Molvik Grafisk trykker Sykkel-VM til hjertet

– Det er svært positivt at Sykkel-VM satser på miljø, sier Jørgen Molvik ved Molvik Grafisk, etter at de vant anbudet om alt papirtrykk til Sykkel-VM. Her sammen med daglig leder Knut Molvik (t.h.) Foto: Øyvind Toft/Molvik Grafisk

Det tradisjonsrike Bergenstrykkeriet Molvik Grafisk holder til i store og moderne lokaler i Hardangerveien 74 like ved Nesttun. Herfra skal de levere alt av trykksaker til Sykkel-VM, fra flyers og menyer til programhefter.

Alle trykksakene Molvik skal levere til sykkel-VM vil være Svanemerket. Trykkpressen de bruker er en av verdens mest miljøvennlige, med lite svinn og svært lave utslippsverdier.
– Jeg synes det er helt knall at Sykkel-VM tenker miljø og bruker lokale krefter, sier Jørgen Molvik.

Som offisiell trykksakleverandør til sykkel-VM må Molvik Grafisk også være forberedt på å levere timeferske trykksaker dersom det skjer endringer. Jørgen Molvik ser ikke på dette som noe problem.

– Vi skal klare å levere på timen. Dette handler om måten vi jobber på. Produksjonsmåten vår er kostnadseffektiv, og vi er vant til å forholde oss til korte frister uten at dette går ut over kvaliteten på produktene.

Det siste mener han er spesielt viktig.
– Bergen har fått denne enestående muligheten til å arrangere Sykkel-VM. Det trykte programmet blir en viktig del av denne historien. Vi i Molvik vil derfor gjøre vårt ytterste for at dette skal fremstå på beste måte.

– Du brenner veldig for dette. Sykler du selv?
– Jeg har syklet Haugastøl-Voss årlig. Nå er det dessverre tre år siden sist, men jeg gjør det gjerne igjen. Sykling er en fin sport der du får bruke hele kroppen.

Nylig var han tilbake på sykkelryggen, men da på noe så originalt som en ponnisykkel. Dette er et relativt nytt produkt, og egentlig ment som en leke for barn.

– Jeg tror jeg må være den i verden som har syklet lengst på en mekanisk ponnisykkel, sier han, og forteller at han, etter å ha tapt et veddemål med Adams matkasse, tok seg frem på en ponnisykkel like fra Molvik i Hardangerveien til Adams matkasses kontor i Sandviken.
– Det er en strekning på mer en to mil. Jeg måtte ligge mange timer i terapibasseng dagen etter for å myke opp igjen leddene, ler han.

Lett beskjemmet innrømmer Jørgen Molvik gjerne at denne «sykkelturen» absolutt ikke var hans mest stolte øyeblikk, verdensrekorden til tross. Derimot er han svært fornøyd med å ha vunnet anbudet på trykksaker til Sykkel-VM.

– Molvik var best både på kvalitet, fleksibilitet og miljø. Vår intensjon er å alltid være best i klassen, noe vi nå altså nok en gang har vist at vi er, slår han fast, med typisk bergensk beskjedenhet.

– Dessuten synes jeg at det er kjempegøy at Bergen fikk dette arrangementet, og jeg kommer til å følge det tett som publikum. Alle her hos Molvik heier på Sykkel-VM.

Sykkel-VM arrangeres 16. – 24. september.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: