Ny prepresstenking fra Agfa

Anders Medbo, sjef for Agfa i Nordeb.

Tjenester i skyen og sentralisert repro for mange trykkerier er noen av nyhetene i Agfas prepressystem. Dessuten kommer de med et egenutviklet system for å drive nettbutikk.

– Et lite trykkeri som produserer 3 – 5000 kvadratmeter plater i året, vil snart kunne legge all sin prepress i skyen. Trykkeriet slipper egne servere og å tenke på programoppdateringer.

Det konstaterte Agfas Nordensjef Anders Medbo på Drupa. Der viste han også HPs bladserver som sto på standen, og fortalte at maskinen var kraftig nok til å håndtere all repro i hele Norge – og mer til.

Han fortalte videre at en annen sky-tjeneste er den egenutviklede nettbutikken som tilbys kundene. I bunnen ligger en løsning fra Chili, mens resten er bygd av Agfa.

– I Belgia kjører vi nå et gigantisk avissystem, helt og holdent i skyen. I Norden kjører vi alle demonstrasjoner på et sky-system. Når vi er ute hos en kunde kopler vi oss bare opp, og så kan demonstrasjonen starte.

– For hver trykkpresse lages det regler for hvor pass- og skjæremerker og kontrollstriper skal plasseres. Reglene omfatter ikke bare utskyting, men også profiler for ulike papirtyper. Alt som trengs for å skyte ut er et regelsett, sier Anders Medbo.

Uavhengig av lokalisering

Trykkpressen kan stå hvor som helst. Om et trykkeri kjøper opp et annet, kan de legge inn profilene for det oppkjøpte trykkeriets presser, deretter kan alle trykkpressene styres fra en sentral repro. Har pressen på et sted problemer, kan jobben på noen sekunder styres over til en annen presse på et annet trykkeri, og der kommer platene ut med rett utskyting og riktig profil for akkurat den pressen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: