Trykkmodul skal redusere klimapåvirkningene

Heidelberg har startet produksjon av en tørkeovervåker, Drying Monitor, for måling av tørkekvaliteten på lakkert papir. Ved å regne ut hvor mye lakk som legges på i lakkverket, og med sensorer som måler effekten i tørke- og andre enheter, kan den raskt og nøyaktig vise tørkekvaliteten. Ifølge produsenten vil dette redusere risikoen for at ark kleber seg sammen i utleggeren som følge av dårlig tørking, og også redusere risikoen for at lakken gulner som følge av for høy varme i tørkeenheten.
Ifølge en undersøkelse selskapet har utført, kjører de fleste trykkerne tørkeenheten på 20-25 prosent for høy effekt. Drying Monitor vil være tilgjengelig for Speedmaster XL 105 fra september, og etter hvert også for andre modeller. Det opplyses at tørkekvaliteten kun kan måles for vannbasert lakk. Ettersom tørkeenheten står for rundt 40 prosent av trykkpressens totale energiforbruk, innebærer den nye enheten også store miljømessige fordeler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: