Langt frem til full sammenslåing

bjorkmann_web

Canon har som kjent gitt et bud på Océ, til en pris per aksje som tilsvarer en overtagelsessum på 730 millioner euro dersom 100 prosent av aksjene overtas. Det opplyses i en pressemelding at Océ vil fortsette å være en egen juridisk enhet, som divisjon i Canon. Océ vil også i fremtiden drive forskning, utvikling og produksjon ved sitt anlegg i Venlo i Nederland. I den nye konstellasjonen vil Océs ansvarsområder være Commercial printing, Business services og storformat, og i disse markedene vil Océs varemerke bestå.
Océs nordiske CEO, John Bjørkmann, sier til AGI at han ikke tror Océ og Canon vil fremstå som en samlet enhet i Norden før tidligst neste år. – Restruktureringen er en omfattende prosess, som også krever at Canon får aksept fra flere aksjonærer enn de 85 prosent som til nå har akseptert budet. I øyeblikket er det ingen dialog mellom Canon og Océ i Norden, og jeg tror det går minst ett år før markedet vil oppleve oss som samme selskap. Likevel ser vi endringer i produktsortimentet, som har sammenheng med sammenslåingen, noe kundene vil kunne se på Ipex, sier han.
Océs 1. kvartal etter avvikende regnskapsår ble avsluttet 28. februar, med en omsetningsnedgang globalt på fem prosent. John Bjørkmann forteller at det er en del land som trekker totalbildet ned, mens Norden har vekst. – Spesielt Sverige og Finland ble hardt rammet av finanskrisen, men nå ser vi at de fire nordiske landene går godt, sier han.
I pressemeldingen fremheves det at Océ og Canon samlet er på vei til å bli verdens mest betydningsfulle leverandør. Det understrekes også at alle avtaler med medarbeidere vil bli opprettholdt, og at sammenslåingen ikke vil føre til ekstraordinære oppsigelser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: