272 sider om typografi

PUBLISERT: 9 februar 2006
OPPDATERT: 9 februar

Mange hevder at typografifaget er blitt borte i den digitale utviklingen som har pågått de siste tiårene. Det kan vi tildels være enig i – utvilsomt er det mange aktører som ikke behersker kunsten å kommunisere etter typografiens regler. Nå har typograf og kjent bransjemann Øyvin Rannem tatt mål av seg til å bringe typografiens hemmeligheter ut til dem som vil lære mer om hvordan lesbarheten kan økes og budskapet forsterkes gjennom riktig skriftvalg og design. I boken finner du 272 sider om typografi og skrift, og den er tilgjengelig nå fra Luth & Co. Den inneholder 12 kapitler, blant annet om skriftklassifisering og skriftanalyse, lesing og leselighet, typografi – et budskap om budskapet, tekstutforming og ombrekking, og skrive- og satsregler. Boken koster kr. 398,-. Behersker du området selv, er det ikke usannsynlig at du har noen kunder som kunne hatt bruk for den.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280