Innvielse av tifarger hos RK Grafisk

PUBLISERT: 7 oktober 2008
OPPDATERT: 21 mars

[list]rkpresse

RK Grafisks tifargepresse har allerede trykt 2,6 millioner ark, men ble offisielt innviet i går. Den var et imponerende syn for fremmøtte bransjefolk invitert av Manroland Norge, ikke minst når platene byttes på ett minutt og jobbskiftene går som smurt. RK Grafisks tifargepresse er utstyrt med det meste som skal til for å få jobbene unna. DirectDrive for raske plateskift er nærmest en selvfølge, i tillegg understreket Erik Hansen fra Manroland Norge at dette er nyutviklet teknologi fra bunnen av, der ny pålegger og nytt pulveravsug bare er noen av en rekke finesser. Og det er lett å la seg imponere, ikke bare over hvor fort man kommer opp i full hastighet, men over hvor kort tid det er mellom jobbene. Den foreløpige rekorden hos RK Grafisk er 300 platebytter på ett skift, eller 30 jobbskift dersom samtlige oppdrag krevde 10 plater. Ikke verst, men fremdeles er det et stykke igjen til rekorden, som i følge Dr. Ingo Koch fra Manroland i Offenbach er et tysk trykkeri som trykte 169 forskjellige jobber på ett skift med en tilsvarende maskin. – For å tjene penger på en så effektiv presse, er det helt avgjørende at logistikken rundt fungerer perfekt, understreket han.

Daglig leder i RK Grafisk, Rolf Hojem, er ikke i tvil om at det er riktig å investere i en moderne tifargepresse nå. – Oppdragene blir mindre og leveringskravene tøffere. Det har skjedd mange teknologiske løft på de siste åtte årene, og vi mener det er riktig for oss å investere i teknologi som gjør det mulig å produsere og levere en årsrapport eller et annet høykvalitetsprodukt på 3-4 dager. Mange kunder ønsker å benytte ferniss eller en femte farge, og vi vet at det er mye å tjene på å kunne produsere i én gjennomkjøring, sa Hojem.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324