Trykkmodul skal redusere klimapåvirkningene

Heidelberg har startet produksjon av en tørkeovervåker, Drying Monitor, for måling av tørkekvaliteten på lakkert papir. Ved å regne ut hvor mye lakk som legges på i lakkverket, og med sensorer som måler effekten i tørke- og andre enheter, kan den raskt og nøyaktig vise tørkekvaliteten. Ifølge produsenten vil dette redusere risikoen for at ark kleber seg sammen i utleggeren som følge av dårlig tørking, og også redusere risikoen for at lakken gulner som følge av for høy varme i tørkeenheten.
Ifølge en undersøkelse selskapet har utført, kjører de fleste trykkerne tørkeenheten på 20-25 prosent for høy effekt. Drying Monitor vil være tilgjengelig for Speedmaster XL 105 fra september, og etter hvert også for andre modeller. Det opplyses at tørkekvaliteten kun kan måles for vannbasert lakk. Ettersom tørkeenheten står for rundt 40 prosent av trykkpressens totale energiforbruk, innebærer den nye enheten også store miljømessige fordeler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: