M-real øker kartongkapasiteten i Finland

PUBLISERT: 8 desember 2011
OPPDATERT: 8 desember

M-reals kapasitetsutvidelse av kartongbruket i finske Kyro er nå fullført. Neste høst startes et biovarmeanlegg på det samme området. Fabrikken i Kyro produserer kartongkvalitetene Carta Elega og Avanta Prima, som hovedsakelig brukes til emballasje for kosmetikk og legemidler. Ombyggingen øker brukets kapasitet med 40.000 tonn falsekartong til totalt 190.000 tonn, og er et ledd i et omfattende investeringsprogram, som har som formål å øke tilgjengelighet og kundeservice.

– Den økte kapasiteten gjør det mulig for oss å gi kundene bedre service og kortere leveringstider, sier Mika Joukio, Senior Vice President og ansvarlig for M-reals forretningsområde Consumer Packaging. – Vi tror at etterspørselen etter våre ferskfiberprodukter vil øke, som en følge av produktenes renhet, lavere gramvekter og miljømessige fordeler.

I et separat joint-venture samarbeid bygger M-real et biovarmeanlegg i tilknytning til bruket i Kyro. Dermed kan selskapet erstatte fossil naturgass med CO2-nøytral bioenergi. Brenselet vil i hovedsak bestå av bark, flis, avkapp og brukt tre, i kombinasjon med overskuddsprodukter fra kartongproduksjonen. Biokraftverket vil fra høsten 2012 forsyne hele Hämeenkyrodistriktet med varme. Samtidig vil CO2-utslippene fra kartongbruket bli redusert med cirka 100.000 tonn i året, noe som tilsvarer utslippet fra omtrent 60.000 biler.

Les videre

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

HP og Canva vil demokratisere design og printing

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.
hp-canva

Horizon snur arket med tre nye samarbeid

Etterbehandlingsleverandør Horizon skriver nye kapitler med tre ferske samarbeid. Nå kan de hjelpe trykkeriene fra trykk til ferdig bok i både mykt og hardt omslag.
HID_03-1

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676