M-real med sjokokartong på ProSweets

M-real Paperboard deltar på ProSweets 2012 i Köln, der de viser sine kartongprodukter som er spesielt påtenkt konfekt, sjokolade og næringsmidler. Carta Solida och Simcote er rene og miljømessig holdbare produkter i lave gramvekter. Carta Solida er spesielt utviklet for direkte kontakt med sjokolade, samtidig som overflatejevnhet og lyshet gir førsteklasses trykkvalitet.
Simcote er kjent for stor styrke kombinert med lav gramvekt, egenskaper som er etterspurt for alle som produserer sjokolade- og konfektemballasje, men selvsagt også interessant for mange andre.

På ProSweets vil M-real også informere om sitt omfattende investeringsprogram. Kartongmaskinene er bygd om for å løfte kartongkvaliteten, øke kapasiteten og korte ned innstillingstidene. M-real investerer også i bioenergi for å erstatte fossil naturgass med hogstrester som energikilde. Bedriften bruker utelukkende treråvarer fra sertifiserte, nordiske skogsbruk. Alle råvarer er sporbare.

Bruk av ferskfiber gjør det mulig å produsere kartong i lavere gramvekter uten å redusere  styrken. Den kan preges, stanses og falses i kompliserte konstruksjoner uten at det går utover emballasjens stivhet. Dette gir miljøfordeler, ettersom lavere vekter krever mindre energi i produksjon og transport. Femten prosent lavere gramvekt skal i følge M-real kunne redusere karbonutslippet med 18 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: