Tredimensjonale PDF-filer

Tydeligvis er det ikke Mac-miljøene Adobe her retter seg mot, for Acrobat 3D gjøres kun tilgjengelig for Windows- og Unix-miljøer. Det er kanskje ikke så rart, for det er i disse miljøene programvare for tegning, DAK- og CAD har størst utbredelse. Med større 3D-tilgjengelighet i PDF tror Adobe at digitale instruksjonsbøker og bruksanvisninger får nok et fortrinn sammenlignet med trykte utgaver. Det har de nok et poeng i, for tredimensjonal visning, med målsetting, rotering og ulike betraktningsmoduser, gjør det utvilsomt enklere å forklare hvordan en operasjon skal utføres eller et produkt skal brukes. Og når man nå kun behøver gratisversjonen Acrobat Reader for å håndtere de tredimensjonale objekter, blir de nye mulighetene tilgjengelige for mange. Acrobat 3D er tilgjengelig nå, til en pris av rundt 9000 kroner. Den inneholder all funksjonalitet som finnes i Acrobat 7.0 Professional, og har du denne kan du oppgradere til den tredimensjonale verden for drøyt 5000 kroner. Programmet tar utgangspunkt i de fleste vanlige 3D-formatene, og du har selvsagt størst nytte av det om du allerede benytter programvare for konstruksjon av 3D-grafikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: