Bruk papir med god samvittighet

Mytene om papirets negative miljøeffekter lever i beste velgående, men gode krefter over hele verden jobber jevnt og trutt for å imøtegå påstandene. Her er en oppsummering.

Reklametrykksaker står for kun 0,1 prosent av husholdningenes totale CO2 – utslipp. Det tilsvarer utslipp fra en biltur på sju mil eller produksjon av fem cheeseburgere.

  •  I Europa blir to tredeler av papiret resirkulert.
  •  Lesere stoler mer på trykte nyheter enn de samme nyhetene publisert på TV eller på nett, www.printpower.no
  •  Alle generasjoner foretrekker papirmedier fremfor digitale medier til lesing, viser ny europeisk forskning. (www.twosides.uk)
  • Skogen i Norge fjerner 27 millioner tonn CO2 fra atmosfæren hvert år gjennom årlig tilvekst. Dette tilsvarer halvparten av Norges utslipp av klimagasser, WWW.skogoglandskap.no
  • 83 prosent av ungdommer mellom 18 og 24 (80 prosent av alle forbrukerne) mener at det er bedre å lese på papir enn på en skjerm.
  • 63 prosent av dem mellom 18 og 24 (58 prosent  av alle forbrukerne) foretrekker å ha viktige dokumenter på papir.
  • 63 prosent av dem mellom 18 og 24 (68 prosent av alle forbrukerne) mener at papirmediene er basert på en fornybar ressurs.
  • De fleste forbrukere mener at rundt 20–40 prosent av papiravfallet blir samlet inn. I Europa er gjenvinningsgraden for papir faktisk 69 prosent, www.paperforrecycling.eu eller erpc@cepi.org

Gjengitt med tilllatelse fra NHO Grafisk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: