Langt frem til full sammenslåing

PUBLISERT: 8 april 2010
OPPDATERT: 8 april

bjorkmann_web

Canon har som kjent gitt et bud på Océ, til en pris per aksje som tilsvarer en overtagelsessum på 730 millioner euro dersom 100 prosent av aksjene overtas. Det opplyses i en pressemelding at Océ vil fortsette å være en egen juridisk enhet, som divisjon i Canon. Océ vil også i fremtiden drive forskning, utvikling og produksjon ved sitt anlegg i Venlo i Nederland. I den nye konstellasjonen vil Océs ansvarsområder være Commercial printing, Business services og storformat, og i disse markedene vil Océs varemerke bestå.
Océs nordiske CEO, John Bjørkmann, sier til AGI at han ikke tror Océ og Canon vil fremstå som en samlet enhet i Norden før tidligst neste år. – Restruktureringen er en omfattende prosess, som også krever at Canon får aksept fra flere aksjonærer enn de 85 prosent som til nå har akseptert budet. I øyeblikket er det ingen dialog mellom Canon og Océ i Norden, og jeg tror det går minst ett år før markedet vil oppleve oss som samme selskap. Likevel ser vi endringer i produktsortimentet, som har sammenheng med sammenslåingen, noe kundene vil kunne se på Ipex, sier han.
Océs 1. kvartal etter avvikende regnskapsår ble avsluttet 28. februar, med en omsetningsnedgang globalt på fem prosent. John Bjørkmann forteller at det er en del land som trekker totalbildet ned, mens Norden har vekst. – Spesielt Sverige og Finland ble hardt rammet av finanskrisen, men nå ser vi at de fire nordiske landene går godt, sier han.
I pressemeldingen fremheves det at Océ og Canon samlet er på vei til å bli verdens mest betydningsfulle leverandør. Det understrekes også at alle avtaler med medarbeidere vil bli opprettholdt, og at sammenslåingen ikke vil føre til ekstraordinære oppsigelser.

Les videre

Scandinavian Print Group kjøper opp digitaltrykkeri

Direktøren i Scandinavian Print Group (SGP), Esben Mols Kabell, bekrefter at de har kjøpt det danske digitaltrykkeriet PrinfoParitas.
esben_SGP-1

Epson kjøper opp Fiery – setter fart på digitaliseringen

Epson kjøper opp amerikanske Fiery, eksperter på digitale front-end-løsninger og arbeidsflytløsninger for trykkeribransjen.
HeroBannerDifferenceV2_2-e1701283123527

iEcho kjøper tysk skjærebordprodusent

Den kinesiske skjære- og fresebordprodusenten iEcho kjøper tyske Aristo.
iecho

Veien til Norges største grafiske produksjonshus

Merkur Grafisk har det siste året vokst betraktelig gjennom fire oppkjøp. I april 2025 flytter samtlige av selskapene inn i splitter nye lokaler på Langhus, like utenfor Oslo. Sign&Print har intervjuet daglig leder Kjetil Sjøeng om veien dit og hva Merkur 2.0 kommer til å innebære.
Merkur kollage

Siste nytt

Kreative idéer viktigere enn maskiner for pigg 125-åring

DataTrykk i Stavanger har en historie helt tilbake til 1899. I mange år var det et tradisjonelt trykkeri, men for åtte år siden kastet de ut offsetpressene og staket ut en helt ny retning for familiebedriften.
Hilde Lars 1

RKGrafisk kjøper seg inn i Hurtig-Trykk

RKGrafisk AS har inngått en avtale om å kjøpe 75% av aksjene i Hurtig-Trykk AS. "Denne strategiske investeringen vil styrke RKGrafisk sin posisjon i det norske trykkerimarkedet og utvide selskapets tjenesteportefølje," heter det i en pressemelding fra selskapet.
rkgrafisk_ht

Gallus lanserer et forskningsgjennombrudd - matt UV-inkjet

Gallus Group, et datterselskap av Heidelberger Druckmaschinen AG, lanserer nå det de kaller et forskningsgjennombrudd: Gallus MatteJet-teknologi.
MatteJet_01x

Det blåser rundt Canons nye tilvalg for planskriver

Kunder med gjeldende Canon Arizona 1300-serie med FLOW-teknologi kan oppgradere UV-planskriveren til den nyeste FLXflow-teknologiversjonen, inkludert de valgfrie ekstrafunksjonene "Float" og "Instant Switch".
Arizona-1300-FLXflow_Hero1