Lommeskriver med inkjetteknikk under utvikling

PUBLISERT: 5 mai 2014
OPPDATERT: 5 mai

mini_mobile_robotic_printerMini Mobile Robotic Printer er en ny miniskriver i lommeformat med inkjetteknikk under utvikling av Zuta Labs. Prosjektet ligger akkurat nå oppe på Kickstarter, en onlinetjeneste for grasrotfinansiering, og en lansering ventes i begynnelsen av neste år.

Ifølge utviklerne skal det kunne sendes utskrifter fra alle mulige enheter – mobiltelefoner, lesebrett og datamaskiner.

Skriveren aktiveres ved at man åpner en luke i bunnen av skriveren. Her er det også en USB-tilkopling for å lade opp det innebyggede, oppladbare batteriet. Skriveren kan bare benytte en farge om gangen og blekkbeholderen skal klare over tusen sider. Batteriet skal klare en times kontinuerlig bruk.

Under chassiset sitter et flerhjulssystem som muliggjør for skrivehodet å skrive ut i alle retninger. Før hver utskrift plasserer man spissen i det øvre venstre hjørnet.

Mini Mobile Robotic Printer er ti centimeter høy og 11,5 centimeter i diameter. Vekten ligger på 300 gram. Utskriftshastigheten er meget beskjeden, 1,2 side per minutt, men til gjengjeld er jo skriveren tilgjengelig når du trenger den.

Les mer om prosjektet på Kickstarter.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1