Når kommer sammenslåingen?

Samtalene mellom Opplæringssenteret og IGM om å slå de to sammen til et nytt selskap har pågått mer eller mindre kontinuerlig siden 2005. Er forhandlingene snart i havn? Hva sier partene? Etter at Opplæringssenteret for noen år siden begynte med egne kurs, både for lærlinger og andre, har senteret og IGM på visse markeder vært konkurrenter. Mange har ment at én slagkraftig enhet på opplæringssiden ville være lagt mer fornuftig bruk av bransjens ressurser, et synspunkt de to partene åpenbart har delt, da de i 2005 innledet samtaler om en sammenslåing av de to opplæringsinstitusjonene. I 2007, stadig uten konkrete resultater, synes vi det er på tide å etterlyse informasjon om fremdriften i forhandlingene: – Vi inviterte til konkrete samtaler igjen i oktober i fjor, og kom sammen frem til et omforent dokument der vi hadde nedfelt hvilke punkter vi er enige om og hvilke områder der vi trenger flere samtaler. Vi har hele tiden oppfattet at de respektive forhandlingsutvalgene har hatt mandat og myndighet til å gjenomføre forhandlingene og eventuelt komme frem til en anbefaling for våre respektive eiere, stiftere og medlemsbedrifter, sier Terje Overgård og Knut Grønli, Opplæringssenterets daglige leder og styreleder. – I vår fikk vi så vite at IGM ønsket å forelegge saken for sine eiere, som jo er stifterorganisasjonene VISKOM, MBL og Fellesforbundet, på deres årlige stiftermøte 15. juni i år. Fra dette møtet er intet konkret resultat meddelt oss. Vi konstaterer dermed at vi ikke vet hvor IGM står i saken per i dag, sier Grønli og Overgård. Hos IGM sier daglig leder Kjell Winge at årsaken til at fremdriften nå er bremset noe, er at stifterne trenger tid til å gå grundigere gjennom prinsippene i den foreliggende intensjonavtalen. – Dette betyr at eierne ønsker å drøfte hvor de vil med IGM videre, sier Winge og legger til at både IGM og stifterne i utgangspunktet er positive til en sammenslåing. På spørsmål om hva han ser for seg av tidsperspektiv, svarer Kjell Winge at august 2008 er mer realistisk enn august 2007. – Saken er ikke første prioritet hos stifterne, så dette kan ta tid, mener han. Ruster opp Opplæringssenteret ansetter nå ny faglig veileder og fornyer kursrommene blant annet med nye maskiner. Men ønsket om en sammenslåing med IGM er stadig levende. – Vi mener fortsatt at fagopplæring og etter- og videreutdanning i bransjen med fordel kan drives av én aktør, for å sikre dokumentert opplæring til bransjen på alle nivåer. –Vi ser stadig for oss en institusjon der en sertifisering av kompetanseområder gjør det lettere å finne rett person til rett jobb, avslutter Overgård og Grønli.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: