Single-Pass storformatprint vil vokse med +40% om året

De amerikanske analyseinstituttene Keypoint Intelligence og InfoTrends har utgitt deres årlige rapport om tilstanden på det amerikanske storformatmarked, og kommer samtidig med en spådom om utviklingen de neste fem årene.
Om tilstanden sier de at veksten i salget av storformat-printere er avtagende samtidig med at produksjonen av kvadratmeter er stigende. Det skyldes især den stigende produktiviteten på maskinsiden. Man kan simpelthen produsere mer med færre maskiner.

Men selv om man forutsier en jevn vekst på omkring 4% om året, så er det dramatiske forskyvninger innenfor de forskjellige teknologiene, hvor mengden av storformatemner produsert med toner- eller solvent-teknologi vi bli mer enn halvert samtidig med at UV, Latex, sublimasjon og vannbasert vil vokse kraftig. Spesielt et teknologi-område stikker seg helt ut. Det er Single-Pass vannbasert blekkstråleprinting.

Single-Pass Inkjet er teknologien hvor printhodet dekker hele papirbredden, og printer hele motivet i en bevegelse (single-pass). Som eksempel på en slik printer kan man f.eks. nevne Xerox IJP 2000, eller HPs PageWide XL-serie. Veksten innenfor denne teknologi-kategorien spår Keypoint Intelligence og InfoTrends at over de neste fem årene vil svare til en vekst på 40% om året (Compound Annual Growth Rate – CAGR)!

Du kan lese hele artikkelen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Yello Digital utvider samarbeidet med Konica Minolta

Midt i Groruddalen finner du trykkeriet Yello Digital. Trykkeriet er som navnet røper kjent for dets lange erfaring innen grafisk bransje med digitaltrykk. Forlengelse av et godt samarbeid -Utviklingen har vært stor siden vi startet opp med digitaltrykk i 2004 og når vi nå ønsket å utvide kapasiteten var Konica Minolta et helt naturlig valg […]

Publisert av: 

Skap vekst med 3 nye materialer for HP PageWide

Ha kontroll på dine prosjekter og vis kvaliteten på din produksjon med HPs voksende PageWide Media-portefølje. Gi forretningene en oppsving med både grafiske og tekniske applikasjoner. Materialene er optimalisert for HPs superraske PageWide XL-printere og er kompatible med HPs dye- og pigmentbaserte blekk i Original-serien. NYHET! HP Double Matte Film, 3-in Core for HPs PageWide-teknikk […]

Publisert av: