Canon lanserer imagePROGRAF TX-serie

Canon lanserer imagePROGRAF TX-serie myntet på markedene for avansert CAD og enklere LED-plottere.

Canon lanserer imagePROGRAF TX-serie myntet på markedene for avansert CAD og enklere LED-plottere

Canon benytter valgdagen til å lansere en helt ny serie med blekkbaserte storformatskrivere – imagePROGRAF TX-2000, TX-3000 og TX-4000, som finnes i 24, 36 og 44 tommer. Selskapet skriver at de nye enhetene kan skilte med produktivitet, brukervennlighet og sikkerhet i tillegg til flott utskriftskvalitet og lave driftskostnader, noe som gjør dem velegnet både i markedet for blekkbasert avansert CAD og markedet for enklere LED-plottere. Serien inneholder også en multifunksjons-løsning med rask skanning og nyutviklet LUCIA TD-pigmentblekk. Skriverne i den nye imagePROGRAF TX-serien er utstyrt med oppdaterte kjerneteknologier, som blant annet blekksystemet, skriverhodet og den mekaniske plattformen. Skriverne er utmerkede valg for kunder som er på jakt etter høy produksjon av høykvalitets fargeutskrifter, til konkurransedyktige hastigheter.

Suveren utskriftskvalitet på hvert eneste ark
Det nylig utviklede LUCIA TD-blekket gir fine linjer, skarp tekst og klare farger, noe som gjør det ideelt til utskrift av presise CAD-tegninger og plakater. Blekket er spesialutviklet med værbestandige egenskaper, inkludert motstandsdyktighet mot vann. Dette betyr at blekket er egnet til tegninger som brukes utendørs på anleggs- og byggeplasser, tåler langvarig lagring og kan brukes til utendørsplakater. Blekket gir førsteklasses fargegjengivelse selv på vanlig papir, og overgår kriteriene for plakatkvalitet både på bestrøket og ubestrøket papir.

-Utskriftsbransjen er i stadig endring, og Canon ønsker å ligge i forkant for å kunne imøtekomme kundenes endrede behov. Der CAD-tegninger tidligere ble skrevet ut på LED-plottere i utskriftssentre, krever mange kontorer og byggeplasser i dag egne blekkskrivere, slik at de kan skrive ut tegninger ved behov. Derfor har vi utviklet en serie blekkskrivere med høy ytelse og høy hastighet som er egnet til å erstatte enklere LED-plottere, og kan skilte med en rekke andre fordeler som fargeutskrift, lav eierskapskostnad samt enestående kvalitet og skarphet, sier Hiroaki Shirakawa, LFP Product Management Manager.

Produktivitet på et helt nytt nivå
Alle modellene i imagePROGRAF TX-serien, inkludert modellen på 36 tommer, kan utvides med to ruller. Systemet med to ruller som ekstrautstyr gir deg mulighet til å skrive ut store volumer fra to ruller med samme papirtype, eller enkelt veksle mellom to medietyper for å dekke ulike utskriftsbehov. imagePROGRAF TX-serien støtter ruller med diameter på opptil 170 mm, og den nedre enheten er utstyrt med et multifunksjonelt rullsystem som gir deg fordelen av kontinuerlig utskrift og mulighet til å få ferdige utskrifter på rull. En ny bunkesorterer med høy kapasitet har plass til opptil 100 A0-ark og kan enkelt foldes opp for å spare plass når den ikke er i bruk.

imagePROGRAF TX-serien

Den nye serien inkluderer en MFP løsning som er utstyrt med Colortrac skanner. Skanneren er integrert med printeren både i design og funksjonalitet. Den kommer med en 15,6-tommer touch skjerm som sammen med SmartWorks MFP øker produktiviteten med flere personaliserte innstilliger. Multifunksjonaliteten gjør det enkelt å integrere skriveren i arbeidsflytene på kontoret, uavhengig av utskriftsmiljø, mens enkel rullinnlasting, berøringspanel i farger og utskrift direkte fra USB-minnepinner, bidrar til optimal brukervennlighet.

Avansert og sikker utskrift
Med en kraftig og rask L-COA PRO bildeprosessor behandles selv dataintense HP-GL/2-filer som detaljerte elektrotegninger, raskt og effektivt. Videre er det lagt til diskkryptering, låsing av protokoll og sikker dataoverføring som gjør enhetene i imagePROGRAF TX-serien til noen av de mest robuste på markedet – med funksjoner som SNMPv3 og IPSec-støtte som hindrer lekkasjer og innbrudd.

-Den nye produktserien har avanserte funksjoner egnet for høyere produksjonsvolumer, og en kompakt størrelse som passer de fleste kontorer. imagePROGRAF TX-serien byr på utmerket balanse mellom utskriftskvalitet, hastighet og produktivitet, samt andre forbedringer som økt sikkerhet. Rask utskrift, høy presisjon, brukervennlighet og støtte for CAD-systemer er grunnleggende krav fra både brukere av avanserte blekkskrivere og enklere LED-plottere. Vi ser frem til å lansere den nye produktserien i år, sier Hiroaki Shirakawa, LFP Product Management Manager hos Canon Europa.

imagePROGRAF TX-serien vil være tilgjengelig fra tidlig desember 2017.

Artikkelen er skrevet på grunnlag av en pressemelding fra Canon i forbindelse med lanseringen av printerserien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hatlehols trykkeri konkurs

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at Hatlehols trykkeri i Brattvåg er konkurs. Årsaken skal være anstrengt økonomi etter en omstillingsfase med investering i nytt produksjonsutstyr. Selskapet har 17 ansatte, og ifølge daglig leder Torstein Gjerde blir det arbeidet intenst for å avklare om det er mulig å videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap. Hatlehols har […]

Publisert av: 

Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet. Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for […]

Publisert av: 

Canon tar med full portefølje for grafisk bransje

Canon viser en rekke komplette løsninger for profesjonelle aktører innen grafisk bransje på Production Printing Business Days 2017 i Poing i Tyskland. Det forventes at over 500 eksisterende og potensielle kunder fra hele EMEA-regionen vil ta turen til det tredagers kundearrangementet som har sin siste dag i dag. Her er Canons siste tekniske nyvinninger samlet under […]

Publisert av: 

Odda: Tid er penger, automatisering er nøkkelen

I løpet av sine tretti år har Odda Trykk & Reklame i Odda gått fra tradisjonelt offsettrykkeri, til en fullbefaren grafisk leverandør. Strandflagg, t-skjorter, fotobøker og brosjyrer inngår i den store floraen av grafiske produkter som den lille organisasjonen har bygget opp. – Vi er i dag 5 personer som arbeider ved trykkeriet, sier Ivar […]

Publisert av: 

Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling. – UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa. Modellene er […]

Publisert av: 

PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen. – […]

Publisert av: 

Kraftig steg opp for Asker Print

Med Xerox Versant 2100 Press i eget hus har Asker Print tatt et kraftig steg oppover. – I praksis betyr det dobbel produksjonskapasitet og flere oppdrag i eget hus. Utvilsomt en investering som bidrar positivt på bunnlinja, sier en fornøyd daglig leder Kjell Solheim. På offensiven i Asker Asker Print er definitivt på offensiven. Etter […]

Publisert av: 

Digitaltrykt emballasje vokser raskt – men fra et meget lavt nivå

Ingenting i den grafiske bransjen vokser så raskt som digitaltrykt emballasje. Men det dreier seg om fra meget lave nivåer, om vi ser bort fra etiketter. Ser man på statistikk over digitaltrykt emballasjemateriell, så dominerer etiketter fullstendig. Ser du fem år frem i tid så kommer sant nok digitaltrykt kartong til å øke med 80% […]

Publisert av: 

Digitaltrykk AS fornøyd med OKI-plotter

– Jeg er strålende fornøyd med OKI plotteren sier Helge Strand, daglig leder i Ålesundbedriften Digitaltrykk AS. Vi har satt omsetningsrekord i juni så maskinen har virkelig fått kjørt seg, forteller Helge. – Kvaliteten på plott er meget bra også på lave oppløsninger. Dette gjør at jeg kan produsere langt raskere enn jeg er vant […]

Publisert av: 

Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet. Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, […]

Publisert av: