Taktisk oppkjøp av fargefabrikant

Flints Groups Kim Melander og Nicola Mellon er fornøyde med fusjonen.

Farge- og trykkpressekonsernet Flint Group med sete i Luxemburg kjøper den italienske fargefabrikanten Eston Chimica – et ledd i selskapets serie med taktiske oppkjøp.

Eston Chimica fremstiller vannbaserte flexo- og dyptrykksfarger som benyttes til trykk på blant annet papir, bølgepapp og kartong for applikasjoner som bærekasser, esker og papirposer. Deres kunder finner vi først og fremst i Italia og sør-Europa. Selskapet har 32 ansatte og fabrikken ligger i nord-Italia, nær Padova utenfor Venezia.

Kim Melander, sjef for Flint Groups EMEA-divisjon og ansvarlig for global strategi innen papir og kartong, sier i en pressemelding at Eston Chimica har hatt stor suksess de siste årene, og at han er glad for at de har funnet den rette partneren:

– Eston Chimicas helautomatiserte og topp moderne anlegg i Italia innebærer en viktig geografisk utvidelse for oss og dessuten heldekkende produksjonsmuligheter i sør-Europa. Et utmerket komplement til vårt etablerte anlegg i nord-Europa, sier han og legger til at fusionen kommer til å generere en økt volumproduksjon for forretningsområdet Paper & Board samt ytterligere leveranse av produkter, løsninger og ekspertise til kundene i Italia og Sydeuropa – mange av disse viktige internasjonale trykkaktører.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Besøksopplevelser på Fespa

Fler enn 700 utstillere er på plass under årets Fespamesse som har pågått siden 15. mai i Berlin og som avsluttes i dag. Messen er det ledende evenementet når det gjelder trykking i storformat og dekker de nyeste innovasjonene innen utstyr, programvarer, blekk, media, silke- og digitalt storformattrykk, tekstiltrykk og skiltmakeri.

Publisert av: 

Canon lanserer utskrifter i lag-på-lag med Océ Touchstone på FESPA 2018

Océ Touchstone er en ende-til-ende-løsning som består av fire enkeltkomponenter: et plugin-designverktøy for Adobe Photoshop, ONYX Thrive-arbeidsflytløsningen, Océ Touchstone-programvare som bruker Océ ALPS-teknologi (Advanced Layer Printing System), og en planskriver i Océ Arizona 1200- eller 2200-serien for storformatutskrift.

Publisert av: