Drupa: Førsteklasses opplegg for media

Claire Bueter og Anne Klaus tar vare på pressen på Drupa

Her har mange mye å lære. Pressen har ideelle arbeidsforhold på Drupa. Vi er ivaretatt av en stor stab som bare har til oppgave å gjøre jobben effektiv for oss journalister. Et stort pressesenter er åpent fra før messen åpner til etter at den er stengt for dagen. Der serveres det mat og drikke, kaffe, vann og snacks. Det er strømuttak overalt, og plass nok til å breie seg. Men de rent fysiske arbeidsforholdene er bare basis for effektiv jobbing. Den totale PR-jobben er et skoleeksempel på godt informasjonsarbeid.

Allerede et halvt år før Drupa, begynte informasjonsoverføringen mot verdenspressen. Regelmessige presseutsendelser

Lett å finne pressemeldinger med tysk orden

rapporterte om status for planleggingen. Her i pressesenteret har vi tilgang til et vell av informasjon. Pressemeldinger fra alle utstillere blir mangfoldiggjort og servert alfabetisk i posthyller med henvisning til hall- og standnummer. En daglig Drupaavis produseres i 10.000 eksemplarer og distribueres om morgenen til hele messeområdet og til utvalgte hoteller og andre samlingspunkter over hele byen. En serie faglig tunge Druparapporter utgis dag for dag, basert på seminarer og foredrag på messen. Verdens grafiske fagpresse er presentert på et eget område i en av hallene. Der etterfylles bladhyllene kontinuerlig, og de er også behørig katalogisert i en egen trykksak.

Og det er ikke bare Drupa-organisasjonen som gjør dette til et vellykket arrangement. Hele byen deltar. Byen ser faktisk rødt. Det er Drupaplakater overalt, og alle virker meget godt forberedt på storinnrykket fra hele verden.

Og som ikke det var nok: Søndag ettermiddag forlater jeg Drupa for denne gangen. Hva er det siste jeg får i hånden? En pressepakke med informasjon om neste Drupa i 2016. Jeg takker for servicen og tar av meg hatten for en fremragende informasjonsjobb.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: