Canon uniFLOW til mobile enheter

PUBLISERT: 21 september 2011
OPPDATERT: 21 september

Canon lanserer i oktober versjon 5.1 av utskrifts- og skanneplattformen uniFLOW. Den gjør det mulig å skrive ut og skanne fra aktiverte smarttelefoner, tablet-PCer og andre mobile enheter. Canon uniFLOW v 5.1 oppretter en adgangskontrollert, trådløs tilkobling til ditt lokale nettverk. Ansatte og besøkende får dermed muligheten til å skrive ut på organisasjonens skrivere og multifunksjonsmaskiner fra mobile enheter på en sikker måte, og med full administrasjon av tilknyttede kostnader.

– Halvparten av alle arbeidstakere som bruker smarttelefoner kan ikke skrive ut fra enhetene, men de skulle ønske de kunne!, sier Magnus Blegen, Product & Service Marketing Manager i Canon Norge.

– Med uniFLOW v5.1 kan man tilby ansatte og kunder mer fleksible måter å jobbe på, inkludert mobil utskrift. Brukere med smarttelefon eller tablet-PC kan sende utskriftsjobber til en aktivert skriver like enkelt som fra den vanlige jobb-PCen, uten å måtte laste ned programvare eller drivere. Det er nok å sende en e-post.

Med uniFLOW v5.1 kan man i følge Canon også sende utskriftsjobber via nettleseren eller – for mobile arbeidere som bruker bærbare maskiner – til NT-wares internet printer driver. Plattformen kan opprette en utskriftsjobb av brødteksten i en e-postmelding, eller av vedleggene. Over 300 filformater støttes, inkludert PDF og MS Office. Det er også enkelt å skrive ut dokumenter fra GoogleDocs, SharePoint Online eller et FTP-område via en kobling.

Sikkerheten er i følge leverandøren uavhengig av om brukerne skriver ut fra stasjonær PC, bærbar PC eller mobile enheter. Utskriftsjobbene er kun tilgjengelige via sikret adgangskontroll, med kortautentisering eller PIN-kode på skriveren eller multifunksjonsenheten. IT-administratorer kan også begrense funksjonaliteten slik at kun spesifikke brukere eller brukergrupper har tilgang til en Canon-enhet. De kan for eksempel angi at brukere som er besøkende, deltidsansatte eller konsulenter, ikke har tilgang til å skanne til e-post, skrive ut i farger eller skrive ut flere enn 50 eksemplarer av et dokument.

Mobile og eksterne brukere får tilgang til alle funksjoner for etterbehandling som finnes på skriveren eller multifunksjonsproduktet de bruker, uten at de trenger driveren for den aktuelle modellen. Dette omfatter for eksempel tosidig utskrift, kopitelling, stifting og hulling.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo