Lavere oppløsning, bedre bilder

canon_kamera_web-128x95

I markedet for digitale kameraer har bildeoppløsning i mange år vært det viktigste kvalitetsbegrepet, og produsentene har jobbet hardt for å presse maksimal oppløsning ut av bildebrikkene. Derfor er det grunn til å legge merke til at Canons nye semiproffmodell, Powershot G11, kommer med vesentlig lavere oppløsning enn forgjengeren G10. Resultatet? Renere bilder med vesentlig reduksjon av bildestøy, spesielt ved høye ISO-verdier.
De to modellene benytter samme CCD-brikke, men mens Powershot G10 tilbød mer enn 14 megapiksler bildeoppløsning, leverer nye G11 «bare» 10 MP. Mer enn nok for visning på en 40 tommers HD-TV eller for print i A3 og større, vil de fleste hevde. Gevinsten er ifølge Canon forbedret bildekvalitet i form av renhet, kontrast og redusert bildestøy ved høyere ISO-verdier, og kameraet kan benyttes helt opp til 12800 ISO. Vi tipper at andre produsenter følger opp, og at flere vil konsentrere seg om produktutvikling på andre områder enn økning av oppløsningen. Med Powershot G11 går Canon også tilbake til den vridbare LCD-skjermen, som de forlot for noen Powershot-generasjoner siden. Kameraet ble lansert 19. august, og vil koste rundt 6000 kroner.
Canon hadde storslipp av produkter denne uka, og i disse «svineinfluensatider», legger vi merke til en kalkulator med antibakterielle taster, slik at man skal unngå å bli smittet av sykdommene til den som brukte kalkulatoren før deg. Kanskje er det begynnelsen på en ny trend; å bruke antibakterielle materialer der mange mennesker betjener de samme tastene? I så fall finnes det sikkert mange andre områder som burde stille foran kalkulatorer i køen, for eksempel minibanktastaturer eller, for den saks skyld, styrepulten til en trykkmaskin. AGI biter seg også merke i at salget av fotoskrivere med blekkteknologi falt dramatisk i første halvår, med hele 49 prosent i forhold til fjoråret. Canon har ingen god forklaring, men håper det betyr at brukerne beholder skriveren lenger, og ikke printer mindre enn før. Det er mulig, spesielt når man tar i betraktning at det i mange tilfeller har vært rimeligere å kjøpe en ny skriver enn å kjøpe nye blekkpatroner til den gamle. Nettbaserte tjenester for å lage digitaltrykte fotobøker har også vært i økning, og det er trolig at dette påvirker skriversalget. Prisen for «hjemmeprint» har ligget rundt tre kroner per bilde i 10 x 15 cm, og mange nettjenester tilbyr papirbilder rimeligere enn dette.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: