Ny lakk-finish til Ålgård Offset

PUBLISERT: 13 oktober 2009
OPPDATERT: 21 mars

Ålgård med lakk for webÅlgård Offset fikk i august installert en Colibri 104 Steinemann UV-lakkmaskin.
Nyanskaffelsen gjør Ålgård Offset til eneste norske rotasjonstrykkeri som kan trykke omslag opp til 250 gram og UV-lakkere i eget hus.
– Når vi i tillegg installerte verdens mest effektive rotasjonsmaskin tidligere i år, er det ingen som kan produsere magasiner og kataloger raskere enn oss sier daglig leder Tom B. Norland fornøyd.
– Ålgård vil nå kunne tilby UV-lakkering med den høyeste lakkglansen. Hvis de ønsker matt lakkering kan de tilby UV matt-lakk med bare 8 glanspunkter, forteller Tore Wold fra leverandøren Ferag Norge as.
UV-lakken er fra sveitsiske Schmid Rhyner AG, som også gjennomførte opplæring og gjennomgang av lakkens viktigste egenskaper hos Ålgård, legger han til.
Tom B. Norland i Ålgård Offset er meget tilfreds med at bedriften nå er i gang med den 14 meter lange Steinemann Colibri 104 som er utstyrt med flere finesser, blant annet Calander  sheet cleaner, Corona «elektronisk primer unit» for å gjøre papiret mottakelig for UV-lakken og et tilpasset «flow out»-element slik at UV-lakken får tid til en god utflyting før selve herdeprosessen setter inn.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324