Tredimensjonale PDF-filer

Tydeligvis er det ikke Mac-miljøene Adobe her retter seg mot, for Acrobat 3D gjøres kun tilgjengelig for Windows- og Unix-miljøer. Det er kanskje ikke så rart, for det er i disse miljøene programvare for tegning, DAK- og CAD har størst utbredelse. Med større 3D-tilgjengelighet i PDF tror Adobe at digitale instruksjonsbøker og bruksanvisninger får nok et fortrinn sammenlignet med trykte utgaver. Det har de nok et poeng i, for tredimensjonal visning, med målsetting, rotering og ulike betraktningsmoduser, gjør det utvilsomt enklere å forklare hvordan en operasjon skal utføres eller et produkt skal brukes. Og når man nå kun behøver gratisversjonen Acrobat Reader for å håndtere de tredimensjonale objekter, blir de nye mulighetene tilgjengelige for mange. Acrobat 3D er tilgjengelig nå, til en pris av rundt 9000 kroner. Den inneholder all funksjonalitet som finnes i Acrobat 7.0 Professional, og har du denne kan du oppgradere til den tredimensjonale verden for drøyt 5000 kroner. Programmet tar utgangspunkt i de fleste vanlige 3D-formatene, og du har selvsagt størst nytte av det om du allerede benytter programvare for konstruksjon av 3D-grafikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: