Fagpressen vurderer å selge trykkerirådgiving

Redaktør Marianne Næss gjennomførte en anbudsrunde, og lot oppdraget gå til Dagblad-trykk mot slutten av fjoråret, skriver Fagpressen.no. «Pensjonisten» er en tabloidavis som kjøres i rotasjon, i et opplag på drøyt 120 000 eksemplarer. Da ferdigtrykte aviser kom til ferdiggjøringsfirmaet Grafisk Mailing, skal det ha vært mye som ikke var etter avtalen, slik redaktøren hadde forstått den. Aviser hadde manglet, noen manglet en av stiftene, og deler av opplaget var ødelagt på grunn av feil pakking, ifølge redaktøren og Grafisk Mailing. Dagblad-trykk har i ettertid beklaget og kompensert for de ødelagte eksemplarene, samt gitt avslag på regningen. Nestleder Jan Tore Kristiansen mener han har presisert visse begrensninger i deres tjenester, som redaktøren på sin side ikke har oppfattet slik. Dagblad-trykk har nå frasagt seg oppdraget for Pensjonisten. Redaktør Marianne Næss skal i følge Fagpressen.no ha hatt mye ekstraarbeid for at bladet skulle få bladene sine i tide. I ettertid er hun mest opptatt av at det som skjedde med henne, også kan ramme andre. – Det er mye spesiell terminologi i kommunikasjon med trykkerier, og det er lett å gå i baret. Kanskje Fagpressen kunne etablere en form for rådgivning, som en tjeneste vi i bladene kunne betale for når vi trenger det? foreslår Marianne Næss overfor Fagpressen.no. – Det synes jeg er en god ide, og vi har allerede drøftet tanken! Dette skal vi få til, sier fagsjef Svein-Ivar Fors i FI til Fagpressen.no.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: