Skanem reduserer i utlandet

Skanem legger ned i Tyskland og et trykkeri i England. Foto: Skanem AS

Ole Rugland legger ned Skanems trykkeri i Tyskland og et av de tre trykkeriene i Storbritannia. Etter noen vanskelige år varsler han underskudd for konsernet i 2017.

– Det er absolutt ingen krise for konsernet, for virksomheten går godt i mange land, inkludert i Norge. Men vi må ta noen grep for å sikre framtiden, sier Ole Rugland, eier og daglig leder i Skanem AS til Stavanger Aftenblad.

Etikett-konsernet Skanem AS er et av de ledende i Europa, og selskapet har 13 trykkerier i ni forskjellige land, også så langt borte som India, Thailand og Kenya. I Europa har konsernet seks trykkerier og tre distribusjonssentraler. Det er på kontinentet utfordringene har vært størst de siste årene.

– Jeg er ikke tilfreds med resultatene i Tyskland, sier Rugland. – Derfor vil trykkeriet der legges ned innen sommeren. Vi ønsker å flytte denne aktiviteten til Polen hvor vi ekspanderer og investerer kraftig.

Rugland bekrefter at årsaken er at det er billigere å produsere i Polen. 60 vil miste jobben når trykkeriet i Willich, vest i Tyskland, legges ned.

– I Storbritannia utløp leiekontrakten for vårt minste trykkeri. Dermed var det naturlig å samle den britiske virksomheten i de to andre trykkeriene våre der, sier Rugland.

Skanem startet opp sin virksomhet i 1905, da under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *