Grafia vil ikke slippe kundene

PUBLISERT: 13 februar 2006
OPPDATERT: 21 mars

Per Arnesen og Grafia har valgt en annen vei enn mange andre i bransjen. Mens mange har valgt industrialisering og spesialisering, har de i stedet valgt å etablere et miljø som inkluderer grafisk design, webtjenester og innholdsproduksjon av tekst og foto, i tillegg til trykk og ferdiggjøring. Nylig investerte de i en Xerox DocuColor 6060 med inline rilling, falsing, stifting og trimming. Per Arnesen mener investeringen er nødvendig for å unngå at selskapets faste kunder må henvende seg til andre aktører. Samtidig mener han denne løsningen er et godt supplement til selskapets offsetmaskin, en firefarger i 50-70 format. – Det skyldes blant annet at de to maskinene kan benytte de samme papirkvalitetene, sier Arnesen, som har fulgt utviklingen på digitaltrykkområdet gjennom mange år. – Nå ser vi at kvalitet og ytelse på systemene nå står i forhold til det markedet forventer, sier han. Per Arnesen trekker frem årsberetninger som et av flere aktuelle produksjonsområder for den nye produksjonsløsningen. – Eksempelvis produserer vi årsberetninger for mange av kundene våre. Med vår nye digitaltrykkløsning kan vi enkelt produsere 12 eksemplarer i forkant til et styremøte, og deretter hovedopplaget i offset. Det forenkler beslutningsprosessen også for kunden, sier Per Arnesen. Grafia har 10 ansatte, i tillegg til internettselskapet New Element med 5 ansatte, reklamefotograf, journalist/tekstforfatter og andre under samme tak. Med denne kompetansen og produksjonsløsningene ønsker Grafia å håndtere hele den grafiske verdikjeden for kundene sine. – En av våre fordeler er også at vi følger oppdraget i eget hus hele veien fra idé til ferdig innbundet trykksak, poengterer Arnesen.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo