Når kommer sammenslåingen?

PUBLISERT: 25 august 2007
OPPDATERT: 25 august

Samtalene mellom Opplæringssenteret og IGM om å slå de to sammen til et nytt selskap har pågått mer eller mindre kontinuerlig siden 2005. Er forhandlingene snart i havn? Hva sier partene? Etter at Opplæringssenteret for noen år siden begynte med egne kurs, både for lærlinger og andre, har senteret og IGM på visse markeder vært konkurrenter. Mange har ment at én slagkraftig enhet på opplæringssiden ville være lagt mer fornuftig bruk av bransjens ressurser, et synspunkt de to partene åpenbart har delt, da de i 2005 innledet samtaler om en sammenslåing av de to opplæringsinstitusjonene. I 2007, stadig uten konkrete resultater, synes vi det er på tide å etterlyse informasjon om fremdriften i forhandlingene: – Vi inviterte til konkrete samtaler igjen i oktober i fjor, og kom sammen frem til et omforent dokument der vi hadde nedfelt hvilke punkter vi er enige om og hvilke områder der vi trenger flere samtaler. Vi har hele tiden oppfattet at de respektive forhandlingsutvalgene har hatt mandat og myndighet til å gjenomføre forhandlingene og eventuelt komme frem til en anbefaling for våre respektive eiere, stiftere og medlemsbedrifter, sier Terje Overgård og Knut Grønli, Opplæringssenterets daglige leder og styreleder. – I vår fikk vi så vite at IGM ønsket å forelegge saken for sine eiere, som jo er stifterorganisasjonene VISKOM, MBL og Fellesforbundet, på deres årlige stiftermøte 15. juni i år. Fra dette møtet er intet konkret resultat meddelt oss. Vi konstaterer dermed at vi ikke vet hvor IGM står i saken per i dag, sier Grønli og Overgård. Hos IGM sier daglig leder Kjell Winge at årsaken til at fremdriften nå er bremset noe, er at stifterne trenger tid til å gå grundigere gjennom prinsippene i den foreliggende intensjonavtalen. – Dette betyr at eierne ønsker å drøfte hvor de vil med IGM videre, sier Winge og legger til at både IGM og stifterne i utgangspunktet er positive til en sammenslåing. På spørsmål om hva han ser for seg av tidsperspektiv, svarer Kjell Winge at august 2008 er mer realistisk enn august 2007. – Saken er ikke første prioritet hos stifterne, så dette kan ta tid, mener han. Ruster opp Opplæringssenteret ansetter nå ny faglig veileder og fornyer kursrommene blant annet med nye maskiner. Men ønsket om en sammenslåing med IGM er stadig levende. – Vi mener fortsatt at fagopplæring og etter- og videreutdanning i bransjen med fordel kan drives av én aktør, for å sikre dokumentert opplæring til bransjen på alle nivåer. –Vi ser stadig for oss en institusjon der en sertifisering av kompetanseområder gjør det lettere å finne rett person til rett jobb, avslutter Overgård og Grønli.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo