Ny lakk-finish til Ålgård Offset

Ålgård med lakk for webÅlgård Offset fikk i august installert en Colibri 104 Steinemann UV-lakkmaskin.
Nyanskaffelsen gjør Ålgård Offset til eneste norske rotasjonstrykkeri som kan trykke omslag opp til 250 gram og UV-lakkere i eget hus.
– Når vi i tillegg installerte verdens mest effektive rotasjonsmaskin tidligere i år, er det ingen som kan produsere magasiner og kataloger raskere enn oss sier daglig leder Tom B. Norland fornøyd.
– Ålgård vil nå kunne tilby UV-lakkering med den høyeste lakkglansen. Hvis de ønsker matt lakkering kan de tilby UV matt-lakk med bare 8 glanspunkter, forteller Tore Wold fra leverandøren Ferag Norge as.
UV-lakken er fra sveitsiske Schmid Rhyner AG, som også gjennomførte opplæring og gjennomgang av lakkens viktigste egenskaper hos Ålgård, legger han til.
Tom B. Norland i Ålgård Offset er meget tilfreds med at bedriften nå er i gang med den 14 meter lange Steinemann Colibri 104 som er utstyrt med flere finesser, blant annet Calander  sheet cleaner, Corona «elektronisk primer unit» for å gjøre papiret mottakelig for UV-lakken og et tilpasset «flow out»-element slik at UV-lakken får tid til en god utflyting før selve herdeprosessen setter inn.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: