Krisen over for storformatbransjen

n45107 - fesparapport_web

Fespas økonomirapport Economy Survey viser at storformatmarkedet har taklet finanskrisen godt, og at denne delen av bransjen har en klar strategi for fremtiden. Optimismen for 2010 er sterk, og mer enn 20 prosent av de deltakende bedriftene mener at markedet allerede er på vei til å bli friskmeldt. Mer enn halvparten forventet at markedet ville komme tilbake til tidligere nivåer innen utgangen av året. Fespa understreker at oppgangen er basert på et tydelig forandringsarbeid.

– Vår rapport viser hvor viktig det er for trykkeriene å tilby tjenester som differensierer seg fra tradisjonelle tilbud og produkter, uttaler Marcus Timson hos Fespa. Han mener innovasjon kan være et sterkt konkurransefortrinn i vanskelige tider. – Prisreduksjoner er ingen farbar vei i lengden. Produksjonsbedriftene vil kun lykkes hvis de tilbyr tjenester og løsninger som hjelper kundene med å iverksette mer effektive kampanjer enn tidligere, sier han.

Nedgangen for storformatmarkedet er i gjennomsnitt 15 prosent. Det er viktig å merke seg at hele 21 prosent mener at de ikke har tapt noe i det hele tatt, mens 20 prosent forteller om en reduksjon på 25 prosent eller mer. Leverandører og forhandlere melder om tilsvarende tall. Konkurransesituasjonen endrer seg hele tiden, og 65,6 prosent av de deltakende bedriftene forteller om konkurrenter som enten er utsatt for konsolidering eller har forlatt bransjen. 43,1 prosent opplever at konkurrentene beveger seg mot nye markeder og tjenester. En tredel av aktørene opplever at konkurransen kommer fra andre deler av den grafiske industrien, mens 22 prosent mener at enkelte kundetyper i større grad vil begynne med storformatproduksjon i eget hus.

Parallelt med markedets ekspansjon og nye salgsstrategier, viser rapporten at markedet etter hvert begynner å fokusere på å utvikle og beholde kompetanse. 22,9 prosent av bedriftene svarte at de har utvidet salgsapparatet sitt. Mye taler for at det er en prioritert oppgave å beholde dyktige medarbeidere, ikke minst i økonomiske oppgangstider. Når det gjelder miljøarbeidet, så mener 59,6 prosent at en bærekraftig produksjon vektlegges mindre i økonomiske nedgangstider. Likevel sier 40,4 prosent at økonomien ikke har påvirket deres pågående miljøinnsats.

FESPA Economy Survey kan bestilles via nettsiden www.fespa2010.com.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: