Til Iran med gjesteforelesninger

Fargelaboratoriet ved Høgskolen i Gjøvik hadde i 2012 åtte gjesteforskere fra amerikanske, europeiske og asiatiske universiteter. En av dem var Seyed Hossein Amirshahi, professor ved Amirkabir University of Technology i Iran. Til gjengjeld invitere han Peter Nussbaum, førsteamanuensis ved Høgskolen i Gjøvik, til Iran for å besøke institusjoner som jobber med de samme forskningsfeltene som Fargelaboratoriet ved HiG. Med offisiell invitasjon fra iranske myndigheter besøkte så Nussbaum i tidsrommet 10. til 17. mai tre iranske institusjoner, Institute for Color Science and Technology, Teheran, Amirkabir University of Technology, Teheran og Isfahan University of Technology, Isfahan.

Nussbaum holdt forelesninger og hadde faglige samtaler med kolleger på alle de tre stedene. Tema for forelesningene var fargemålinger, fargestyring og fargesimulering innenfor grafisk produksjon. Ellers ble mulighetene for forskningssamarbeid og forskerutveksling diskutert.

– De iranske laboratoriene er velutstyrt og moderne og står utstyrsmessig ikke tilbake for europeiske og amerikanske institutter. Også det faglige nivået er høyt, forteller Nussbaum. – For Høgskolen i Gjøvik kan det derfor være aktuelt å innlede forskningssamarbeid med iranske institutter. Iranerne spurte om det kunne være interessant å samarbeide om fargestyring i tekstilproduksjon. Det blir i så fall et nytt forskningsfelt for HiG.

– Samtalene foregikk i en hyggelig og avslappet atmosfære, sier Nussbaum. – Fargevitenskap er tross alt et lite kontroversielt fagfelt, helt uten militære implikasjoner.

Bildet viser Mahdi Safi, Institute for Color Science and Technology, Teheran, Hoshang Nosraty og Mohammad Karimi, Amirkabir University of Technology, Peter Nussbaum, Høgskolen i Gjøvik, Seyed Hossein Amirshahi og Mokhtar Arami, Amirkabir University of Technology.

Bildet viser Mahdi Safi, Institute for Color Science and Technology, Teheran, Hoshang Nosraty og Mohammad Karimi, Amirkabir University of Technology, Peter Nussbaum, Høgskolen i Gjøvik, Seyed Hossein Amirshahi og Mokhtar Arami, Amirkabir University of Technology.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: