3D-print på utstilling

protechTre forskjellige 3D-printleverandører stilte ut på Sign & Print 2013 i Danmark nylig: 3D Print Nordic, Protech og Teccluster. Alle kan melde om stor interesse, men også om seriøse forespørsler med tanke på kjøp.
Anvendelsesmulighetene for 3D-print er store og varierte. Det er ingen ny teknologi, men utstyret begynner nå å komme ned på et fornuftig nivå.
– Det skal ikke produseres mange prototyper før investeringen er inntjent, sier Louise Kloster fra Protech, som viste en printer til 60.000 kroner.

3D Print Nordic viste eksempler på både plast- og gips-modeller. Gipsmaskinene kan printe i farger (de blir litt matte). Plastmaskinene produserer bare hvitt. Men det finnes også utstyr som printer på papir som legges i lag. De printer  også i farger. Johnnie Christensen fra 3D Print Nordic mener det er sannsynlig at vi på sikt vil få produkter som ikke bare er prototyper, men som faktisk bare produseres i 3D.

Det er vanlige CAD-filer som er grunnlaget for 3D-print. Filen helastes inn i en programvare for 3D. Det er en svært enkel prosess. Det typiske arbeidsarealet er omkring A4-format og 20-25 cm i høyden, men kan gå opp i 0,5 x 0,5 x 0,5 m.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: