Ny prepresstenking fra Agfa

Anders Medbo, sjef for Agfa i Nordeb.

Tjenester i skyen og sentralisert repro for mange trykkerier er noen av nyhetene i Agfas prepressystem. Dessuten kommer de med et egenutviklet system for å drive nettbutikk.

– Et lite trykkeri som produserer 3 – 5000 kvadratmeter plater i året, vil snart kunne legge all sin prepress i skyen. Trykkeriet slipper egne servere og å tenke på programoppdateringer.

Det konstaterte Agfas Nordensjef Anders Medbo på Drupa. Der viste han også HPs bladserver som sto på standen, og fortalte at maskinen var kraftig nok til å håndtere all repro i hele Norge – og mer til.

Han fortalte videre at en annen sky-tjeneste er den egenutviklede nettbutikken som tilbys kundene. I bunnen ligger en løsning fra Chili, mens resten er bygd av Agfa.

– I Belgia kjører vi nå et gigantisk avissystem, helt og holdent i skyen. I Norden kjører vi alle demonstrasjoner på et sky-system. Når vi er ute hos en kunde kopler vi oss bare opp, og så kan demonstrasjonen starte.

– For hver trykkpresse lages det regler for hvor pass- og skjæremerker og kontrollstriper skal plasseres. Reglene omfatter ikke bare utskyting, men også profiler for ulike papirtyper. Alt som trengs for å skyte ut er et regelsett, sier Anders Medbo.

Uavhengig av lokalisering

Trykkpressen kan stå hvor som helst. Om et trykkeri kjøper opp et annet, kan de legge inn profilene for det oppkjøpte trykkeriets presser, deretter kan alle trykkpressene styres fra en sentral repro. Har pressen på et sted problemer, kan jobben på noen sekunder styres over til en annen presse på et annet trykkeri, og der kommer platene ut med rett utskyting og riktig profil for akkurat den pressen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: