Sikker datalagring i 1000 år

Polykarbonat over og under gir evigvarende beskyttelse. Ill.: Millenniata.

Det amerikanske selskapet Millenniata har lansert en disk som skal kunne lagre data i 1000 år.

M-DISC er laget av et ”steinliknende”, uorganisk materiale som hevdes å være svært motstandsdyktig mot riper og skader. På under- og oversiden er skiven belagt med det nærmest upåvirkelige materialet polykarbonat. For å overføre data til disken trenger man et vanlig DVD-brennerprogram og en spesiell laserskriver, men når jobben er gjort, kan disken spilles av i alle vanlige DVD-spillere.

Den første versjonen av den evigvarende disken rommer 4,7 gigabyte, men selskapet lover at det snart vil komme disker med en lagringskapasitet på 20 gigabyte. Disken kommer på markedet i høst.

Les mer på selskapets hjemmeside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: