Agfa med kjemikaliefrie trykkplater

I vår lanserer Agfa Graphics sin vann- og kjemikaliefrie trykkplate – Adamas. Trykkplaten er ifølge produsenten mer effektiv i trykkprosessen, har bedre ytelse og kan brukes lengre.

Agfa Graphics har lyttet til trykkeriene i utviklingen av trykkplaten Adamas.

Trykkplaten Adamas bygger på Agfas egen teknikk Thermolink, tilpasset arkmatede trykkpresser, samt coldset-og heatset-produksjoner. Den er dessuten kompatibel med uv-blekk som kan herdes i lave temperaturer. Bruksområdene kan gjelde alt fra avistrykk til å trykke ulike applikasjoner innen trykksaker. Ifølge Agfa er det en robust trykkplate som ikke har noe problem med å håndtere volumer på rundt 350 000 eksemplarer. Fremkallingsprosessen er helt fri fra kjemikalier. Ifølge selskapet forbedrer trykkplaten effektiviteten i trykkeprosessen, både når det gjelder trykkytelse og livslengde. Avfallet blir 75 prosent lavere ved å bruke denne platen sammenliknet med andre lignende produkter. Adamasplaten er konstruert for å benyttes sammen med Adamas rengjøringsenheter. Vann benyttes ikke i rengjøringsprosessen, i stedet bruker man en ph-nøytral væske.

– Da vi designet Adamas passet vi på å ha de mest avanserte trykkerienes behov i tankene. Resultatet viser innovasjon på alle fronter – økt holdbarhet, forbedret ytelse og svar på de største markedstrendene, som herding av uv-blekk i lave temperaturer, sier Iris Bogunovic, produktsjef for foretakets termiske trykkplater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *