Innvielse av tifarger hos RK Grafisk

[list]rkpresse

RK Grafisks tifargepresse har allerede trykt 2,6 millioner ark, men ble offisielt innviet i går. Den var et imponerende syn for fremmøtte bransjefolk invitert av Manroland Norge, ikke minst når platene byttes på ett minutt og jobbskiftene går som smurt. RK Grafisks tifargepresse er utstyrt med det meste som skal til for å få jobbene unna. DirectDrive for raske plateskift er nærmest en selvfølge, i tillegg understreket Erik Hansen fra Manroland Norge at dette er nyutviklet teknologi fra bunnen av, der ny pålegger og nytt pulveravsug bare er noen av en rekke finesser. Og det er lett å la seg imponere, ikke bare over hvor fort man kommer opp i full hastighet, men over hvor kort tid det er mellom jobbene. Den foreløpige rekorden hos RK Grafisk er 300 platebytter på ett skift, eller 30 jobbskift dersom samtlige oppdrag krevde 10 plater. Ikke verst, men fremdeles er det et stykke igjen til rekorden, som i følge Dr. Ingo Koch fra Manroland i Offenbach er et tysk trykkeri som trykte 169 forskjellige jobber på ett skift med en tilsvarende maskin. – For å tjene penger på en så effektiv presse, er det helt avgjørende at logistikken rundt fungerer perfekt, understreket han.

Daglig leder i RK Grafisk, Rolf Hojem, er ikke i tvil om at det er riktig å investere i en moderne tifargepresse nå. – Oppdragene blir mindre og leveringskravene tøffere. Det har skjedd mange teknologiske løft på de siste åtte årene, og vi mener det er riktig for oss å investere i teknologi som gjør det mulig å produsere og levere en årsrapport eller et annet høykvalitetsprodukt på 3-4 dager. Mange kunder ønsker å benytte ferniss eller en femte farge, og vi vet at det er mye å tjene på å kunne produsere i én gjennomkjøring, sa Hojem.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: