Økonomisk Rapport til ny eier

PUBLISERT: 11 januar 2013
OPPDATERT: 11 januar

Magne Lerø, redaktør i Ukeavisen Ledelse, kjøper nå Fora Mediers redaksjonelle titler av Mentor Medier. Dette betyr at Lerø nå blir eier av Ukeavisen Ledelse, Økonomisk Rapport, Kultmag og Mandag Morgen. – Det er risiko forbundet med å satse på medier for tiden, men det åpner seg også muligheter for publikasjoner med særpreg, en tydelig profil og en attraktiv målgruppe. Jeg vil investere en del egne midler og har planer om å få andre med meg etter hvert, sier Magne Lerø, i en melding til nettstedet Propaganda.
Selgeren, Mentor Medier, som de siste årene har kjøpt opp store mottakere av pressestøtte som Dagsavisen, kvitter seg nå fire publikasjoner som ikke mottar pressestøtte.
– Vi har hatt en gjennomgang av konsernets strategi i høst. Vi ser fortsatt vekstmuligheter for flere av publikasjonene vi nå selger, men har valgt å konsentrere oss om å satse på de publikasjonene vi tror har det største potensialet. Da vi mottok et bud fra Magne Lerø, valgte vi å selge til ham fremfor å drive dette videre hos oss. Det er ingen hemmelighet at lønnsomheten i flere av disse publikasjonene ikke har vært tilfredsstillende. Det ble også ekstra krevende da Kulturrådet valgte å kutte støtten til Ukeavisen Ledelse, sier Helge Simonnes, som er konsernsjef i Mentor Medier.
Lerø varsler endringer for noen av publikasjonene skriver Propaganda.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1