Papiret største trussel

PUBLISERT: 27 januar 2006
OPPDATERT: 21 mars

Det er skriverprodusenten Lexmark som har gjennomført undersøkelsen blant 1000 kontoransatte i flere land. Den viser at uvøren omgang med papirdokumenter utgjør en større sikkerhetsrisiko enn digitale trusler. Lexmark konkluderer med at mange bedrifter lever «i middelalderen» når det gjelder håndtering og sikring av sensitive papirdokumenter. Eksempelvis lar en fjerdedel av medarbeiderne konfidensielle dokumenter ligge fremme på skrivebordet, mens nesten halvparten av de spurte lar sensitive dokumenter ligge i skriverens utskuff før de henter dem. Når samme undersøkelse viser at 8 prosent av medarbeiderne ser gjennom andres dokumenter i utskuffen, er det grunn til å ta dette på alvor. En norsk undersøkelse utført av TND Gallup peker i samme retning. Der svarer nesten en tredel at de har opplevd at uvedkommende har lest konfidensielle utskrifter fra bedriftens nettverksskriver. Morten Kristiansen i Lexmark Norge sier det virker som om mange har panikk når det gjelder digitale trusler, men utviser en stor porsjon naivitet når det gjelder omgang med papirdokumenter. Ikke overraskende hevder Lexmark at de har en løsning på problemet, i form av at utskriftene kan ligge lagret i skriveren helt til man trykker inn en PIN-kode på betjeningspanelet. Selskapet har også løsninger med bruk av ID-kort og fingeravtrykk.

Les videre

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Trendrapport: Optimisme til tross for økonomisk motvind

Drupa slipper sin niende "Global Trends Report" i november. De foreløpige resultatene viser at både trykkerier og leverandører tror på et godt 2024, selv om det er krisetider.
Sabine-Geldermann_Drupa

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682