Canon uniFLOW til mobile enheter

Canon lanserer i oktober versjon 5.1 av utskrifts- og skanneplattformen uniFLOW. Den gjør det mulig å skrive ut og skanne fra aktiverte smarttelefoner, tablet-PCer og andre mobile enheter. Canon uniFLOW v 5.1 oppretter en adgangskontrollert, trådløs tilkobling til ditt lokale nettverk. Ansatte og besøkende får dermed muligheten til å skrive ut på organisasjonens skrivere og multifunksjonsmaskiner fra mobile enheter på en sikker måte, og med full administrasjon av tilknyttede kostnader.

– Halvparten av alle arbeidstakere som bruker smarttelefoner kan ikke skrive ut fra enhetene, men de skulle ønske de kunne!, sier Magnus Blegen, Product & Service Marketing Manager i Canon Norge.

– Med uniFLOW v5.1 kan man tilby ansatte og kunder mer fleksible måter å jobbe på, inkludert mobil utskrift. Brukere med smarttelefon eller tablet-PC kan sende utskriftsjobber til en aktivert skriver like enkelt som fra den vanlige jobb-PCen, uten å måtte laste ned programvare eller drivere. Det er nok å sende en e-post.

Med uniFLOW v5.1 kan man i følge Canon også sende utskriftsjobber via nettleseren eller – for mobile arbeidere som bruker bærbare maskiner – til NT-wares internet printer driver. Plattformen kan opprette en utskriftsjobb av brødteksten i en e-postmelding, eller av vedleggene. Over 300 filformater støttes, inkludert PDF og MS Office. Det er også enkelt å skrive ut dokumenter fra GoogleDocs, SharePoint Online eller et FTP-område via en kobling.

Sikkerheten er i følge leverandøren uavhengig av om brukerne skriver ut fra stasjonær PC, bærbar PC eller mobile enheter. Utskriftsjobbene er kun tilgjengelige via sikret adgangskontroll, med kortautentisering eller PIN-kode på skriveren eller multifunksjonsenheten. IT-administratorer kan også begrense funksjonaliteten slik at kun spesifikke brukere eller brukergrupper har tilgang til en Canon-enhet. De kan for eksempel angi at brukere som er besøkende, deltidsansatte eller konsulenter, ikke har tilgang til å skanne til e-post, skrive ut i farger eller skrive ut flere enn 50 eksemplarer av et dokument.

Mobile og eksterne brukere får tilgang til alle funksjoner for etterbehandling som finnes på skriveren eller multifunksjonsproduktet de bruker, uten at de trenger driveren for den aktuelle modellen. Dette omfatter for eksempel tosidig utskrift, kopitelling, stifting og hulling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *