Lær deg å selge mediefakta

PUBLISERT: 17 mars 2011
OPPDATERT: 17 mars

Til AGI 190 som du nylig fikk i din postkasse, har vi snakket med tre skandinaviske magasin- og webpublisister om deres publiseringsstrategi.
Valget mellom nett og papir er ikke tilfeldig, de tre har en bevisst strategi for medievalgene sine, og den som selger trykktjenester gjør klokt i å sette seg inn i hvordan de tenker. Det kan gi fortrinn i arbeidet med å skaffe nye kunder.

Det er alltid hyggelig å fortelle om grafiske bedrifter som tjener penger. Vi tror suksesshistorier genererer gode idéer, enten det gjelder arbeidsflyt, spesielle kombinasjoner av oppdrag og maskinpark, eller noe annet. Hos Color Master er de ovebevist om at det åpne produksjonslandskapet er en viktig suksessfaktor. Les
hvorfor, i AGI 190 side 14.

Print 2011 er historie. Et tydelig budskap fra de mange foredragene på messen er behovet for faktabasert kunnskap om gjennomføring av vellykkete DR-prosjekter. Mediebyråene vet altfor lite om hvordan en vellykket DR-kampanje skal settes sammen og realiseres. De vet heller ikke hva det koster eller hvilken respons de kan gi. Konsekvensen er at de formidler færre printkampanjer. Dersom en grafisk bedrift kan presentere en DR-løsning der kreativ falsing, sortering og adressering har gitt resultater, kan den også konkurrere om budsjettene. TV-kanalene kan fortelle mediebyråene nøyaktig når og hvor en spot skal sendes for å nå spesifikke målgruper.
Det samme bør bransjen kunne presentere for print. Den bør kunne fortelle hvordan det rette budskapet, responskortet eller -kupongen, navning og flere andre
viktige komponenter skal settes sammen for å gi en kostnadseffektiv produksjon og gi optimal respons. Og det er trykkeriene som må selge seg inn. Sørg for tall, statistikk og referansekunder. Jo mer gryteklar en slik presentasjon er, jo lettere blir det å invitere en sulten kunde til bords.

QR-Koder
Vi skriver også denne gangen om QRkodene, som etter femten år på baken er lite utbredt i forhold til sitt potensial. Som regel er slik informasjon et hint til grafisk
bransje om å ta ny teknologi til seg og henge med i utviklingen. Det tror jeg de gjør, for da jeg i profesjonell sammenheng nylig befant meg i samme rom som fire
trykkeriledere, kunne to av dem oppvise ferske visittkort påtrykt QR-koder.

Les videre

Prisen på trykksaker

Vår forlegger, Peter Ollén deler fra sine møter med grafisk bransje. I dag sier han noe om å ikke gå ned i pris men heller øke en trykksaks effekt.
peter_ollen_ny_800px

Å drive trykkeri i koronatiden

Sjefredaktøren tar til orde for å normalisere driften og samspillet mellom medarbeiderne og overfor kundene, samtidig som man opprettholder smittevernet.
peter-ollexxn-190626-1024x716

Hold prisen oppe – av respekt for kunden

Ikke senk prisene dine i disse stormfulle tider. Det beste for kundene dine er at du øker prisen litt. Tror du meg ikke? Les videre.
peter-ollexxn-190626-1024x716

En ny bølge av etterspørsel

Peters leder: En ny bølge av etterspørsel er på vei inn i den grafiske bransjen. På samme måte som vi opplevde et enormt oppsving da vi kunne tilby offset i stedet for boktrykk, så kommer vi nå til å få oppleve et stort oppsving når vi kan tilby ulike varianter av blekktrykk.
peter_ollen_ny_800px

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676