Langt frem til full sammenslåing

PUBLISERT: 8 april 2010
OPPDATERT: 8 april

bjorkmann_web

Canon har som kjent gitt et bud på Océ, til en pris per aksje som tilsvarer en overtagelsessum på 730 millioner euro dersom 100 prosent av aksjene overtas. Det opplyses i en pressemelding at Océ vil fortsette å være en egen juridisk enhet, som divisjon i Canon. Océ vil også i fremtiden drive forskning, utvikling og produksjon ved sitt anlegg i Venlo i Nederland. I den nye konstellasjonen vil Océs ansvarsområder være Commercial printing, Business services og storformat, og i disse markedene vil Océs varemerke bestå.
Océs nordiske CEO, John Bjørkmann, sier til AGI at han ikke tror Océ og Canon vil fremstå som en samlet enhet i Norden før tidligst neste år. – Restruktureringen er en omfattende prosess, som også krever at Canon får aksept fra flere aksjonærer enn de 85 prosent som til nå har akseptert budet. I øyeblikket er det ingen dialog mellom Canon og Océ i Norden, og jeg tror det går minst ett år før markedet vil oppleve oss som samme selskap. Likevel ser vi endringer i produktsortimentet, som har sammenheng med sammenslåingen, noe kundene vil kunne se på Ipex, sier han.
Océs 1. kvartal etter avvikende regnskapsår ble avsluttet 28. februar, med en omsetningsnedgang globalt på fem prosent. John Bjørkmann forteller at det er en del land som trekker totalbildet ned, mens Norden har vekst. – Spesielt Sverige og Finland ble hardt rammet av finanskrisen, men nå ser vi at de fire nordiske landene går godt, sier han.
I pressemeldingen fremheves det at Océ og Canon samlet er på vei til å bli verdens mest betydningsfulle leverandør. Det understrekes også at alle avtaler med medarbeidere vil bli opprettholdt, og at sammenslåingen ikke vil føre til ekstraordinære oppsigelser.

Les videre

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768