Nytt fra Farge- og visuell prosesseringslaboratoriet

PUBLISERT: 27 januar 2014
OPPDATERT: 21 mars

2013 var et flott år for Fargelaboratoriet ved Høgskolen i Gjøvik. Vi arrangerte Colour and Visual Computing Symposium 2013 med presentasjoner av det siste nye fra forskningsfronten. Vi har også startet et stort prosjekt finansiert av Forskningsrådet, HyPerCept – Colour and Quality in Higher Dimensions, hvor en rekke forskere og doktorgradsstipendiater har blitt ansatt. Colourplay er et annet prosjekt startet i 2013, hvor vi samler inn forskningsdata om hvordan vi oppfatter farger i samarbeid med Vitensenteret Innlandet. Ali Shariq Imran forsvarte sin doktorgrad om læringsobjekter i undervisningsvideo. Laboratoriet har også analysert maleriet «Skrik» i samarbeid med Nasjonalgalleriet i Oslo, og presentert resultatene på blant annet Munch150 konferansen.

2014 blir også et spennende år for Fargelaboratoriet. Våren 2014 tilbyr vi en rekke kurs rettet mot medieindustrien med tema som er relatert til fargestyring, fargemåling, prosesskontroll og PSO-sertifisering. Kursinnholdet til de fire forskjellige kurs er rettet både mot bedriftseier, leder, produksjonssjef, prosjektleder og avanserte brukere, programvareutviklere og forskere (detaljert informasjon om kursene se www.colourlab.no).

Knyttet til forskningsprosjekter innen HyPerCept planlegges en workshop om universell utforming og fargeblindhet. Det er fire hovedtemaer symposiet vil dekke, nemlig menneskelig fargesyn, universal design, kartografi og hvordan man kan endre farger i et bilde/illustrasjon slik at informasjon i bildet bli bedre synlig for mennesker med redusert fargesyn. For mer informasjon besøk www.colourlab.no.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676