Sikker datalagring i 1000 år

Polykarbonat over og under gir evigvarende beskyttelse. Ill.: Millenniata.

Det amerikanske selskapet Millenniata har lansert en disk som skal kunne lagre data i 1000 år.

M-DISC er laget av et ”steinliknende”, uorganisk materiale som hevdes å være svært motstandsdyktig mot riper og skader. På under- og oversiden er skiven belagt med det nærmest upåvirkelige materialet polykarbonat. For å overføre data til disken trenger man et vanlig DVD-brennerprogram og en spesiell laserskriver, men når jobben er gjort, kan disken spilles av i alle vanlige DVD-spillere.

Den første versjonen av den evigvarende disken rommer 4,7 gigabyte, men selskapet lover at det snart vil komme disker med en lagringskapasitet på 20 gigabyte. Disken kommer på markedet i høst.

Les mer på selskapets hjemmeside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: