NTB-språk i alle redaksjoner?

Det norske selskapet Tansa Systems har både norsk og internasjonal suksess med sitt automatiske korrektursystem. Internasjonale redaksjoner som AP (Associated Press), Canadian Press og Canadian Oxford Dictionary bruker allerede systemet. Her hjemme har NTB benyttet systemet i flere år, og de inngår nå en utvidet samarbeidsavtale med Tansa Systems. Dette samarbeidet bidrar nå til at andre Tansa-brukere kan få tilgang til NTBs språknorm. I følge Tansa Systems har NTB gjennom mange år opparbeidet et politisk nøytralt og lettlest språk. Blant alle valgmuligheter i det norske språket har NTB gjort utvalg og anbefalt skrivemåter som forenkler skrivearbeidet. NTBs språkregler er idag til salgs i bokform, og blir fra februar tilgjengelige som en modul til Tansas System 3. – Vi er veldig glad for å utvide samarbeidet med NTB til å omfatte lisensiering av NTB-språket, sier Morten Krøtø, daglig leder hos Tansa Systems AS. Han mener NTBs språklige retningslinjer hjelper alle som skriver, uansett om de er journalister, offentlig ansatte, informasjonsmedarbeidere eller jobber med dokumentasjon. – Målet er et klart, konsekvent og forståelig språk”, sier Helen Vogt, redaktør og utviklingsdirektør i NTB.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: