Trykkmodul skal redusere klimapåvirkningene

Heidelberg har startet produksjon av en tørkeovervåker, Drying Monitor, for måling av tørkekvaliteten på lakkert papir. Ved å regne ut hvor mye lakk som legges på i lakkverket, og med sensorer som måler effekten i tørke- og andre enheter, kan den raskt og nøyaktig vise tørkekvaliteten. Ifølge produsenten vil dette redusere risikoen for at ark kleber seg sammen i utleggeren som følge av dårlig tørking, og også redusere risikoen for at lakken gulner som følge av for høy varme i tørkeenheten.
Ifølge en undersøkelse selskapet har utført, kjører de fleste trykkerne tørkeenheten på 20-25 prosent for høy effekt. Drying Monitor vil være tilgjengelig for Speedmaster XL 105 fra september, og etter hvert også for andre modeller. Det opplyses at tørkekvaliteten kun kan måles for vannbasert lakk. Ettersom tørkeenheten står for rundt 40 prosent av trykkpressens totale energiforbruk, innebærer den nye enheten også store miljømessige fordeler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: