Langt frem til full sammenslåing

bjorkmann_web

Canon har som kjent gitt et bud på Océ, til en pris per aksje som tilsvarer en overtagelsessum på 730 millioner euro dersom 100 prosent av aksjene overtas. Det opplyses i en pressemelding at Océ vil fortsette å være en egen juridisk enhet, som divisjon i Canon. Océ vil også i fremtiden drive forskning, utvikling og produksjon ved sitt anlegg i Venlo i Nederland. I den nye konstellasjonen vil Océs ansvarsområder være Commercial printing, Business services og storformat, og i disse markedene vil Océs varemerke bestå.
Océs nordiske CEO, John Bjørkmann, sier til AGI at han ikke tror Océ og Canon vil fremstå som en samlet enhet i Norden før tidligst neste år. – Restruktureringen er en omfattende prosess, som også krever at Canon får aksept fra flere aksjonærer enn de 85 prosent som til nå har akseptert budet. I øyeblikket er det ingen dialog mellom Canon og Océ i Norden, og jeg tror det går minst ett år før markedet vil oppleve oss som samme selskap. Likevel ser vi endringer i produktsortimentet, som har sammenheng med sammenslåingen, noe kundene vil kunne se på Ipex, sier han.
Océs 1. kvartal etter avvikende regnskapsår ble avsluttet 28. februar, med en omsetningsnedgang globalt på fem prosent. John Bjørkmann forteller at det er en del land som trekker totalbildet ned, mens Norden har vekst. – Spesielt Sverige og Finland ble hardt rammet av finanskrisen, men nå ser vi at de fire nordiske landene går godt, sier han.
I pressemeldingen fremheves det at Océ og Canon samlet er på vei til å bli verdens mest betydningsfulle leverandør. Det understrekes også at alle avtaler med medarbeidere vil bli opprettholdt, og at sammenslåingen ikke vil føre til ekstraordinære oppsigelser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: