Verdens minste bok er japansk

Tokyo-firmaet Toppan Printing har laget verdens minste bok. Boken som er så liten som et nåløye, vil søke om plassering i Guinness rekordbok for å erstatte den nåværende rekordholderen i genren, en 30-sidig russisk bok ved navn «Chameleon» somneedle-600x374 ble produsert av Anatoly Konenko i 1996.

Den nye 22-sidige boken heter «Shiki no Kusabana» (sesongenes blomster) og har navn og mikroskopiske enfargede illustrasjoner av japanske blomster. Sidene er 0,75 mm og hver enkelt bokstav er bare 0,01 mm brede. Ifølge Toppan Printing har de benyttet den samme trykkteknologien som brukes i produksjonen av pengesedler. «Sesongenes blomster» kan beskues på Toppans trykkmuseum i Tokyo. Den kan også kjøpes for 307 dollar.
Markedet for reelle lesere er selvfølgelig nokså lite det også…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: