Ny lakk-finish til Ålgård Offset

Ålgård med lakk for webÅlgård Offset fikk i august installert en Colibri 104 Steinemann UV-lakkmaskin.
Nyanskaffelsen gjør Ålgård Offset til eneste norske rotasjonstrykkeri som kan trykke omslag opp til 250 gram og UV-lakkere i eget hus.
– Når vi i tillegg installerte verdens mest effektive rotasjonsmaskin tidligere i år, er det ingen som kan produsere magasiner og kataloger raskere enn oss sier daglig leder Tom B. Norland fornøyd.
– Ålgård vil nå kunne tilby UV-lakkering med den høyeste lakkglansen. Hvis de ønsker matt lakkering kan de tilby UV matt-lakk med bare 8 glanspunkter, forteller Tore Wold fra leverandøren Ferag Norge as.
UV-lakken er fra sveitsiske Schmid Rhyner AG, som også gjennomførte opplæring og gjennomgang av lakkens viktigste egenskaper hos Ålgård, legger han til.
Tom B. Norland i Ålgård Offset er meget tilfreds med at bedriften nå er i gang med den 14 meter lange Steinemann Colibri 104 som er utstyrt med flere finesser, blant annet Calander  sheet cleaner, Corona «elektronisk primer unit» for å gjøre papiret mottakelig for UV-lakken og et tilpasset «flow out»-element slik at UV-lakken får tid til en god utflyting før selve herdeprosessen setter inn.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: