Investeringspakke for finpapir

Samtidig som Norske Skog erklærer seg konkurs med en samlet gjeld på drøye 9,2 milliarder kroner, meldes det at Arctic Paper pumper inn 10 millioner euro for å øke kapasiteten på sitt eget største papirbruk.

– Vi har en sterk tro på fremtiden og ser forretningsmuligheter i lønnsomme segmenter på finpapirmarkedet. Med investeringen i Arctic Paper Kostrzyn styrker vi kapasiteten og effektiviteten ytterligere på vårt største papirbruk for enda bedre å kunne betjene våre kunder, sier administrerende direktør Per Skoglund.

Papirfabrikanten Arctic Paper tar sikte på å øke kapasiteten på finpapir på sitt største papirbruk, som ligger i polske Kostrzyn. Omlag 10 millioner euro investeres, hvilket forventes å øke produksjonen fra dagens 285 000 tonn finpapir til rundt 315 000 tonn. En økning på cirka 10 prosent. Arctic Paper Kostrzyn fremstiller ubestrøket, trefritt papir under merket Amber.

Målet er at alle deler av investeringsprosjektet skal være på plass i løpet av midten av 2019. Foruten å øke ressurs- og driftseffektiviten på det polske bruket ser Arctic Paper dessuten at satsningen kommer til å styrke konsernets produkter og økonomiske resultat i fremtiden.

Investeringen på rundt 10 miljoner euro er tenkt å skulle finansieres med midler fra investeringslån fra European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Besøksopplevelser på Fespa

Fler enn 700 utstillere er på plass under årets Fespamesse som har pågått siden 15. mai i Berlin og som avsluttes i dag. Messen er det ledende evenementet når det gjelder trykking i storformat og dekker de nyeste innovasjonene innen utstyr, programvarer, blekk, media, silke- og digitalt storformattrykk, tekstiltrykk og skiltmakeri.

Publisert av: 

Canon lanserer utskrifter i lag-på-lag med Océ Touchstone på FESPA 2018

Océ Touchstone er en ende-til-ende-løsning som består av fire enkeltkomponenter: et plugin-designverktøy for Adobe Photoshop, ONYX Thrive-arbeidsflytløsningen, Océ Touchstone-programvare som bruker Océ ALPS-teknologi (Advanced Layer Printing System), og en planskriver i Océ Arizona 1200- eller 2200-serien for storformatutskrift.

Publisert av: