Trykkerier nedlegges

Foto: Egmont Hjemmet Mortensen

Egmont Hjemmet Mortensens trykkeri på Frysja i Oslo avvikler virksomheten, og over 70 personer mister jobben. Det danske konsernet Egmont Magazines stenger også dørene til sitt danske trykkeri. Dette ble bestemt av styret denne uken, etter at salg av trykkerienhetene mislyktes. Begrunnelsen er kostnadsbesparelser, idet styret mener at det er rimeligere å produsere magasinporteføljen på over 80 blader utenfor eget hus. Om lag halvparten av disse er norske titler. Trykkeriene har også hatt en del eksterne kunder. Det er ikke bestemt hvem som tar over produksjonen av de norske og danske magasinene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: