NTB-språk i alle redaksjoner?

Det norske selskapet Tansa Systems har både norsk og internasjonal suksess med sitt automatiske korrektursystem. Internasjonale redaksjoner som AP (Associated Press), Canadian Press og Canadian Oxford Dictionary bruker allerede systemet. Her hjemme har NTB benyttet systemet i flere år, og de inngår nå en utvidet samarbeidsavtale med Tansa Systems. Dette samarbeidet bidrar nå til at andre Tansa-brukere kan få tilgang til NTBs språknorm. I følge Tansa Systems har NTB gjennom mange år opparbeidet et politisk nøytralt og lettlest språk. Blant alle valgmuligheter i det norske språket har NTB gjort utvalg og anbefalt skrivemåter som forenkler skrivearbeidet. NTBs språkregler er idag til salgs i bokform, og blir fra februar tilgjengelige som en modul til Tansas System 3. – Vi er veldig glad for å utvide samarbeidet med NTB til å omfatte lisensiering av NTB-språket, sier Morten Krøtø, daglig leder hos Tansa Systems AS. Han mener NTBs språklige retningslinjer hjelper alle som skriver, uansett om de er journalister, offentlig ansatte, informasjonsmedarbeidere eller jobber med dokumentasjon. – Målet er et klart, konsekvent og forståelig språk”, sier Helen Vogt, redaktør og utviklingsdirektør i NTB.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: