Papiret største trussel

Det er skriverprodusenten Lexmark som har gjennomført undersøkelsen blant 1000 kontoransatte i flere land. Den viser at uvøren omgang med papirdokumenter utgjør en større sikkerhetsrisiko enn digitale trusler. Lexmark konkluderer med at mange bedrifter lever «i middelalderen» når det gjelder håndtering og sikring av sensitive papirdokumenter. Eksempelvis lar en fjerdedel av medarbeiderne konfidensielle dokumenter ligge fremme på skrivebordet, mens nesten halvparten av de spurte lar sensitive dokumenter ligge i skriverens utskuff før de henter dem. Når samme undersøkelse viser at 8 prosent av medarbeiderne ser gjennom andres dokumenter i utskuffen, er det grunn til å ta dette på alvor. En norsk undersøkelse utført av TND Gallup peker i samme retning. Der svarer nesten en tredel at de har opplevd at uvedkommende har lest konfidensielle utskrifter fra bedriftens nettverksskriver. Morten Kristiansen i Lexmark Norge sier det virker som om mange har panikk når det gjelder digitale trusler, men utviser en stor porsjon naivitet når det gjelder omgang med papirdokumenter. Ikke overraskende hevder Lexmark at de har en løsning på problemet, i form av at utskriftene kan ligge lagret i skriveren helt til man trykker inn en PIN-kode på betjeningspanelet. Selskapet har også løsninger med bruk av ID-kort og fingeravtrykk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: