Allkopi blar opp en million for kunstnertruse

Mange i bransjen sliter med å finansiere produksjonsutstyr. Hos Allkopi er det tydeligvis bedre likviditet, for denne uka ga de en million kroner for en dametruse. Trusa tilhører Marianne Auli, og handelen er en del av et samarbeid Allkopi inngår med Marianne Auli og Aune Sand. Aulie har limt trusen sin på et bilde og svingt penselen over for å gi sin kunstneriske versjon av stuntet. Ifølge TV2s nettsider har Allkopi inngått et samarbeid med kunstnerduoen Auli/Sand for å tilby kundene sine reproduksjoner på aluminiumsplater og glass. Marianne Aulies kopierte malerier og Aune Sands fotografier stilles ut og selges i deres butikk fra i dag.
– Vi har kjøpt trusa til Marianne Aulie for en million kroner som kunst, sier administrende direktør Christian Paulsen i Allkopi AS. Overfor TV2 legger han til at Allkopi er kjent som en trykksaksleverandør siden 1957. – Så vi trengte litt hjelp fordi vi har noen ideer om hvordan vi skal lage reproduksjoner av kunst og få det ut. Derfor ringte jeg Aune Sand, forklarer Christian Paulsen. Marianne Aulie er ikke i tvil om at trusa er kunst. – Selve det å overlevere trusen er en symbolsk handling. Det er en performance og et maleri i ett. Det handler om for meg å være det mennesket jeg er. Det er et symbol på å være en sterk og fri kvinne, sier hun.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: