Nytt fra Farge- og visuell prosesseringslaboratoriet

PUBLISERT: 27 januar 2014
OPPDATERT: 21 mars

2013 var et flott år for Fargelaboratoriet ved Høgskolen i Gjøvik. Vi arrangerte Colour and Visual Computing Symposium 2013 med presentasjoner av det siste nye fra forskningsfronten. Vi har også startet et stort prosjekt finansiert av Forskningsrådet, HyPerCept – Colour and Quality in Higher Dimensions, hvor en rekke forskere og doktorgradsstipendiater har blitt ansatt. Colourplay er et annet prosjekt startet i 2013, hvor vi samler inn forskningsdata om hvordan vi oppfatter farger i samarbeid med Vitensenteret Innlandet. Ali Shariq Imran forsvarte sin doktorgrad om læringsobjekter i undervisningsvideo. Laboratoriet har også analysert maleriet «Skrik» i samarbeid med Nasjonalgalleriet i Oslo, og presentert resultatene på blant annet Munch150 konferansen.

2014 blir også et spennende år for Fargelaboratoriet. Våren 2014 tilbyr vi en rekke kurs rettet mot medieindustrien med tema som er relatert til fargestyring, fargemåling, prosesskontroll og PSO-sertifisering. Kursinnholdet til de fire forskjellige kurs er rettet både mot bedriftseier, leder, produksjonssjef, prosjektleder og avanserte brukere, programvareutviklere og forskere (detaljert informasjon om kursene se www.colourlab.no).

Knyttet til forskningsprosjekter innen HyPerCept planlegges en workshop om universell utforming og fargeblindhet. Det er fire hovedtemaer symposiet vil dekke, nemlig menneskelig fargesyn, universal design, kartografi og hvordan man kan endre farger i et bilde/illustrasjon slik at informasjon i bildet bli bedre synlig for mennesker med redusert fargesyn. For mer informasjon besøk www.colourlab.no.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag