And the winner is…LILLYHAMMER!

AGI var godt representert på NHO Grafisk sitt landsmøte i Lillehammer sist helg, med både den norske redaktøren og vår svenske sjefsredaktør for Skandinavia, Peter Ollén, på plass. Dette var mitt første landsmøte, og jeg reiste hjem fra Lillehammer med hodet fullt av inspirasjon og en grunnleggende optimisme for framtida – på vegne av en bransje som jeg er opptatt av og glad i.

Inspirasjonen kom ikke rekende på en tilfeldig fjæl. Et møysommelig utvalgt korps av forelesere utfylte hverandre perfekt, med tanke på den viktige miksen av underholdningsverdi, faglig tyngde og matnyttige spark bak. Noe å ta med seg hjem, med andre ord, for de fleste av oss. Mange andre bransjer enn grafisk ville også hatt godt av å høre Malin Arntsen, Håvard Grjotheim og Andy Psarianos i frisk utfoldelse foran storskjermen. Og da underkjenner jeg overhodet ikke de andre foredragsholderne. I tur og orden gjentok de på mange måter det samme budskapet til en lydhør forsamling; om enn på forskjellige måter og med varierende eksempelbruk: Husk å ta vare på kunden din. Lytt. Gi råd. Vær en problemløser.

Malin Arntsens historie er en utrolig fortelling om pågangsmot og guts. Hun kjøpte ei rønne av et hus for kr. 60.000,- på en øy med 150 innbyggere, gjorde det om til hotell og endte med å gjøre Rødøy – en øy for spesielt interesserte – til en turistattraksjon for et krevende publikum fra alle verdenshjørner. Er det mulig? Javisst, alt er mulig, i følge Arntsen. Det mente Andy Psarianos også. Han fikk et umulig prosjekt mellom hendene da magasinet Wallpaper ville ha 20.000 personlige forsider på en utgave til abonnentene. Psarianos brukte Rødøy-filosofien og gjorde det. Det kostet en smule arbeid, som han sa, for de måtte programmere en løsning helt fra bunnen av, men er man trykker, så er man.

NHO Grafisk ba om – og fikk – generalforsamlingens samtykke til å fortsette sine sonderinger mot et samarbeid eller sammenslåing med en annen av NHOs landsforeninger. Dette var det varslede veivalget. Hvor veien går, vet vi ikke nå. Men den går i alle fall fremover, og vi er meget optimistiske med tanke på fortsettelsen. NHOs eldste landsforening viser mot og ungdommelig kraft ved å gå radikale veier.

Takk for en god opplevelse.

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: