Print og ferdiggjøring med felles satsing

PUBLISERT: 12 november 2007
OPPDATERT: 12 november

Canon og Pitney Bowes har inngått samarbeidsavtale i Norge. Hensikten erå styrke tilbudet til grafiske bedrifter som ønsker å utnytte digitaltrykk sterkere grad. Avtalen mellom Canon Norge og Pitney Bowes er en forlengelse av den europeiske avtalen mellom Canon Europa og Duplo, som allerede samarbeider om ferdiggjøringsløsninger for profesjonelle aktører. – I Norge vil samarbeidet styrke både Canon og Pitney Bowes’ posisjon ved at det blir flere komplette print-to-finish systemer til den grafiske industrien, skriver Canon i en pressemelding. Samarbeidet bekrefter en felles strategisk satsning på digitaltrykk. Pitney Bowes, som i tillegg til Duplo også representerer bl.a. Plockmatic og Horizon, vil styrkeCanons tilbud gjennom både produkter, løsninger og kompetanse. – Avtalen innebærer at kundene i Norge nå tilbys mer komplette produksjonsløsninger for alle ledd av den digitale produksjonsprosessen. Dette omfatter digital arbeidsflyt, trykk og ferdiggjøring. Kompetansen og produkter fra Pitney Bowes gjøres raskt tilgjengelig gjennom Canon Business Centere rundt om i landet, samt via Canons partnerkanal, sier Bjørn Frantsen, Product Marketing Manager, Canon Norge. Pitney Bowes komplementerer Canons eksisterende ferdiggjøringsløsninger som finishere og liminnbindere, men bidrar også betydelig med kunnskap på området on-demand produksjon. Dette understreker tydelig at ferdiggjøring av digitale produkter, enten det gjelder in-line eller off-line produksjon, er viktig del av Canons fremtidige strategi. – Samarbeidet vil tilføre begge parter ny kunnskap som kommer kundene til gode. I tillegg til en rekke markedsledende produkter, har Pitney Bowes opparbeidet spisskompetanse innen ferdiggjøring. Denne innsikten utfyller Canons erfaring som aktiv rådgiver innen helhetlige digitale printløsninger på en meget god måte. Resultatet er en samlet bedre forståelse av de utfordringer og muligheter som kundene i Proff Print-segmentet daglig står overfor, sier Lars Weckhorst, Sales and Marketing Director, Pitney Bowes. – Mange av Canon og Pitney Bowes’ kunder har en del ferdiggjøringsutstyr på plass allerede. En del av utstyret utnytter imidlertid ikke den langt kortere omstillingstiden man har i en digital trykkprosess. Eksempelvis kan det gå med 200 ark for å stille om en falsemaskin. I enkelte print-on-demand produksjoner kan 200 ark være hele opplaget. Det ligger derfor et stort økonomisk potensial knyttet til både leveringstider og trykkekostnader. Dette potensialet kan hentes ut gjennom bruk av moderne ferdiggjøringsutstyr, avslutter Frantsen.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768