Tempo, nytt papir fra Sappi

Sappi Fine Paper Europe er klar med et nytt høykvalitets bestrøket papir med de samme egenskaper som et blankt papir. Tempo Silk er navnet, og det er et bestrøket trefritt papir som er tilgjengelig i papirtykkelser fra 100-300 gram per kvadratmeter. Papiret benytter en ny teknikk for bestrykning, som ifølge Sappi gir en ekstra silk-overflate som egner seg godt ved hasteoppdrag. Sappi melder at den korte tørketiden fører til at bruken av pulver kan reduseres med 50-75 prosent, i noen tilfeller opp mot 100 prosent. Sappi har utviklet papirets egenskaper etter markedsstudier og fokusgrupper for å avdekke trykkernes behov. Resultatet av studiene viste at en stor andel trykkere oppga kortere tørketider og bedre holdbarhet som primære ønsker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: