Tredimensjonale PDF-filer

Tydeligvis er det ikke Mac-miljøene Adobe her retter seg mot, for Acrobat 3D gjøres kun tilgjengelig for Windows- og Unix-miljøer. Det er kanskje ikke så rart, for det er i disse miljøene programvare for tegning, DAK- og CAD har størst utbredelse. Med større 3D-tilgjengelighet i PDF tror Adobe at digitale instruksjonsbøker og bruksanvisninger får nok et fortrinn sammenlignet med trykte utgaver. Det har de nok et poeng i, for tredimensjonal visning, med målsetting, rotering og ulike betraktningsmoduser, gjør det utvilsomt enklere å forklare hvordan en operasjon skal utføres eller et produkt skal brukes. Og når man nå kun behøver gratisversjonen Acrobat Reader for å håndtere de tredimensjonale objekter, blir de nye mulighetene tilgjengelige for mange. Acrobat 3D er tilgjengelig nå, til en pris av rundt 9000 kroner. Den inneholder all funksjonalitet som finnes i Acrobat 7.0 Professional, og har du denne kan du oppgradere til den tredimensjonale verden for drøyt 5000 kroner. Programmet tar utgangspunkt i de fleste vanlige 3D-formatene, og du har selvsagt størst nytte av det om du allerede benytter programvare for konstruksjon av 3D-grafikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: