Lommeskriver med inkjetteknikk under utvikling

PUBLISERT: 5 mai 2014
OPPDATERT: 5 mai

mini_mobile_robotic_printerMini Mobile Robotic Printer er en ny miniskriver i lommeformat med inkjetteknikk under utvikling av Zuta Labs. Prosjektet ligger akkurat nå oppe på Kickstarter, en onlinetjeneste for grasrotfinansiering, og en lansering ventes i begynnelsen av neste år.

Ifølge utviklerne skal det kunne sendes utskrifter fra alle mulige enheter – mobiltelefoner, lesebrett og datamaskiner.

Skriveren aktiveres ved at man åpner en luke i bunnen av skriveren. Her er det også en USB-tilkopling for å lade opp det innebyggede, oppladbare batteriet. Skriveren kan bare benytte en farge om gangen og blekkbeholderen skal klare over tusen sider. Batteriet skal klare en times kontinuerlig bruk.

Under chassiset sitter et flerhjulssystem som muliggjør for skrivehodet å skrive ut i alle retninger. Før hver utskrift plasserer man spissen i det øvre venstre hjørnet.

Mini Mobile Robotic Printer er ti centimeter høy og 11,5 centimeter i diameter. Vekten ligger på 300 gram. Utskriftshastigheten er meget beskjeden, 1,2 side per minutt, men til gjengjeld er jo skriveren tilgjengelig når du trenger den.

Les mer om prosjektet på Kickstarter.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo