Rambøll hovedrådgiver for Al-Jazirah

Rambøll Norge har nylig fått oppdraget som hovedrådgiver for Al-Jazirah Corporation i Riyadh. Det Saudi Arabiske medieselskapet planlegger å utvide sitt eksisterende trykkeri med en ny rotasjonspresse. Den foreløpige tidsplanen antar en planlagt produksjonsoppstart i nyttanlegg medio 2009. Prosjektets totale kostnader forventes å utgjøre i størrelsesorden +25 mill EUR. Rambøll Norge er ansvarlig for å gjennomføre en overordnet konseptstudie for det nye trykkeriet, herunder både for den nødvendig bygningsmessige utvidelse og for vurderinger av alternative utstyrskonfigurasjoner og -løsninger. Videre skal Rambøll Norge levere et komplett forprosjekt hvor samtlige ingeniørdisipliner er involvert. Etterfølgende detaljprosjektering vil trolig bli utført av lokale konsulenter, men med oppfølging og kvalitetssikring utført av Rambøll Norge. Videre er Rambøll Norge ansvarlig for å gjennomføre innkjøp av nytt produksjonsutstyr og for løpende oppfølging av leverandør(er) på oppdragsgivers vegne helt frem til utstyret er ferdig installert og tatt i produksjon. Det arabiske avismarkedet har gjennomgått en kraftig utvikling de seneste 4-5 årene med opplagsøkning og økt behov for farvesider. I motsetning til i vårt hjemlige marked, preges avisene av svært store sidetall på en «rygg», dvs. uten den inndeling i seksjoner som vi er mest kjent med. Videre er det vanlig at avisene utgis med omslag og midtoppslag i forbedret kvalitet (magsinkvalitet tilsvarende den vi kjenner fra ukepressen). Prosjektet vil bli i hovedsak bli gjennomført med ressurser fra Rambøll Norge’s regionskontor i Kristiansand.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: