Papiret største trussel

Det er skriverprodusenten Lexmark som har gjennomført undersøkelsen blant 1000 kontoransatte i flere land. Den viser at uvøren omgang med papirdokumenter utgjør en større sikkerhetsrisiko enn digitale trusler. Lexmark konkluderer med at mange bedrifter lever «i middelalderen» når det gjelder håndtering og sikring av sensitive papirdokumenter. Eksempelvis lar en fjerdedel av medarbeiderne konfidensielle dokumenter ligge fremme på skrivebordet, mens nesten halvparten av de spurte lar sensitive dokumenter ligge i skriverens utskuff før de henter dem. Når samme undersøkelse viser at 8 prosent av medarbeiderne ser gjennom andres dokumenter i utskuffen, er det grunn til å ta dette på alvor. En norsk undersøkelse utført av TND Gallup peker i samme retning. Der svarer nesten en tredel at de har opplevd at uvedkommende har lest konfidensielle utskrifter fra bedriftens nettverksskriver. Morten Kristiansen i Lexmark Norge sier det virker som om mange har panikk når det gjelder digitale trusler, men utviser en stor porsjon naivitet når det gjelder omgang med papirdokumenter. Ikke overraskende hevder Lexmark at de har en løsning på problemet, i form av at utskriftene kan ligge lagret i skriveren helt til man trykker inn en PIN-kode på betjeningspanelet. Selskapet har også løsninger med bruk av ID-kort og fingeravtrykk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: