Økonomisk Rapport til ny eier

Magne Lerø, redaktør i Ukeavisen Ledelse, kjøper nå Fora Mediers redaksjonelle titler av Mentor Medier. Dette betyr at Lerø nå blir eier av Ukeavisen Ledelse, Økonomisk Rapport, Kultmag og Mandag Morgen. – Det er risiko forbundet med å satse på medier for tiden, men det åpner seg også muligheter for publikasjoner med særpreg, en tydelig profil og en attraktiv målgruppe. Jeg vil investere en del egne midler og har planer om å få andre med meg etter hvert, sier Magne Lerø, i en melding til nettstedet Propaganda.
Selgeren, Mentor Medier, som de siste årene har kjøpt opp store mottakere av pressestøtte som Dagsavisen, kvitter seg nå fire publikasjoner som ikke mottar pressestøtte.
– Vi har hatt en gjennomgang av konsernets strategi i høst. Vi ser fortsatt vekstmuligheter for flere av publikasjonene vi nå selger, men har valgt å konsentrere oss om å satse på de publikasjonene vi tror har det største potensialet. Da vi mottok et bud fra Magne Lerø, valgte vi å selge til ham fremfor å drive dette videre hos oss. Det er ingen hemmelighet at lønnsomheten i flere av disse publikasjonene ikke har vært tilfredsstillende. Det ble også ekstra krevende da Kulturrådet valgte å kutte støtten til Ukeavisen Ledelse, sier Helge Simonnes, som er konsernsjef i Mentor Medier.
Lerø varsler endringer for noen av publikasjonene skriver Propaganda.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *