NTB-språk i alle redaksjoner?

PUBLISERT: 30 januar 2007
OPPDATERT: 21 mars

Det norske selskapet Tansa Systems har både norsk og internasjonal suksess med sitt automatiske korrektursystem. Internasjonale redaksjoner som AP (Associated Press), Canadian Press og Canadian Oxford Dictionary bruker allerede systemet. Her hjemme har NTB benyttet systemet i flere år, og de inngår nå en utvidet samarbeidsavtale med Tansa Systems. Dette samarbeidet bidrar nå til at andre Tansa-brukere kan få tilgang til NTBs språknorm. I følge Tansa Systems har NTB gjennom mange år opparbeidet et politisk nøytralt og lettlest språk. Blant alle valgmuligheter i det norske språket har NTB gjort utvalg og anbefalt skrivemåter som forenkler skrivearbeidet. NTBs språkregler er idag til salgs i bokform, og blir fra februar tilgjengelige som en modul til Tansas System 3. – Vi er veldig glad for å utvide samarbeidet med NTB til å omfatte lisensiering av NTB-språket, sier Morten Krøtø, daglig leder hos Tansa Systems AS. Han mener NTBs språklige retningslinjer hjelper alle som skriver, uansett om de er journalister, offentlig ansatte, informasjonsmedarbeidere eller jobber med dokumentasjon. – Målet er et klart, konsekvent og forståelig språk”, sier Helen Vogt, redaktør og utviklingsdirektør i NTB.

Les videre

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Trendrapport: Optimisme til tross for økonomisk motvind

Drupa slipper sin niende "Global Trends Report" i november. De foreløpige resultatene viser at både trykkerier og leverandører tror på et godt 2024, selv om det er krisetider.
Sabine-Geldermann_Drupa

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682