Programvareutviklernes vårløsning

Grafiske og andre bedrifter som publiserer materiell til flere plattformer og ønsker at materiellet skal kunne gjenbrukes, må virkelig følge med for å holde seg oppdatert på programvarer og utviklingen av disse i 2007 – start nå og heng med utover våren! Mot slutten av 2006 fikk programvare-industrien to nye standarder for dokumentformater verd å merke seg: Først publiserte International Organization for Standardization (ISO) en «betenkning» som godkjente xml-baserte Open Document Format (ODF) som en ISO-standard. Spesifikasjonen på formatet utvikles og vedlikeholdes av en arbeidsgruppe der Adobe, Corel, IBM, Intel, Novell og Sun er med. Så meddelte den europeiske standardiseringsorganisasjonen Ecma, at den hadde godkjent Office OpenXML og at de ville påbegynne den prosessen som skal gjøre også Open XML til en ISO-standard. OpenXML vil være en del av den kommende Officepakken. Representanter for Microsoft har ved flere anledningen uttalt at de vil arbeide for at Open XML skal bli en de facto-standard. Slik vil de sikre at Office-dokumenter kan leses langt inn i fremtiden og gjøre det enklere å utveksle dokumenter. Microsoft har sagt det samme med hensyn til deres dokument- og printformat XPS, (XML Paper Specification), men de har ennå ikke gjort alvor av det eller kunngjort gjennom hvilken organisasjon, de vil begynne dette arbeidet. Adobe har på en måte kommet Microsoft i forkjøpet ved å melde at de har engasjert konsulentselskapet AIID til å forberede PDF-formatet som ISO-standard. Så har vi OpenOffice.org, som både er en kontorpakke og en utviklerplattform som kan danne grunnlag for å skape nye applikasjoner. De har utviklet en programvare som gjør det mulig å skape programmer som kan lagre dokumenter i Open Document Format (ODF). Som kjent er Microsoft Office-pakken godt utbredt over hele verden. Selvsagt vil andre utviklere følge nøye med på hva Microsoft gjør. Dels fordi de åpne standardene skal beskyttes, men også fordi det er nødvendig å kunne utveksle applikasjoner med Microsofts. Dette er grunnen til at for eksempel som Corel og Novell har kunngjort at de støtter Open XML i sitt OpenOffice.org og i WordPerfect. Open XML-formatene kan anvendes både på Windows- og Linux-plattformen. I grafisk produksjon er Adobes applikasjoner som kjent best utbredt, det samme er Acrobat og Reader til å skape og lede pdf-filer. Acrobat Professional 8 har fått en ny mulighet for å konvertere Microsoft XPS (Fra Windows Vista) til pdf, som er det foretrukne filformatet i grafiske sammenhenger. Adobe arbeider også med utviklingen af Mars-prosjektet, en xml-vennlig implementering av xml i pdf. Du kan følge dette arbeidet på http://labs.adobe.com. Dagen etter Microsofts Vista-lansering kunngjorde Adobe at pdf nå skal være en ISO-standard. Dagen etter fortalte Global Graphics, at de er i full gang med å utvikle nye ripper som kan rippe xps-formatet og andre formater. Det gjelder å følge med, som dere skjønner! http://www.microsoft.com/xps

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: