Send meg et skikkelig kort!

PUBLISERT: 10 februar 2012
OPPDATERT: 10 februar

Ved nyttårstider fikk jeg i år flere hilsener enn noen gang tidligere. Jeg er yrkesmessig aktiv i flere bransjer og har verv i politikken og i flere organisasjoner. Sånt blir det mange venner av. Sant å si blir det noen uvenner også, men det er glemt ved juletider. Da overser vi glatt alle uoverensstemmelser og sender hverandre varme tanker og gode ønsker. Takk for det gamle og lykke til i det nye, gamle ørn. Jeg fikk over 400 sånne. På Facebook. Facebook! Visst er det praktisk å skrive en universalmelding som er så genialt generelt formulert at den passer til alle. Deretter er det bare å spamme den ut i universet til samtlige navn på vennelista di med et lett tastetrykk. Men hjertevarme demonstrerer man neppe.

Bare innrøm det; det er rein og skjær latskap.

I år fikk jeg ett eneste kort. I postkassa. Et ekte kort med frimerke, stempel og en håndskrevet hilsen på den ene siden, et sylskarpt bilde av tre nesten helt ekte nisser på forsiden og ruglete kanter som gav meg en grøssende opplevelse da jeg berørte kartongen.  En taktil opplevelse som ikke kan skapes elektronisk, i og med at berøringssansene trenger noe fysisk for å reagere.  På baksiden hadde avsenderen gjort noe aldeles genialt: han hadde utstyrt kortet med navnet mitt. ”Godt nytt år, Lasse”, stod det, med kulepenn. Det er utrolig moderne og kalles personalisering. Og det virker. Ingenting vekker din oppmerksomhet som ditt eget navn.

Her hvor jeg bor fins det en bedrift som selger designmøbler, moteklær og fashion fra en butikk som ligger midt i skogen, milevis fra motemetropoler, catwalks og flombelyste utstillingsvinduer. Butikken ligger ved svenskegrensa i Hedmark, ikke langt fra Levi Henriksens melankolske Skogli-univers. Streetmiljøet består i hovedsak av traktorer, eldre herrer i grønne kjeledresser fra Felleskjøpet og grepa kvinnfolk med campingdress og sparkstøtting. Kundene, derimot, kommer fra Oslo, Vestlandet, Trøndelag og midt-Sverige. En selvmotsigelse, naturligvis. Og garantert et resultat av et vanvittig markedsbudsjett? Joda, kostnadene løper. Posten bestemmer, egentlig. For denne suksessen skyldes en kundestrategi som er tuftet på personlig kommunikasjon gjennom håndskrevne invitasjoner og meldinger som pakkes i håndadresserte konvolutter, frankeres manuelt og puttes i postkassa borte ved bussholdeplassen. Responsen ligger skyhøyt – SKYHØYT – over enhver profesjonelt utformet direktereklame som har tatt alle de moderne knepene i bruk.

Jeg har ikke noe imot moderne metoder og gleder meg over alle de kjedelige oppgavene som er blitt automatisert bort i den digitale revolusjonen. Men det er fryktelig vanskelig å nå folks hjerter med elektronikk. Særlig når alle andre prøver det samme. Så hva gjør man for å skille seg fra mengden?

Det er bare én hilsen jeg husker fra dette årsskiftet. Den var håndskrevet og på papir.

Lasse Andreassen
Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo