M-real med sjokokartong på ProSweets

PUBLISERT: 2 februar 2012
OPPDATERT: 21 mars

M-real Paperboard deltar på ProSweets 2012 i Köln, der de viser sine kartongprodukter som er spesielt påtenkt konfekt, sjokolade og næringsmidler. Carta Solida och Simcote er rene og miljømessig holdbare produkter i lave gramvekter. Carta Solida er spesielt utviklet for direkte kontakt med sjokolade, samtidig som overflatejevnhet og lyshet gir førsteklasses trykkvalitet.
Simcote er kjent for stor styrke kombinert med lav gramvekt, egenskaper som er etterspurt for alle som produserer sjokolade- og konfektemballasje, men selvsagt også interessant for mange andre.

På ProSweets vil M-real også informere om sitt omfattende investeringsprogram. Kartongmaskinene er bygd om for å løfte kartongkvaliteten, øke kapasiteten og korte ned innstillingstidene. M-real investerer også i bioenergi for å erstatte fossil naturgass med hogstrester som energikilde. Bedriften bruker utelukkende treråvarer fra sertifiserte, nordiske skogsbruk. Alle råvarer er sporbare.

Bruk av ferskfiber gjør det mulig å produsere kartong i lavere gramvekter uten å redusere  styrken. Den kan preges, stanses og falses i kompliserte konstruksjoner uten at det går utover emballasjens stivhet. Dette gir miljøfordeler, ettersom lavere vekter krever mindre energi i produksjon og transport. Femten prosent lavere gramvekt skal i følge M-real kunne redusere karbonutslippet med 18 prosent.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag