Innvielse av tifarger hos RK Grafisk

[list]rkpresse

RK Grafisks tifargepresse har allerede trykt 2,6 millioner ark, men ble offisielt innviet i går. Den var et imponerende syn for fremmøtte bransjefolk invitert av Manroland Norge, ikke minst når platene byttes på ett minutt og jobbskiftene går som smurt. RK Grafisks tifargepresse er utstyrt med det meste som skal til for å få jobbene unna. DirectDrive for raske plateskift er nærmest en selvfølge, i tillegg understreket Erik Hansen fra Manroland Norge at dette er nyutviklet teknologi fra bunnen av, der ny pålegger og nytt pulveravsug bare er noen av en rekke finesser. Og det er lett å la seg imponere, ikke bare over hvor fort man kommer opp i full hastighet, men over hvor kort tid det er mellom jobbene. Den foreløpige rekorden hos RK Grafisk er 300 platebytter på ett skift, eller 30 jobbskift dersom samtlige oppdrag krevde 10 plater. Ikke verst, men fremdeles er det et stykke igjen til rekorden, som i følge Dr. Ingo Koch fra Manroland i Offenbach er et tysk trykkeri som trykte 169 forskjellige jobber på ett skift med en tilsvarende maskin. – For å tjene penger på en så effektiv presse, er det helt avgjørende at logistikken rundt fungerer perfekt, understreket han.

Daglig leder i RK Grafisk, Rolf Hojem, er ikke i tvil om at det er riktig å investere i en moderne tifargepresse nå. – Oppdragene blir mindre og leveringskravene tøffere. Det har skjedd mange teknologiske løft på de siste åtte årene, og vi mener det er riktig for oss å investere i teknologi som gjør det mulig å produsere og levere en årsrapport eller et annet høykvalitetsprodukt på 3-4 dager. Mange kunder ønsker å benytte ferniss eller en femte farge, og vi vet at det er mye å tjene på å kunne produsere i én gjennomkjøring, sa Hojem.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: