Web-to-print i skyen

PUBLISERT: 19 november 2010
OPPDATERT: 19 november

n46201 - agi_presstogo_web

Det norske programvarehuset Press to go har utviklet en programvare for håndtering av markedsføringsmateriell og Web-to-print. Den siste versjonen, med navnet Mars, er en portalløsning for trykkerier som ønsker å bygge en nettbutikk. Mars har koblinger til både kunden og produksjonen, og på kundesiden samles alle bestillingselementer i en unik brukerside som kan skreddersys til hver kunde. Her kan bestillerne se både statiske og dynamiske objekter, og siden kan også integreres i kundens intranett. Hvis man arbeider dynamisk, er det er en kobling mellom dynamiske dokumenter og bildearkivet. Det finnes også et arkiv for tidligere bestillinger, både påbegynte og avsluttede, noe som skal forenkle repetitive jobber.

– Mars er utviklet i nært samarbeid med våre største kunder, og gir en helt ny brukeropplevelse, sier Ola Norrman (bildet), leder av Press to go.
Den nye løsningen har fått en ny produksjonsseksjon for håndtering av bestillinger. Her skal det være mulig å administrere et ubegrenset antall virtuelle produksjonsenheter samtidig. I tillegg er det støtte for å plassere ut oppdrag til underleverandører. Med tilleggsprogrammet Press to go Sniffer kan løsningen integreres med et bakenforliggende forretnings- eller produksjonssystem, eksempelvis Fujifilm XMF, PrintVis, GKS3 eller Summa.

Press to go tilbys kun som en «skytjeneste». Dette betyr at Press to go drifter systemet på sine egne servere, og gjør det tilgjengelig for kundene via Internett. Dette gir flere fordeler, eksempelvis at alle brukerne benytter samme versjon og at det er enkelt å skalere systemet ut fra produksjonsvolumet. I tillegg unngår man de operasjonelle kostnadene som alltid oppstår med egne serverapplikasjoner.

Et annet forhold som skiller Press to go fra andre systemleverandører er deres tette relasjon til bestillerne. Systemet ble opprinnelig utviklet for Hydro-konsernet, for håndtering av grafisk materiale i Hydro på global basis. Inntil 2008 var systemet eid av Hydro, men nå tilbys det altså av Press to go.

Systemet tilbys både til bedriftskunder og grafiske produksjonsbedrifter. For bedriftskunder som Statoil, Folksam, DNV og DnB NOR representerer systemet knutepunktet for håndtering av grafiske oppdrag. For trykkerier som Trosa Tryckeri og E-Print benyttes det som en komplett Web-to-print-løsning med muligheter for å tilknytte funksjoner bildearkiver, annonsearkiv og annet.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag