Web-to-print i skyen

PUBLISERT: 19 november 2010
OPPDATERT: 19 november

n46201 - agi_presstogo_web

Det norske programvarehuset Press to go har utviklet en programvare for håndtering av markedsføringsmateriell og Web-to-print. Den siste versjonen, med navnet Mars, er en portalløsning for trykkerier som ønsker å bygge en nettbutikk. Mars har koblinger til både kunden og produksjonen, og på kundesiden samles alle bestillingselementer i en unik brukerside som kan skreddersys til hver kunde. Her kan bestillerne se både statiske og dynamiske objekter, og siden kan også integreres i kundens intranett. Hvis man arbeider dynamisk, er det er en kobling mellom dynamiske dokumenter og bildearkivet. Det finnes også et arkiv for tidligere bestillinger, både påbegynte og avsluttede, noe som skal forenkle repetitive jobber.

– Mars er utviklet i nært samarbeid med våre største kunder, og gir en helt ny brukeropplevelse, sier Ola Norrman (bildet), leder av Press to go.
Den nye løsningen har fått en ny produksjonsseksjon for håndtering av bestillinger. Her skal det være mulig å administrere et ubegrenset antall virtuelle produksjonsenheter samtidig. I tillegg er det støtte for å plassere ut oppdrag til underleverandører. Med tilleggsprogrammet Press to go Sniffer kan løsningen integreres med et bakenforliggende forretnings- eller produksjonssystem, eksempelvis Fujifilm XMF, PrintVis, GKS3 eller Summa.

Press to go tilbys kun som en «skytjeneste». Dette betyr at Press to go drifter systemet på sine egne servere, og gjør det tilgjengelig for kundene via Internett. Dette gir flere fordeler, eksempelvis at alle brukerne benytter samme versjon og at det er enkelt å skalere systemet ut fra produksjonsvolumet. I tillegg unngår man de operasjonelle kostnadene som alltid oppstår med egne serverapplikasjoner.

Et annet forhold som skiller Press to go fra andre systemleverandører er deres tette relasjon til bestillerne. Systemet ble opprinnelig utviklet for Hydro-konsernet, for håndtering av grafisk materiale i Hydro på global basis. Inntil 2008 var systemet eid av Hydro, men nå tilbys det altså av Press to go.

Systemet tilbys både til bedriftskunder og grafiske produksjonsbedrifter. For bedriftskunder som Statoil, Folksam, DNV og DnB NOR representerer systemet knutepunktet for håndtering av grafiske oppdrag. For trykkerier som Trosa Tryckeri og E-Print benyttes det som en komplett Web-to-print-løsning med muligheter for å tilknytte funksjoner bildearkiver, annonsearkiv og annet.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676