3D-print på utstilling

PUBLISERT: 3 mai 2013
OPPDATERT: 3 mai

protechTre forskjellige 3D-printleverandører stilte ut på Sign & Print 2013 i Danmark nylig: 3D Print Nordic, Protech og Teccluster. Alle kan melde om stor interesse, men også om seriøse forespørsler med tanke på kjøp.
Anvendelsesmulighetene for 3D-print er store og varierte. Det er ingen ny teknologi, men utstyret begynner nå å komme ned på et fornuftig nivå.
– Det skal ikke produseres mange prototyper før investeringen er inntjent, sier Louise Kloster fra Protech, som viste en printer til 60.000 kroner.

3D Print Nordic viste eksempler på både plast- og gips-modeller. Gipsmaskinene kan printe i farger (de blir litt matte). Plastmaskinene produserer bare hvitt. Men det finnes også utstyr som printer på papir som legges i lag. De printer  også i farger. Johnnie Christensen fra 3D Print Nordic mener det er sannsynlig at vi på sikt vil få produkter som ikke bare er prototyper, men som faktisk bare produseres i 3D.

Det er vanlige CAD-filer som er grunnlaget for 3D-print. Filen helastes inn i en programvare for 3D. Det er en svært enkel prosess. Det typiske arbeidsarealet er omkring A4-format og 20-25 cm i høyden, men kan gå opp i 0,5 x 0,5 x 0,5 m.

 

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo