Rambøll hovedrådgiver for Al-Jazirah

Rambøll Norge har nylig fått oppdraget som hovedrådgiver for Al-Jazirah Corporation i Riyadh. Det Saudi Arabiske medieselskapet planlegger å utvide sitt eksisterende trykkeri med en ny rotasjonspresse. Den foreløpige tidsplanen antar en planlagt produksjonsoppstart i nyttanlegg medio 2009. Prosjektets totale kostnader forventes å utgjøre i størrelsesorden +25 mill EUR. Rambøll Norge er ansvarlig for å gjennomføre en overordnet konseptstudie for det nye trykkeriet, herunder både for den nødvendig bygningsmessige utvidelse og for vurderinger av alternative utstyrskonfigurasjoner og -løsninger. Videre skal Rambøll Norge levere et komplett forprosjekt hvor samtlige ingeniørdisipliner er involvert. Etterfølgende detaljprosjektering vil trolig bli utført av lokale konsulenter, men med oppfølging og kvalitetssikring utført av Rambøll Norge. Videre er Rambøll Norge ansvarlig for å gjennomføre innkjøp av nytt produksjonsutstyr og for løpende oppfølging av leverandør(er) på oppdragsgivers vegne helt frem til utstyret er ferdig installert og tatt i produksjon. Det arabiske avismarkedet har gjennomgått en kraftig utvikling de seneste 4-5 årene med opplagsøkning og økt behov for farvesider. I motsetning til i vårt hjemlige marked, preges avisene av svært store sidetall på en «rygg», dvs. uten den inndeling i seksjoner som vi er mest kjent med. Videre er det vanlig at avisene utgis med omslag og midtoppslag i forbedret kvalitet (magsinkvalitet tilsvarende den vi kjenner fra ukepressen). Prosjektet vil bli i hovedsak bli gjennomført med ressurser fra Rambøll Norge’s regionskontor i Kristiansand.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: