Bodoni Gruppen […]

Publisert av: 

Ny kompakt printerserie fra Ricoh

Ricohs nye kompakte inkjet printserie har fått navnet Ricoh Pro™ V20000. Den skal ifølge presseskrivet være meget brukervennlig, og den finnes i flere hastigheter og både som svarthvitt- og fargeprint. Ricoh Pro™ V20000 er en svarthvitt-løsning, som kjører 75 m per minutt i 600 x 600 dpi. Ricoh Pro™ V20100 er også en svarthvitt-løsning, men […]

Publisert av: 

Papir mer pålitelig

Det er kanskje ikke så rart, i en verden som nå preges av at ganske mye “fake news” (årets nyord) florerer i de digitale media. For det utrente øye er det ikke alltid lett å skjelne mellom faktiske nyheter fra pålitelige kilder og propaganda eller rett og slett løgnaktige påstander fra media som enten lever […]

Publisert av: