Tempo, nytt papir fra Sappi

Sappi Fine Paper Europe er klar med et nytt høykvalitets bestrøket papir med de samme egenskaper som et blankt papir. Tempo Silk er navnet, og det er et bestrøket trefritt papir som er tilgjengelig i papirtykkelser fra 100-300 gram per kvadratmeter. Papiret benytter en ny teknikk for bestrykning, som ifølge Sappi gir en ekstra silk-overflate som egner seg godt ved hasteoppdrag. Sappi melder at den korte tørketiden fører til at bruken av pulver kan reduseres med 50-75 prosent, i noen tilfeller opp mot 100 prosent. Sappi har utviklet papirets egenskaper etter markedsstudier og fokusgrupper for å avdekke trykkernes behov. Resultatet av studiene viste at en stor andel trykkere oppga kortere tørketider og bedre holdbarhet som primære ønsker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: