Grafia vil ikke slippe kundene

Per Arnesen og Grafia har valgt en annen vei enn mange andre i bransjen. Mens mange har valgt industrialisering og spesialisering, har de i stedet valgt å etablere et miljø som inkluderer grafisk design, webtjenester og innholdsproduksjon av tekst og foto, i tillegg til trykk og ferdiggjøring. Nylig investerte de i en Xerox DocuColor 6060 med inline rilling, falsing, stifting og trimming. Per Arnesen mener investeringen er nødvendig for å unngå at selskapets faste kunder må henvende seg til andre aktører. Samtidig mener han denne løsningen er et godt supplement til selskapets offsetmaskin, en firefarger i 50-70 format. – Det skyldes blant annet at de to maskinene kan benytte de samme papirkvalitetene, sier Arnesen, som har fulgt utviklingen på digitaltrykkområdet gjennom mange år. – Nå ser vi at kvalitet og ytelse på systemene nå står i forhold til det markedet forventer, sier han. Per Arnesen trekker frem årsberetninger som et av flere aktuelle produksjonsområder for den nye produksjonsløsningen. – Eksempelvis produserer vi årsberetninger for mange av kundene våre. Med vår nye digitaltrykkløsning kan vi enkelt produsere 12 eksemplarer i forkant til et styremøte, og deretter hovedopplaget i offset. Det forenkler beslutningsprosessen også for kunden, sier Per Arnesen. Grafia har 10 ansatte, i tillegg til internettselskapet New Element med 5 ansatte, reklamefotograf, journalist/tekstforfatter og andre under samme tak. Med denne kompetansen og produksjonsløsningene ønsker Grafia å håndtere hele den grafiske verdikjeden for kundene sine. – En av våre fordeler er også at vi følger oppdraget i eget hus hele veien fra idé til ferdig innbundet trykksak, poengterer Arnesen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: