Allkopi blar opp en million for kunstnertruse

PUBLISERT: 3 juni 2010
OPPDATERT: 21 mars

Mange i bransjen sliter med å finansiere produksjonsutstyr. Hos Allkopi er det tydeligvis bedre likviditet, for denne uka ga de en million kroner for en dametruse. Trusa tilhører Marianne Auli, og handelen er en del av et samarbeid Allkopi inngår med Marianne Auli og Aune Sand. Aulie har limt trusen sin på et bilde og svingt penselen over for å gi sin kunstneriske versjon av stuntet. Ifølge TV2s nettsider har Allkopi inngått et samarbeid med kunstnerduoen Auli/Sand for å tilby kundene sine reproduksjoner på aluminiumsplater og glass. Marianne Aulies kopierte malerier og Aune Sands fotografier stilles ut og selges i deres butikk fra i dag.
– Vi har kjøpt trusa til Marianne Aulie for en million kroner som kunst, sier administrende direktør Christian Paulsen i Allkopi AS. Overfor TV2 legger han til at Allkopi er kjent som en trykksaksleverandør siden 1957. – Så vi trengte litt hjelp fordi vi har noen ideer om hvordan vi skal lage reproduksjoner av kunst og få det ut. Derfor ringte jeg Aune Sand, forklarer Christian Paulsen. Marianne Aulie er ikke i tvil om at trusa er kunst. – Selve det å overlevere trusen er en symbolsk handling. Det er en performance og et maleri i ett. Det handler om for meg å være det mennesket jeg er. Det er et symbol på å være en sterk og fri kvinne, sier hun.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324